Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

Zachwalane było jak to haptyka pozwoli odczuć teksturę po której chodzimy (XDDDD).

Pozwoliłem sobie na taki mały test w Astro -> wyciszyłem głośniczek w padzie i zacząłem latać po różnych krainach. Myślicie, że coś te wibracje dały? :pawel: Zwykła bujda, zmienia się ich rozdzielczość, ale w realnym świecie jest to pomijalne. Fałszywy mesjasz jak stąd po Ural.

Nie rozróżniasz biegania po metalu a piasku? Haptyka w tej sytuacji fajnie działa a trigerry i i opory to nie pierdol że nic nie dają bo na każdym robiły wrazenia

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 940,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

E tam, na PS4 fajnie się mapy przesuwa w grach panelem dotykowym.

Albo ostatnio gram w Hokuto no Yakuza i drinki sobie shake'uje potrząsając dual shockiem. Albo jak kolory podświetlenia się zmieniają w zależności co jest na radarze.

Małe rzeczy a cieszą ;)

Opublikowano

Dual Sense to gamechanger, bo żeby normalnie pograć trzeba change klawisze w game :lapka:

Opublikowano
1 minutę temu, Whisker napisał:

Nie rozróżniasz biegania po metalu a piasku? Haptyka w tej sytuacji fajnie działa a trigerry i i opory to nie pierdol że nic nie dają bo na każdym robiły wrazenia

Wrażenie podbija jedynie dźwięk, poniekąd nakierowując po czym się poruszamy (chlupanie wody, stukot metalu). W ciemno efekt jest niezauważalny, a mówimy o demie technologicznym. W GoT w ogóle nie czuć tej haptyki. Zwykłe wibracje, to samo w Demonsach.

Sorki Whisker, przykro mi to mówić, ale marketingowcy okłamali doświadczonego gracza (jakim bez wątpienia jesteś) niczym dziecko.

Opublikowano
4 minuty temu, Mendrek napisał:

E tam, na PS4 fajnie się mapy przesuwa w grach panelem dotykowym

Przydałoby się zaimplementować to w menu podręcznym, bo na razie trzeba przeklikiwać się przez opcję zamiast kulturalnie za pomocą L1 i R1 przenosić się na koniec lub początek listy. Ten OS w PS5 to jest jakiś żart, lata za wysokim UX dasha z Xboxa.

Opublikowano
26 minut temu, Bigby napisał:

Fajnie jest zaginać rzeczywistość.

POvWOyAL_IMG_20210923_122359.jpg

ale kogo wersja pc?

Opublikowano
Teraz, Donatello1991 napisał:

Spidermana

Remaster mam, ale jak na razie nędzne to mocno. Nie ma co się oszukiwać Donatello, Sony znów zrobiło graczy w chuja, ale tylko ja wydaję się nie być tym faktem zdziwiony.

Opublikowano

Posty Wezyra tutaj to taka abstrakcja, jakby żył w altetnatywnej rzeczywistości XD

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Remaster mam, ale jak na razie nędzne to mocno. Nie ma co się oszukiwać Donatello, Sony znów zrobiło graczy w chuja, ale tylko ja wydaję się nie być tym faktem zdziwiony.

No dobra to sprawdź kolejne gry bo jest ich sporo jeszcze :) 

Opublikowano
2 minuty temu, PanKamil napisał:

ale kogo wersja pc?

Każdego normalnego.

Opublikowano
11 minut temu, Mendrek napisał:

E tam, na PS4 fajnie się mapy przesuwa w grach panelem dotykowym.

Albo ostatnio gram w Hokuto no Yakuza i drinki sobie shake'uje potrząsając dual shockiem. Albo jak kolory podświetlenia się zmieniają w zależności co jest na radarze.

