Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
8 minut temu, triboy napisał:

To tak jak boty w temacie next gen :kaz:

Tak się składa że jako posiadacz najmocniejszej konsoli nowej generacji (chociaż mówienie o nowej generacji w kontekście sprzętów, które są już na rynku od ponad roku brzmi trochę głupio) i w tym temacie  mam sporo do powiedzenia.

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 927,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
5 minut temu, Lukas_AT napisał:

20 lat nie możecie się pogodzić, że to PlayStation dominuje, a nie Xbox. :) Napisz to sobie na ścianie w pokoju markerem wielkimi literami.

Nie mam z tym problemów, ale pięknie ogląda mi się wyparcie klaperskich które po porażce PSV i PS3 nie zauważają, że Sony nie jest jakimś niepokonanym leaderem, a od 5 lat mają problemy chociażby z fatalnym stanem różnorodności 1st party.

Ciekawe czy przegrają w tej generacji czy potrzebować będziemy następnej aż dostaniecie lepę na otrzeźwienie i obudzicie się ze snu w którym tkwicie od dekady. :)

Opublikowano
12 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

pięknie ogląda mi się wyparcie klaperskich które po porażce PSV i PS3 nie zauważają, że Sony nie jest jakimś niepokonanym leaderem, a od 5 lat mają problemy chociażby z fatalnym stanem różnorodności 1st party.

Raczej nikt nie neguje mega potknięcia przy PS3 - a pomimo tak fatalnego startu konsola stanęła na nogi i rozwinęła żagle. 

Ich 1st party skupiło się na swoich grach, ale przecież tworzenie gier z innych gatunków zlecali innym deweloperom i jak widać kontynuują ten trend na PS5. I tak, na PS4 otrzymaliśmy genialne Nioh, remake FF VII, Persona 5 czy Bloodborne. Owszem, część z nich wyszła później na PC, ale jesteśmy w Console Wars. 

Opublikowano

@Paolo de Vesir mówisz o tym okresie generacji jakby to był rok. Za dwie generacje to już może Xbox nie istnieć albo MY nie żyć. 

Opublikowano
3 minuty temu, Lukas_AT napisał:

Ich 1st party skupiło się na swoich grach, ale przecież tworzenie gier z innych gatunków zlecali innym deweloperom i jak widać kontynuują ten trend na PS5. I tak, na PS4 otrzymaliśmy genialne Nioh, remake FF VII, Persona 5 czy Bloodborne

Zadnej z tych gier (z wyjątkiem bloodborne), Sony nie zleciło 

Opublikowano
13 minut temu, ASX napisał:

Zadnej z tych gier (z wyjątkiem bloodborne, Sony nie zleciło 

Źle dobrane słowa. Chodziło mi, że te gry na Xboksa nie wyszły, a były promowane czy to na blogu PlayStation, czy konferencji Sony na E3. :) Czy była jakaś umowa, czy nie, to już mało ważne gdy się siedzi przed telewizorem.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Otrzeźwieć to muszą boty. Zdać sobie sprawę że gracze wola wydać 70 euro na megahit od Sony niż opłaca GP. Nawet w Fifę czy cody ludzie wola grać na ps5 czy ps4. Sam miałem grać w multiplatformy na XSX i co? I nic. Jedynie w co planuje tam zagrać to może DL2, a tak to konsola czekać będzie na forze motorsport. Niewypały od Todda typu starfield nie trzeba komentować i trzeba się urodzić wczoraj  żeby nie wiedzieć jak to się skończy. MAGIA SONY WAS ZAYEBAC BOTY. 

No nie mogę nawet multiplatformy. Widzicie jak to działa, że we wszystkie gry chcę się grać na nadkonsoli. 

Nawet te crossgeny jak FH5 nie potrafili dostosować pod xsx, żeby w sekundę się wczytywały. To jest kina i zero poczucia świeżości.

Baterie odpustowe. Już nigdy Nawet dla żartu nie wyleje mydła w płynie na xboxa.

Opublikowano

Nie pamiętam, by którekolwiek PlayStation kiedykolwiek sprzedało się gorzej od Xbox.

