Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Na Playstation jest więcej gier singlowych z super fabułą, otwartym światem, gier ambitnych, artystycznych. Na xboxie jest za to więcej gier pod multi, schoterów, i wyścigów. Także kupując sprzęt konkurencji możemy tylko zyskać. 

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 930,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
15 minut temu, ASX napisał:

Jeśli schabek chcę ograć kampanie w battlefieldzie i zastanawia się którą, to obiektywnie najlepszym wyborem dla schabka jest xbox z gamepassem, gdzie za 4zł może mógłby ograć: Bad Company 1 i 2, Hardline i Battlefielda 1, 3, 4 i 5. Mógłby sam przekonać się jak przeciętne są to gierki w kampanii i zobaczyłby że w samym gamepassie są znacznie lepsze fpsy.

Nieprawda, bad company był spoko. 

7 minut temu, Andrew21 napisał:

Na Playstation jest więcej gier singlowych z super fabułą, otwartym światem, gier ambitnych, artystycznych. Na xboxie jest za to więcej gier pod multi, schoterów, i wyścigów. Także kupując sprzęt konkurencji możemy tylko zyskać. 

Z super fabułą, gier ambitnych. 

Endriu, ale cię poniosło, czy to przez ciosy od lennoxa?

Opublikowano
16 minut temu, Andrew21 napisał:

Prawda jest taka, że najbardziej logiczne są dwa zakupy:

1. Jeśli ostatnie lata grałeś głównie na xboxie to kup ps5. Ograsz exy z ps4 i ps3, niektóre w 60 fps 4k i zajmie ci to przynajmniej pół roku. Część z tych gier masz w PS+ Collection. Masz jeszcze Demon Souls, Spider Man Miles Morales,  gry na 2021: Ratchet, Horizon, God of War Ragnarok. 

2. Jeśli ostatnie lata grałeś na playstation kup xbox series x. Ograsz gry z 4 generacji xboxa i to niskim kosztem. A w 2021 dostaniesz Halo Infinite i na pewno jeszcze dwa porządne exy. 

Moim zdaniem rok 2021 lepiej poświęcić na nadrobienie zaległości na konkurencyjnych konsolach. Będzie bardziej różnorodnie i zdecydowanie taniej. 

Prawda jest taka, że obojętnie co nie kupisz to i tak pozostaje zabawa z grami z poprzedniej generacji. Poza 1-2 tytułami na ps5, ktore powiedzmy jako tako coś nowego graficznie pokazują. Na moment.

Potem już tylko wsteczna albo crossgeny. 

Niech ktoś mi przypomni co do połowy roku wyjdzie stricte nextgenowego bez patrzenia wstecz na starocie?

Ratchet? Medium? Coś jeszcze?

A no tak, zapomniałbym. Xbox chuj bez gier.

Opublikowano

God of war w 2021 xD Chyba finalna wersja logo. Tego horizona to pewnie też na 2022 przeniosą.

Opublikowano

a na switcha co w tym roku wyjdzie? kolejny remaster z wii u za pełną cenę?

Opublikowano
42 minutes ago, Andrew21 said:

1. Jeśli ostatnie lata grałeś głównie na xboxie to kup ps5. Ograsz exy z ps4 i ps3, niektóre w 60 fps 4k i zajmie ci to przynajmniej pół roku. Część z tych gier masz w PS+ Collection. Masz jeszcze Demon Souls, Spider Man Miles Morales,  gry na 2021: Ratchet, Horizon, God of War Ragnarok. 

2. Jeśli ostatnie lata grałeś na playstation kup xbox series x. Ograsz gry z 4 generacji xboxa i to niskim kosztem. A w 2021 dostaniesz Halo Infinite i na pewno jeszcze dwa porządne exy. 

Moim zdaniem rok 2021 lepiej poświęcić na nadrobienie zaległości na konkurencyjnych konsolach. Będzie bardziej różnorodnie i zdecydowanie taniej. 

otototo, potwierdzam. Tak właśnie zrobiłem i jestem ukontentowany.

Opublikowano
8 minut temu, MYSZa7 napisał:

a na switcha co w tym roku wyjdzie? kolejny remaster z wii u za pełną cenę?

A  z multiplatform to co takiego wychodzi? Far cry (chujnia), hitman, resident, disco elysium. Jakoś ten rok dupy nie urywa, zobaczymy co tam mają jeszcze na e3. 

