Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Z XCloud grasz w pełnoprawne gry na telefonie, w dowolnym miejscu na świecie, a whiskerowi albo zostaje P2W z komórek albo retro w postaci Vity.

Przegrał, a myśli, że wygrał, masakra co to alko robi z ludźmi. :( 

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 940,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Cloud Gaming w grze, której nie ma na konsolach, potem odpalenie xClouda, którego nie ma na elektrośmieciu 4.5 kolejnym dowodem na dominację elektrośmiecia 4.5 :obama: Trochę jak ten węgierski politykier, co go złapali na orgii gejów - jedno mówi, drugie robi. Niezła odklejka.

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

Chociaż mnie najbardziej śmieszy to jaranko VRem XDDD Najbardziej ograniczający twórczo gadżet, wymuszający konkretne rozwiązania gameplayowe i ruchowe, w dodatku z targetem 5mln na PS4. :dynia: 

Ale dominacja na rynku konsol to tylko Sony i trzeba z tym żyć

Opublikowano

VR? A to jeszcze nie zdechło?

Opublikowano
1 godzinę temu, PIOTR8642 napisał:

Dobrze że na tym porównaniu PS5 vs 2012 PC podpisali wersje bo bym nie wiedział która jest która. 

Co Ty piszesz? Od razu widać, która wersja wyszła później. Alanowi broda urosła :shieeet:

Screenshot_20211023-113606_Chrome.jpg

Opublikowano

Dominujące słony wedle łiskasa:

Blizzard deklaruje, że nie stanie się firmą wyłącznie od gier mobilnych

Opublikowano
3 minuty temu, Whisker napisał:

Ale dominacja na rynku konsol to tylko Sony i trzeba z tym żyć

niezła dominacja jak jest się sam na rynku

coś jak dominacja nintendo na rynku handeldów chociaż neofici nie są nawet świadomi jak skurwiła się firma z kyoto przez ostatnie lata :) 

Opublikowano

Łiski grasz za kierownica czy mama ciebie wiezie na pga?

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Serio, niech Double Fine zrobi DLC do Psychonauts 2 z akcją rozgrywającą się w mózgu Whiskera :obama:

Opublikowano
3 godziny temu, 20inchDT napisał:

Łiski grasz za kierownica czy mama ciebie wiezie na pga?

Po wczorajszej imprezie i przed dzisiejszą muszę mieć szofera :D 

na PGA nie ma nic wiec i zdjęć nie będę wklejał ale kilka znajomych mord i kilka z forum wiec coś się ukręci na wieczór 

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Dziś do wódeczki Avengersi wjeżdżają, pozdro dla kumatych 

5E557BA8-9D6A-4388-8691-B564B5F19D32.jpeg

Opublikowano

Że źle to wyglada?

Prawie jak Miles Morales, brakuje wszak RT i tego ostatniego szlifu jakości ale za darmo w GP to się przejdzie ( na PS5 pewnie wersja ultimate z Dual Sense No ale poniżę się)

C130F92E-CE92-4333-AD8A-FFEB1ECC6363.jpeg

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Ooo a jednak na Playszmacie 4,5 Whiskas od dawna nie ma już w co grać. To dopiero poniżenie. :yao:

Opublikowano
45 minut temu, PIOTR8642 napisał:

Ooo a jednak na Playszmacie 4,5 Whiskas od dawna nie ma już w co grać. To dopiero poniżenie. :yao:

No dobra, odpaliłem teraz na PS5 i oczom nie wierze!!! Słabo? Mam wklejać dalej?

Ps. Do rana będę grał bo wciągają te Avengersy, super moce po whiskey wjeżdżają, już widzę przez ściany, ciekawe czy….

9167DF61-B2E4-4F4F-B994-4F637920A990.jpeg

8716FF91-E529-4E41-82D1-6C8AA516E332.jpeg

A45C3D50-724D-42F0-A8E6-D2E8C3CFDD26.jpeg

81666CD7-6951-45D1-B47E-609A93FE3D45.jpeg

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

i wjechał Thor, pozamiatane z Xboxem

teraz to już koniec, granie do rana a boty? Spanko sobota wieczór, nawet mi Was nie żal!

Opublikowano
36 minut temu, Whisker napisał:

i wjechał Thor, pozamiatane z Xboxem

teraz to już koniec, granie do rana a boty? Spanko sobota wieczór, nawet mi Was nie żal!

Cytat

the PS5 resolution varies between 3840x2160 and 2560x1440p, but as soon as we get to the Quinjet and start missions with more open and loaded spaces, the usual resolution becomes dynamic 1920x2160p, while on X Series it stays at dynamic 3840x1836p. In this case, there is a clear advantage in the Xbox version.

4mln pikseli (1920x2160p) na PS5 vs 7mln (3840x1836) na XSX. Nawet mi nie żal tej playszmaty 4,5.

No i jeszcze gierka w gamepass za 4zł od Pana Spencera, a na Playszmacie 4,5 jak zwykle cena taka że niebieskiego robactwa nawet dziś na nią nie stać. 

vEpY6OD.gif

Opublikowano
8 godzin temu, Whisker napisał:

brakuje wszak RT i tego ostatniego szlifu

Kurwa wytłumaczcie mi dlaczego teraz pisze się o tym ray tracingu. Jaki on ma wpływ na samą rozgrywkę w grze? To jest tylko bajer. A teraz nagle wszyscy zauważają jego brak. 

Jak gra jest średnia-hujowa, to jej nawet RT nie pomoże. 

Opublikowano

Patrząc po Psychonauts2 na XOS dobre odbicia to kwestia skilla programisty niż możliwości sprzętu. :obama:

No, ale RT fałszywy mesjasz tak ogólnie - mocna strata na wydajności dla średniej jakości odbić. W małych zamknietych pomieszczeniach wygląda to czasami bardzo dobrze, ale przez 95% czasu gry zawsze wybieram płynność i ostrość.

Raytracing to jest na komputerach z kartami Nvidii, na konsolach to jakaś farsa z tymi odbiciami w 720p. :pawel:

Opublikowano

Tu sie zgodze. RT - ficzer z dupy ale tylko jeśli weźmiemy pod uwagę odbicia. Global illumination jak w Metro już faktycznie robi robotę i nie zapomina się o tym po 3 minutach grania.

Edytowane przez Jakim

Opublikowano
2 minuty temu, Jakim napisał:

Tu sie zgodze. RT - ficzer z dupy ale tylko jeśli weźmiemy pod uwagę odbicia. Global illumination jak w Metro już faktycznie robi robotę i nie zapomina się o tym po 3 minutach grania.

GI działa na poprzedniej generacji czy to ficzer dla najnowszych konsol?

Opublikowano
9 godzin temu, Whisker napisał:

Dziś do wódeczki Avengersi wjeżdżają, pozdro dla kumatych 

5E557BA8-9D6A-4388-8691-B564B5F19D32.jpeg

aLe OnA jEsT zA dArMo W rAmAcH oPłAcAnEgO aBoNaMeNtU!!!111

Opublikowano
19 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

GI działa na poprzedniej generacji czy to ficzer dla najnowszych konsol?

Chodzi mi o wykorzystanie RT pod kątem odbić promieni światła na całej scenie a nie tylko przy odbiciach na powierzchniach gładkich i połyskliwych. Wiadomo o co chodzi xd 

Opublikowano
1 godzinę temu, Bzduras napisał:

aLe OnA jEsT zA dArMo W rAmAcH oPłAcAnEgO aBoNaMeNtU!!!111

Za darmo, tak się właśnie gra i zabija jednocześnie ekosystem Microsyfu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.