To nie Xbox 360 był taki dobry, tylko początkowo PlayStation 3 miało gorsze momenty wywołane zbyt odważną polityką Sony, ale summa summarum zrozumieli lepiej rynek i od tamtej pory gdy zaczęli wygrywać, doszli do totalnej dominacji na Xboxem, która trwa do dziś ;)

Opublikowano

Nie wyszło z padem (no nie mogło wyjść xD), to widzę klaperstwo w coraz większej panice i nakurvia argumentami o PS3 :shieeet:

Czy wy jesteście normalni, niebieskie cuckoldy gamingu?

No nie, nie jesteście

Chuj tam że plejśmieciara5 to kawał bezużytecznego złomu bez gier i pośmiewisko branzy, ALE PS3 KIEDYŚ BYŁO  CHLOPAKI PLEJSTEJSZYN PRZEJMUJE TEN TEMAT

Klaperskie zaczynają ten rok w stylu równie fatalnym co plejśmieciara5, wstydźcie się

Opublikowano

Crossfire X to będzie pazdzierz. Możecie zapisać sobie ten post

Opublikowano

Fanbojka jak forsuje syfu bo nie ma gier na małża

Opublikowano
5 godzin temu, C1REX napisał:

Jednak w padach Sony są one w zestawie, a do m$ trzeba dokupić za £20. Łączna cena pada to £75.

Jaki wymienialny akumulatorek w zestawie? :blink:

2 godziny temu, Donatello1991 napisał:

Zdać sobie sprawę że gracze wola wydać 70 euro na megahit od Sony niż opłaca GP.

Przecież wy nawet na exy nie wydajecie pieniedzy. Ile tego returnala albo racheta sie sprzedało? A ile ludzi zagrało w FH5? No właśnie.

Opublikowano

Co 10 użytkownik PS5 zagrał w returnal czy ratcheta. Jest to normalna średnia hitów z ps4. 

Zagrali w fh5 5minut i do piachu. Każdy pierd ma swoje 5 minut jak tani. 

Akumulatorki, baterie... A co to 2000 rok? Dualsens zmiażdżył system.

Opublikowano
10 minut temu, Donatello1991 napisał:

Co 10 użytkownik PS5 zagrał w returnal czy ratcheta. Jest to normalna średnia hitów z ps4

Spermuś ekonomii stwierdza że normalna średnia hitów z PS4 to 0,5-1,0 miliona sprzedanych egzemplarzy. Zapiszcie to sobie. :reggie:

Opublikowano
2 minuty temu, PIOTR8642 napisał:

Spermuś ekonomii stwierdza że normalna średnia hitów z PS4 to 0,5-1,0 miliona sprzedanych egzemplarzy. Zapiszcie to sobie. :reggie:

No bot z krwi i kości xd matematyk po uju xd

Opublikowano
3 minuty temu, PIOTR8642 napisał:

PlayStation 5 sprzedało się w 13 mln egzemplarzy, a Returnal w 500k. Oznacza to mniej więcej, że jakieś 4% klapów kupiło jedyny dobry tytuł na PS5. :dynia: 

Opublikowano
3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

500k graczy w Returnalu

Dominacja jak za Xboxa 360 Xboxa Series X.

Patrząc na te 500k w Returnalu to ja już sie nie dziwie że tych niebieskich robali nie stać nawet na akumulatorki do pada za 20 funciaków.

Opublikowano

Nie wiem o co te kłótnie. Xkurwa ciagle leci na oparach cwalo I frajerzy i już tylko największy beton kościoła xszrota przy nim trwa. Przeciez na tego szrota nie wyszło zadne znaczace IP kojarzone z tą marka od 2005 roku:pawel: te wszystkie szroty z passa tracą graczy w ciągu jednego dnia o 90% którzy tylko to instalują dla sprawdzenia. Pad od xszmaty to szkoda komentować bo aż oczy przecieram jaki to szmelc z generacji na generacje się robi. Te bateryjki to juz tylko gwozdz do trumny dla tego szmatławca.

Opublikowano

Najbardziej w tym wszystkim szkoda mi zdolnego Housemarque którego kreatywność stłamszona zostanie teraz na rzecz gier w excelu jakiegoś graniaka w Sony. :( Kolejne po Insomnia studio które mialo szansę stać się kimś więcej dzięki Microsoftowi, a zostanie zapewne zamknięte w ciągu generacji. ;(

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.