Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
7 minut temu, Andrew21 napisał:

Na xboxie jest kilka fajny exów do ogrania:

Forza Horizon 4

Forza Motorsport 7

Halo Masterchief Collection

Gears of War 4

Gears of War 5

Gears of War Ultimate

Quantum Break

Sunset Overdrive

Halo 5

Halo 4

Ori

Cuphead

Plus kilka fajnych multiplatform za pół darmo w gamepassie i rok 2021 może być extra dla fana playstation. Tym bardziej że xboxa series s można wyrwać już za 1000 zł. Tym bardziej że w tym czasie gry na PS5 stanieją i sony poprawi trochę samą konsole i pada. Sam się nad tym zastanawiam.

Ale po co bawić się w półśrodki tj. xss 4 real? I tak jak potem będziesz chciał opchnąć to pewnie mniej stracisz na xsx. 

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 930,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Słabe te wojny dziś... brak merytoryki u którejkolwiek ze stron. Kiedyś to było...

Opublikowano
3 godziny temu, ASX napisał:

Trzy i pół kafla za podstawkę pod szklankę :obama:

64140C29-B0F8-4E97-A6A3-AF9D14D7F961.jpeg

994B6EF5-CEA9-46FD-873B-881C55AF695F.jpeg

Szkoda że mu się nie rozlało jak stała ta szklanka na konsoli, może by się w końcu zamknął

6 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Jeśli XSS faktycznie miałby dostarczyć 1440p/30 w przyszłości to IMO bardzo dobry deal jako dodatkowa konsola.

Nie dostarczy bo ma za słabe GPU, 1440p siedzi mocno na układach graficznych, teraz dodaj do tego sobie procek wydajniejszy niż w PS5 i pięknie ci wyjdzie że jest to sprzęt w dalszej perspektywie do 1080p/60FPS z czasem spadnie do 30fps w bardziej wymagających tytułach. Pewne jest też że kilka z tych 23 wewnętrznych studiów MSu wyciągnie te 1440p/30 ciekawe jakim kosztem ;) 

Jest to sprzęt mający przyciągnąć niezdecydowanych do Gamepassa i wcale się nie zdziwię jak się okaże, że przegoni w sprzedaży XSX jak już wypuszczą dobrze wycenioną wersję z 1TB SSD

Opublikowano

Nie ma żadnej wojny, xbox wygrał. Spencer nawet spełnia życzenia forumowiczów i dostaniemy desperados 3 w gp.

Opublikowano
Godzinę temu, Labtec napisał:

RDR2 w 4K/60fps? :banderas:

spoko na XSX2 ograsz za 6-7 lat, nawet może spencer da do gamepassa

Ale po co? Gdyby chciał grać drugi raz to mogę sobie na steamie kupić, ale Spencer już dawal RDR 2 w GP :potter:

Opublikowano

Granie więcej niż raz w RDR XD

Dwójkę dało radę chociaż ukończyć, bo w jedynce nie dałem rady dojść do sławnego meksyku, a trzy razy już próbowałem :shieeet:

Opublikowano
Godzinę temu, Rozi napisał:

To prawda. Ale X-śmiecia wystarczy pożyczyć na dwa tygodnie i ogra się wszystko, co tam jest fajne: Forza Horizon 3, 4, Sunset Overdrive. I na tym kończy się lista fajnych gier na X-ścierwie.

W dniu 12.10.2020 o 22:07, Rozi napisał:

Przeszedłem Ori i Ślepy Las, piękna metroidvania, z odpowiednio wyważonym poziomem trudności, z dobrą (lecz nienajlepszą) konstrukcją poziomów, gładziutkim sterowaniem, oraz absolutnie OBŁĘDNYMI muzyką i grafiką, jak ruchomy obraz, wow, dżast wow. Takie exy (już nie) na Klocka to ja rozumiem. 

:reggie:

Opublikowano

Myśleć ze Rozi jest normalny?

no jest w tym jakiś heroizm.

Opublikowano
27 minut temu, Shago napisał:

:reggie:

Od momentu kupna Xboksa Cuphead zdążył wyjść na Switchu i PS4, a obie części Ori na Switchu, no elo eksy, jak ta lala.

