Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

No to podaj powód tej zjebanej obsuwy, bo innego chujostwa nie widzę, jaka tam musi być mega chujnia u nich.

• Odpowiedzi 277
  • Wyświetleń 33,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Będzie mocny tytuł na start przyszłej generacji Xboxów 

• super źródło, kurwa gaz z gameon daily i colt eastwood xddd pierdolnij sie w łeb kamilek

• Taka chłopka idealnie pasuje do tego stylu i humoru, który pokazali. Gdyby to była jakaś Lara Croft, to byłby zgrzyt.

Opublikowano

Bezbekos, jesteś antyforumową personą na forumku, gdzie twoje zdanie ma niższe poważanie niż moje wysrane gówno na twoją klatę. 2/10 bo odpisałem.

Opublikowano
7 minut temu, Faka napisał(a):

No to podaj powód tej zjebanej obsuwy, bo innego chujostwa nie widzę, jaka tam musi być mega chujnia u nich.

może być mnóstwo przyczyn, lecz pragnę przypomnieć, że to nic potwierdzonego, Homelander sobie rzucił jakąś plotką bez źródla i poszedł na wiec trumpa.

Opublikowano

mam nadzieję, że będziesz głosił takie opinie na temat niektórych studiów Sony, którym jeszcze dłużej zajmuje wydanie gierki

Opublikowano
5 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Ta gra byla zapowiedziana 5at temu. Nawet jak wyjdzie za rok to partactwo od devów po zarząd. 2027 to śmiech na sali.

5 lat developingu w 3. dekadzie XXI w.? Ja się modlę aby po tym czasie nie wyszedł kolejny EA do XGP.

Opublikowano
1 godzinę temu, Faka napisał(a):

Często obsuwy spowodowane są zbyt rozrośniętymi projektami. Jest za dużo ambitnych osób decyzyjnych które chcą przepchać swoje pomysły na etapie późnego developmentu co może doprowadzić do posypania się innych systemów, dodaj do tego chęć wydania dopracowanego produktu na premierę (w przeciwieństwie do np. Bethesdy) i obsuwa w przypadku rozbudowanego RPGa jest łatwo wytłumaczalna. Na 99% procent nie jest to wina szeregowych developerów/grafików/testerów.

Opublikowano
9 godzin temu, Figaro napisał(a):

mam nadzieję, że będziesz głosił takie opinie na temat niektórych studiów Sony, którym jeszcze dłużej zajmuje wydanie gierki

Jest coś w Sony zapowiedzianego wcześniej niż to Fable? Chyba nawet często przywoływany Wolverine dostał announcement w 2021, a Fable w 2020. Już pomijam fakt, że Insomniac dropnęło jeszcze po drodze SM2 w 2023.

Po co zapowiadać gry tak wcześnie jak nic się nie ma? Najlepsze i tak TES6, ogłoszone 7 lat temu (lol) i aktualny status to "chuj wie".

Opublikowano
1 minute ago, jimmy said:

Jest coś w Sony zapowiedzianego wcześniej niż to Fable? Chyba nawet często przywoływany Wolverine dostał announcement w 2021, a Fable w 2020. Już pomijam fakt, że Insomniac dropnęło jeszcze po drodze SM2 w 2023.

Po co zapowiadać gry tak wcześnie jak nic się nie ma? Najlepsze i tak TES6, ogłoszone 7 lat temu (lol) i aktualny status to "chuj wie".

TES6 kiedyś tam wyjdzie bo jednak Bethesda potrafi skończyć i wydać grę.

Opublikowano

A gdzie ja napisałem o developmencie kretynie? Preprodukcja, koncept i dłubanie to może trwać i 20 lat, dla klienta liczy się okres od zapowiedzi do premiery i trzeba to robić odpowiedzialnie i z głową żeby nie narazić się na śmieszność.

Opublikowano

Liczymy czas od zapowiedzi do premiery. A ten u Fable wyniesie prawdopodobnie aż 7 lat. Co źle wróży. To tak jakby teraz Insomniac zapowiedzieli SP3 i wydali w 2032. Niezbyt fajnie co?

Opublikowano
  • Autor

Ostatecznie liczy się tylko czy gra będzie dobra. Jeśli będzie dobrze, to nikt nie będzie pamiętał czy minęło 3, 4 czy 6 lat od pierwszej zapowiedzi, bo nie będzie to miało znaczenia.

Jak wyjdzie słabo z kolei to będą komentarze: "tyle lat robili takie gowno". Tak działa forum.

Opublikowano

Liczy się tylko to czy gra jest dobra czy nie. Możesz klepać 3 Spidermany w 5 lat na tych samych assetach zaliczając tendencję spadkową albo możesz mieć 7 lat różnicy między wydanie TLOU2 i Intergalactic i wydać dopieszczone AAA.

Koniec końców jedyne znaczenie ma czy gra będzie dobra czy nie. Za to Donek przyssał się do tych 7 lat jak pijawka i żyje tym od wczoraj xD Swoją drogą, słyszałeś zapewne o tym, że Santa Monica pracuje nad nowym IP w świecie SciFi? No ja słyszę o tym od 2018. Ciekawe co z tego wyjdzie.

Opublikowano

Jasne, że liczy się tylko to, czy gra będzie dobra. No ale żeby się przekonać to trzeba ją w

końcu wydać, a nie dłubać w nieskończoność. Dla mnie ideałem jest wydanie gry rok po zapowiedzi. Ewentualnie dwa. Po trzech zaczyna mnie to wkurwiać, a dłużej to już

parodia, a nie czekanie na grę

Opublikowano

No, ale żadnej oficjalnej zapowiedzi nie było, więc żadnego licznika nie możemy uruchomić jeśli chodzi o Santa Monica.

