Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 931,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
18 minut temu, Donatello1991 napisał:

Sony wydaje HFW który niszczy grafika wszystko co wychodzi.

Ale ze gdzie? Bo nie zauważyłem.

Opublikowano
2 minuty temu, Donatello1991 napisał:

Żadnej daty więc 2024

hahahah ładne wyparcie :) Nie martw się, 2022 kolejnym rokiem dominacji Xboxa. Dziewiąta generacja to kolejna po siódmej kiedy PlayStation jest jedynie dodatkiem.

Opublikowano

Xbox jeszcze nic nie zdominował. 

Kupno Bethesdy za ponad 7mld było ciekawym posunięciem.

Kupno toksycznego Activision z umierającymi IP za 70 miliardów, którego nikt nie chciał już wydaje się dziwne. 

Ciekawe, kiedy domkną transakcję i kiedy zaczniemy odczuwać efekty tego przejęcia i czy będzie to jeszcze przy tej generacji konsol.

Opublikowano

Przykro się patrzy jak wezyr się miota w obronie tej zadymionej kurewki xboxa:/

Opublikowano

Kupili IP, technologię oraz programistów. Możecie sobie wmawiać, że to nic nie znaczące przejęcie, ale Blizzard to żywa legenda, nieco już podupadła, ale z MSem znów wrócą na szczyt. Trzymanie z zielonymi tej generacji to jedyny gwarant wysokiej jakości gier.

Opublikowano
18 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Kupili IP, technologię oraz programistów. Możecie sobie wmawiać, że to nic nie znaczące przejęcie, ale Blizzard to żywa legenda, nieco już podupadła, ale z MSem znów wrócą na szczyt. Trzymanie z zielonymi tej generacji to jedyny gwarant wysokiej jakości gier.

Ja cie prosze. O ile Acti jeszcze coś wypuszcza tak Blizzard? Overwatch 2, którego robią już nie wiadomo ile i nie wiadomo czy w ogóle skończą, Diablo 4 - dokładnie to samo i co jeszcze...dodatki do Wowa? Ta firma leży i kwiczy i bazuje tylko na nostalgii. 

Opublikowano

Najgłupiej wydane 70 mld USD. Kupione tylko po to żeby Sebix z Oskarkiem kupili Xboxa. Na szczęście to inna/gorsza liga w której na szczęście nie gra Sony. 

Opublikowano
33 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

IP mają rewelacyjne. Kultowe marki z naszego dzieciństwa.

ALE 

Dziś jedyną w pełni zdrową marką jest Candy Crush na komórki.

Call of Duty jest potężne (głównie na playstation), ale ostatnio coś słabnie. 

Blizzard jest mega, ale WoW umiera. Gatunek MMO musi rywalizować z doskonałym FF14, gdzie ludzie nie mają czasu na więcej niż jedną grę tego typu. 

Starcraft i Warcraft RTS to niemal martwy gatunek i nie widzę szans na zmianę.

Jest jeszcze Diablo, które ma potencjał. Wersja na komórki pewnie zarobi jakieś astronomiczne pieniądze, ale chyba nie te 70mld. 

Zobaczymy co Spencer z tego wyczaruje. Musi widzieć w tym jakiś potencjał, że wydał 10x tyle, co za Bethesdę z Quake, Wolfenstien, Fallout, Doom, Starfield, Elder Scrolls, Deathloop, Prey, Dishonored, Evil Within. 

Opublikowano
1 minutę temu, Donatello1991 napisał:

Nic nie zrobią.

Ale byłaby beka gdyby coś nie pykło i zaorali te wszystkie IP. 

:yao:

Opublikowano

Tak się stanie przecież. Już to widzę jak nagle MS zacznie cokolwiek robić albo dokładać do tego. Kupili, powiedzą macie robić i to wszystko.entalnosci nie zmienisz. Xbox się skończył po premierze gow3.

Opublikowano
42 minuty temu, Jakim napisał:

Ja cie prosze. O ile Acti jeszcze coś wypuszcza tak Blizzard? Overwatch 2, którego robią już nie wiadomo ile i nie wiadomo czy w ogóle skończą, Diablo 4 - dokładnie to samo i co jeszcze...dodatki do Wowa? Ta firma leży i kwiczy i bazuje tylko na nostalgii. 

Wydali udany remake Diablo 2, zaraz Diablo Immortal które wygląda jak AAA na komórki i kroi się naprawdę świetny major patch do WoWa. Ciebie to może nie grzeje, ale dla mnie wszystkie trzy pozycje są przynajmniej obowiązkowe i są dowodem, że to coś więcej niż żerowanie na nostalgii.

30 minut temu, C1REX napisał:

WoW umiera. Gatunek MMO musi rywalizować z doskonałym FF14

hahahahahah LMAO

powiedział laik co wiedział xd

Opublikowano
11 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

hahahahahah LMAO

powiedział laik co wiedział xd

Nie gram w MMO świadomie. Widziałem co to robi z ludźmi. 

https://www.techdee.com/why-world-of-warcraft-is-dying/

Wmawiaj sobie, że WoW ma się dobrze, a te kilkadziesiąt tysięcy godzin to był dobrze zainwestowany czas i pieniądze. 

3 minuty temu, Donatello1991 napisał:

Ff14 zaebauo wowa

https://www.esports.com/en/why-final-fantasy-xiv-is-rising-as-wow-falls-250255

Opublikowano
5 minut temu, C1REX napisał:

Nie gram w MMO świadomie. Widziałem co to robi z ludźmi. 

https://www.techdee.com/why-world-of-warcraft-is-dying/

Wmawiaj sobie, że WoW ma się dobrze, a te kilkadziesiąt tysięcy godzin to był dobrze zainwestowany czas i pieniądze. 

:pawel: Ja pierdolę, co za czerep.

5 minut temu, C1REX napisał:

WoW ma obecnie ok. 4.8mln aktywnie płacących graczy co jest rekordowo niskim wynikiem, a wciąż milion przed FF14 xddd Nie dziwi mnie jednak, że nikt WoWa nie pokonał - najbardziej złożony MMO RPG na rynku, fenomenalne lore i community. Król jest tylko jeden. :mocking:

Opublikowano
27 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

WoW ma obecnie ok. 4.8mln aktywnie płacących graczy co jest rekordowo niskim wynikiem, a wciąż milion przed FF14 xddd Nie dziwi mnie jednak, że nikt WoWa nie pokonał - najbardziej złożony MMO RPG na rynku, fenomenalne lore i community. Król jest tylko jeden. :mocking:

WoW stracił około połowę graczy w ostatnich czterech latach. FF14 szybko zyskuje graczy. 

Niektóre źródła już mówią o zmianie króla.

FFXIV is now the most actively played MMORPG in the world with nearly 2.5 million active players every day. This surpasses World of Warcraft and World of Warcraft Classic with 2.19 million and 1.75 million respectively.

https://finalweapon.net/2021/06/09/final-fantasy-xiv-becomes-the-most-actively-played-mmorpg-in-the-world-surpassing-world-of-warcraft-this-year/#:~:text=FFXIV is now the most,million and 1.75 million respectively.

https://us.forums.blizzard.com/en/wow/t/final-fantasy-surpasses-wow-for-the-first-time-in-history/993737

https://www.resetera.com/threads/final-fantasy-xiv-is-now-estimated-to-be-the-most-actively-played-mmorpg-in-the-world-this-year-surpassing-wow.439540/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.