Opublikowano

no ale na Xboxie je ograłeś, za darmo, a nie za 200 zł na Switchu

Opublikowano

Kogo interesuje na jakiej platformie można ograć Ori? Czy to chmura, Switch w 720p, Xbox czy PC? to tak naprawdę bez znaczenia. Liczy się to że to dobra gierka, którą dodatkowo można ograć za 4 zł w gamepassie, a nie to jaki ma status ekskluzywności

Opublikowano

Mati tutaj takim PR’em Spencera zajechał.

Opublikowano

Asx chyba kupił PlayStation po prostu

Opublikowano
12 minut temu, LiŚciu napisał:

Asx chyba kupił PlayStation po prostu

:yao: 

po prostu śmieszne jest to jak boty używają arguementów o eksksluzywności. Prawda jest taka że termin "ex na xboxa" to oksymoron, nie ma czegoś takiego, obie te rzeczy nawzajem się wykluczają. Xbox Series S i X to chyba pierwsze konsole w historii które nie dostaną żadnej gry ekskluzywnej. Oczywiście Xbox może sobie być największym wydawcą first party  z 23 studiami wewnętrznymi ale wszystkie te gry wychodzą również na PC i chmurę i czasami na Switcha jak Ori w ramach gestu łaski Spencera. 

Mnie to w żaden sposób nie przeszkadza, bo nie potrzebuje statusu ekskluzywności by się dobrze bawić przy grze, kasztaniasta gra pozostanie kasztanem i żadna, nawet największa ekskluzywność jej nie uratuje. Liczy się  tylko jakość samej gry. 

oczywiście nie zgodzą  się ze mną wyznawcy plastiku, dla których "exy" świadczą o "tożsamości" konsoli, cokolwiek to znaczy (xd). Ale bądźmy poważni, tych ludzi nie można traktować serio, ponieważ nie podchodzą do kawałka plastiku w sposób emocjonalny i nostalgiczny.

Opublikowano

Ori na switchu :pawel: przecież tam są zerowe doznania audio wizualne xd ja wiem ze się utarło ze małe gry lepiej wchodzą przenośnię, no ale jednak nie do końca 

Opublikowano
26 minut temu, ASX napisał:

:yao: 

po prostu śmieszne jest to jak boty używają arguementów o eksksluzywności. Prawda jest taka że termin "ex na xboxa" to oksymoron, nie ma czegoś takiego, obie te rzeczy nawzajem się wykluczają. Xbox Series S i X to chyba pierwsze konsole w historii które nie dostaną żadnej gry ekskluzywnej. Oczywiście Xbox może sobie być największym wydawcą first party  z 23 studiami wewnętrznymi ale wszystkie te gry wychodzą również na PC i chmurę i czasami na Switcha jak Ori w ramach gestu łaski Spencera. 

Mnie to w żaden sposób nie przeszkadza, bo nie potrzebuje statusu ekskluzywności by się dobrze bawić przy grze, kasztaniasta gra pozostanie kasztanem i żadna, nawet największa ekskluzywność jej nie uratuje. Liczy się  tylko jakość samej gry. 

oczywiście nie zgodzą  się ze mną wyznawcy plastiku, dla których "exy" świadczą o "tożsamości" konsoli, cokolwiek to znaczy (xd). Ale bądźmy poważni, tych ludzi nie można traktować serio, ponieważ nie podchodzą do kawałka plastiku w sposób emocjonalny i nostalgiczny.

Wiadomo, że jest to jakaś tam cena gierek first party day one w gpu, więc jakoś nam to nie przeszkadza, bo co jak co ale nic nie przemawia do rozsądku tak jak konieczność zapłacenia 3 i pół bomby za gierkę na 8 godz. 

Zresztą ms głupi nie jest i dobrze wie, że samymi konsolami nie osiągną takich zasięgów żeby ten biznes im się opłacał. Już to pisałem ale takiego plusa opłaca ile tam użytkowników sony? 40 mln na te 120 mln konsol? 

Edytowane przez lpcl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.