Małe rzeczy a cieszą ;)

Typowy mendrek biedaczek, wszyscy zagrywają się na next genach, a ten zachwala 8 letnią konsolę xD

Gdy świat grał w W3, on zachwalał Dragon Age 2,

Gdy wszyscy jarali się GTA V, on śmigał w  Saint Row,

przecież to prawie takie same gry xD

Opublikowano
1 minutę temu, Whisker napisał:

No dobra to sprawdź kolejne gry bo jest ich sporo jeszcze :) 

Lepiej niż Astro przecież być nie może. To P O K A Z tego pada. Jednakże na dysku czekają na mnie te oto dobroci:

• Control UE
  • Days Gone
  • Demon's Souls
  • Destiny 2
  • Everybody's Gone to the Rapture
  • Ghost of Tsushima Director's Cut
  • Horizon Zero Dawn Complete Edition (dla dodatku, podstawka dawno skończona)
  • Resident Evil 7
  • Shadow of the Tomb Raider
  •  Uncharted 4

a przecież jeszcze jest do ogrania Medievil, The Last of Us 2, Death Stranding, Axiom Verge 2, Red Dead Redemption 2, REmake 2. KIEDY JA SIĘ Z TYM WSZYSTKIM OBROBIE? :OOO

Opublikowano

Ja Ci mówię, wypierdol te wszystkie chujowe gry i graj w jedyną dobrą na Twojej liście - RDR2

Opublikowano

Do zobaczenia w następnej generacji Paweł. :kaz:

Opublikowano

<3 przy moim tempie to rzeczywiście dobre 7 lat grania :pawel: 

1 minutę temu, Hum napisał:

Ja Ci mówię, wypierdol te wszystkie chujowe gry i graj w jedyną dobrą na Twojej liście - RDR2

Czyżbyś sugerował, że Larunia w Peru to crapiszcze? :shotgun:

Opublikowano
6 minut temu, Bigby napisał:

Każdego normalnego.

Nikogo, tutaj gramy na konsolach i temat nazywa się WOJNY KONSOLOWE a nie blachy więc Nikogo

Opublikowano

Ale nie pierdol Whisker.

Te wasze kochane konsolki to praktycznie blachy. :sapek:

Edytowane przez Bigby

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Czyżbyś sugerował, że Larunia w Peru to crapiszcze? :shotgun:

No ledwo wymęczyłem gdy wpadło do GP, więc można podsumować gierkę jako - słabe gówno.

Opublikowano
4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Lepiej niż Astro przecież być nie może. To P O K A Z tego pada. Jednakże na dysku czekają na mnie te oto dobroci:

• Control UE
  • Days Gone
  • Demon's Souls
  • Destiny 2
  • Everybody's Gone to the Rapture
  • Ghost of Tsushima Director's Cut
  • Horizon Zero Dawn Complete Edition (dla dodatku, podstawka dawno skończona)
  • Resident Evil 7
  • Shadow of the Tomb Raider
  •  Uncharted 4

a przecież jeszcze jest do ogrania Medievil, The Last of Us 2, Death Stranding, Axiom Verge 2, Red Dead Redemption 2, REmake 2. KIEDY JA SIĘ Z TYM WSZYSTKIM OBROBIE? :OOO

I jeszcze Suckboy świetnie wykorzystuje pada a i platformówką z tego niezła 

Teraz, Bigby napisał:

Ale nie pierdol Whisker.

Sam Pan nie pierdol, temat to temat i chuj 

Opublikowano
2 minuty temu, Whisker napisał:

Sam Pan nie pierdol, temat to temat i chuj 

:nosacz3:

Opublikowano
1 minutę temu, HiS napisał:

Jeśli ktoś lubi gry, które robią rozpierdol emocjonalny i wizualny, to TLOU 2 wg mnie powinien być na tej liście wyżej niż pozycja pierwsza. Totalne rozpierdalanto w świecie gier. 

Tak samo jak seria Life is Strange, obecnie ogrywam True Colors i fabuła całkiem fajnie się kreci

Opublikowano
Teraz, HiS napisał:

Jeśli ktoś lubi gry, które robią rozpierdol emocjonalny i wizualny, to TLOU 2 wg mnie powinien być na tej liście wyżej niż pozycja pierwsza. Totalne rozpierdalanto w świecie gier. 

Jeśli chodzi o TLOU 2 to czekam jednak na głęboką jesień gdzie szybko robić się będzie ciemno, tak żebym miał z 2-3h na granko po pracy. Druga sprawa, że boję się growego kaca jak po jedynce i jednak lepiej będzie zostawić taki tytuł na koniec.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.