Opublikowano
1 hour ago, bluber said:

Jak widzisz świeży RDR 2 i FIFA 21, zestaw klapa sebastiana

RDR2 w 4K/60fps? :banderas:

spoko na XSX2 ograsz za 6-7 lat, nawet może spencer da do gamepassa

Opublikowano
47 minut temu, Andrew21 napisał:

W sumie nie głupie, miałbym sporo gier do ogrania na Xa :D ale czy bym był w stanie iść na spore kompromisy? A jak większość by mnie odrzuciła pozycji? 

Opublikowano

Switch

Screenshot_20210119-145609.png

Edytowane przez dee

Opublikowano
43 minuty temu, Andrew21 napisał:

Takie uzupełnienie niebieskiego królestwa?

Opublikowano
2 minuty temu, Whisker napisał:

W sumie nie głupie, miałbym sporo gier do ogrania na Xa :D ale czy bym był w stanie iść na spore kompromisy? A jak większość by mnie odrzuciła pozycji? 

Nie przejmuj się po 0,7 nie ma to żadnego znaczenia. Nie wiem czy przeżyłbym tylko te zdjęcia z xsx i popkiem o 2.

giphy-19.gif

Edytowane przez lpcl

Opublikowano
51 minut temu, Andrew21 napisał:

To prawda. Ale X-śmiecia wystarczy pożyczyć na dwa tygodnie i ogra się wszystko, co tam jest fajne: Forza Horizon 3, 4, Sunset Overdrive. I na tym kończy się lista fajnych gier na X-ścierwie.

Opublikowano
2 minuty temu, lpcl napisał:

Nie przejmuj się po 0,7 nie ma to żadnego znaczenia. Nie wiem czy przeżyłbym tylko te zdjęcia z xsx i popkiem o 2.

giphy-19.gif

To wtedy bym musiał robić 2 litry i przeskoki między generacyjne. 

Opublikowano
5 minutes ago, Labtec said:

RDR2 w 4K/60fps? :banderas:

spoko na XSX2 ograsz za 6-7 lat, nawet może spencer da do gamepassa

Wydaje mi się, że RDR2 już działa w 4K/60FPS na XSX a w Gamepassie było jakiś czas temu.

Opublikowano
Teraz, Rozi napisał:

To prawda. Ale X-śmiecia wystarczy pożyczyć na dwa tygodnie i ogra się wszystko, co tam jest fajne: Forza Horizon 3, 4, Sunset Overdrive. I na tym kończy się lista fajnych gier na X-ścierwie.

No w sumie też nie głupie, pożyczyć sprawdzić, odpycha mnie ta myśl i to comunity z drugiej strony :/ 

Opublikowano
1 minute ago, Czoperrr said:

Wydaje mi się, że RDR2 już działa w 4K/60FPS na XSX a w Gamepassie było jakiś czas temu.

4K/30 na medium ale tak pewnie botom się wydaja ze to samo co 4K/60 Ultra

Opublikowano
6 minut temu, Labtec napisał:

4K/30 na medium ale tak pewnie botom się wydaja ze to samo co 4K/60 Ultra

A pececiarzom od wdychanego kurzu z wiatraków wydaje się już, że grają w inne gry. 

Opublikowano
Just now, Paolo de Vesir said:

Śmieszny zarzut patrząc, że większość PCtowców zobaczy to co najwyżej na poziomie bazowej PS4.

gdyby bazowa ps4 nie chodziła jak odkurzacz przy RDR2 to by źle nie było, zacząłem tam grac ale nie dokończyłem bo konsola się zamieniła w drone-a

Opublikowano
3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Śmieszny zarzut patrząc, że większość PCtowców zobaczy to co najwyżej na poziomie bazowej PS4.

Dobrze, że człowiek te 10 lat temu dał sobie spokój z pc, bo teraz nie mógłby spać i nerwica gwarantowana bo tam ktoś te parę klatek ma więcej i karta już nie ta. 

Opublikowano

Na xboxie jest kilka fajny exów do ogrania:

Forza Horizon 4

Forza Motorsport 7

Halo Masterchief Collection

Gears of War 4

Gears of War 5

Gears of War Ultimate

Quantum Break

Sunset Overdrive

Halo 5

Halo 4

Ori

Cuphead

Plus kilka fajnych multiplatform za pół darmo w gamepassie i rok 2021 może być extra dla fana playstation. Tym bardziej że xboxa series s można wyrwać już za 1000 zł. Tym bardziej że w tym czasie gry na PS5 stanieją i sony poprawi trochę samą konsole i pada. Sam się nad tym zastanawiam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.