Jakie ma znaczenie to, ze między Tlo2 a Intergalactic jest 7 lat?

Między zapowiedzia Intergalctic a prwmiera tych 7 lat nie będzie.

Opublikowano
Teraz, Donatello1991 napisał(a):

Jakie ma znaczenie to, ze między Tlo2 a Intergalactic jest 7 lat?

Między zapowiedzia Intergalctic a prwmiera tych 7 lat nie będzie.

Takie, że w przypadku Fable i Intergalatctic różni się jedynie czas zapowiedzi, bo produkcji będzie podobny,. Jednak z jakiegoś powodu to Fable Cię piecze, a Sony to dobrze robią i jest wszystko w porządku. Chociaż i tak czuję w kościach, że jak Fable wyjdzie w 2026 to będzie stękanie.

3 minuty temu, Homelander napisał(a):

Jasne, że liczy się tylko to, czy gra będzie dobra. No ale żeby się przekonać to trzeba ją w

końcu wydać, a nie dłubać w nieskończoność.

Nie powiem żebym się z tym nie zgadzał, ale jest taki natłok świetnych gier na rynku czy to 1st party MSu czy 3rd party, że nie muszę czekać z wywieszonym jęzorem kiedy coś w końcu wydadzą.

Opublikowano
  • Autor

oficjalna zapowiedź Fable tak wcześnie wynikała w głównej mierze z faktu, że dopiero w 2020 r. studio robiące do tej pory gry wyścigowe zaczynało formować nowy zespół do action rpga. Oficjalna zapowiedź miała dać sygnał "Chodźcie pracować do nas, pracujemy nad nowym Fable" i pomóc znaleźć ludzi,

A ludzie byli potrzebni bo jeszcze kilka lat temu na stronie Playground Games było setki otwartych stanowisk.

Opublikowano

No, ale co to zmienia, ze czas produkcji będzie podobna, jeśli o istnieniu jednego wiemy od 5 lat, a drugiego 7 miesięcy.

Na takiej zasadzie to ja juz mogę mieć pretensje do Rockstar, ze będzie po premierze gta 6 tworzył rdr3 co oczywiście będzie tylko kwestią domysłów, a zapowie za 6 lat.

Ja nie mam sie domyślać. Ja mam otrzymać oficjalne informacje i uruchomić licznik czasu.

Opublikowano
1 minute ago, Paolo de Vesir said:

Nie powiem żebym się z tym nie zgadzał, ale jest taki natłok świetnych gier na rynku czy to 1st party MSu czy 3rd party, że nie muszę czekać z wywieszonym jęzorem kiedy coś w końcu wydadzą.

No niby tak, ale są gry na które czekam o wiele bardziej, które kupię day1 i które będę ogrywał pomimo innych gier i zaległości. To, na przykład Gearsy, GTA, Intergalactic czy właśnie Fable. Dlatego mnie to drażni. Na opóźnienie jakiegoś Wolverina czy innego ubibethesdocrapa miałbym wywalone

Opublikowano

Nie zapominajmy też o tym i w sumie NAJWAZNIEJSZYM. Fable zostało także użyte do promocji GP i masa ludzi wykupiła na kilka lat do przodu z myślą, ze najpóźniej za 3 lata od zapowiedzi zagrają.

Opublikowano
1 minutę temu, Donatello1991 napisał(a):

No, ale co to zmienia, ze czas produkcji będzie podobna, jeśli o istnieniu jednego wiemy od 5 lat, a drugiego 7 miesięcy.

Na takiej zasadzie to ja juz mogę mieć pretensje do Rockstar, ze będzie po premierze gta 6 tworzył rdr3 co oczywiście będzie tylko kwestią domysłów, a zapowie za 6 lat.

Ja nie mam sie domyślać. Ja mam otrzymać oficjalne informacje i uruchomić licznik czasu.

Nic się nie zmienia. Ja o Horizonie MMO, czy o grze z Venomem czy tego nowego IP od SMS słyszę o kolejno 3, 2 i 7 lat, ale mam to realnie w dupie o ile nie są w piekle developerskim jak swojego czasu Everwild. Liczy się koniec końców czy gra wyjdzie dobra czy nie. Jakbym nie dostawał sztosów pokroju nowego DOOMa, COE33, Balatro, DS2 czy nadciągającego NG4 pewnie czekałbym na te gry, ale naprawdę nie wiadomo w co ręce włożyć.

Jakbym nie miał w co grać i czekał na podawane kropelkowo gry to bym pewnie dniami i nocami myślał co tam wpadnie, ale jest tak, że co chwilę wpada coś na tyle dobrego, że nie jest to nawet żadne wdychanie copium w zastępstwie tylko realne sztosy tu i teraz. Wtedy nawet nie wychodzę w przód dalej niż kilka miesięcy, a co dopiero w to co będzie w 2026 czy 2027. Nie mówię, że podejście Twoje czy Grega jest złe, ale po prostu nie potrafię się z nim utożsamiać. To już nie czasy drugiej połowy gen. 8 na Xboxie.

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, Donatello1991 napisał(a):

Nie zapominajmy też o tym i w sumie NAJWAZNIEJSZYM. Fable zostało także użyte do promocji GP i masa ludzi wykupiła na kilka lat do przodu z myślą, ze najpóźniej za 3 lata od zapowiedzi zagrają.

xD