Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 933,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Dobrze, ze ten gamepass działa tez na PC. Pierwsze wrażenia majac porównanie do ps5 dosyć smutne. Odpaliłem takie Gearsy Ultimate i gra rusza się i wyglada jak sraka, myślałem, ze będzie jakiś boost a tu chuja. Pad jest dramatyczny nie wiem czy będę się w stanie do tego przyzwyczaić po dualseksie. 

Jakos te stare gierki po zakosztowaniu nextgenow na Sonce nie bawią. Ściągam The Medium, wierze ze w końcu będzie jakieś pozytywne zaskoczenie. 

Generalnie jeżeli zdecyduje się nie zrobić januszowego dealu( bo Seriesa wyrwałem baardzo tanio) to konsole zostawię dla paru klasyków, których nigdy nie ograłem jak Lost Odyssey, exow, które może się kiedyś pojawia w passie i chyba tyle. Multiplatformy ze względu na pada zdecydowanie będą wjeżdżać na Sonce chyba, ze będą w passie. 

Może to i mniej ważne ale interfejs, jego przejrzystość, sklep itd między tym co oferuje PS5 a Series to jest PRZEPAŚĆ porównywalna do przepaści między kontrolerami. Na Xie jest absolutnie zerowy feeling użytkownika nextgenowej, nowej konsoli aczkolwiek tez ma to jakiś taki swój retroklimacik. Narazie nie jestem przekonany, ale tak jak powiedziałem, będzie lockdown, dam szanse :) Gamepass cenowo to sztosiwo: 6 stówek za 3 lata to dobry deal:)

Edytowane przez izon

Opublikowano

Fajnie, że masz w co grać na PS5 ... oh wait

Opublikowano
8 minut temu, Donatello1991 napisał:

Mamy 764 stron i po dzisiejszym dniu już 764 do 0 na korzyść niebieskich.

Nic dziwnego, PS zawsze wygrywał czy to w ilości sprzedanych egzmeplarzy konsol,

gier czy bazy użytkowników ;) tutaj bez zmian

Opublikowano
  • UI PS5 - nowocześnie wyglądający, ale funkcjonalnie dwa kroki wstecz względem PS4
  • UI XSX - schludny, przejrzysty, wyrobiony latami

dzięki król spencera że nie przecie na siłę w tanie efekciarstwo tylko stonowaną elegancję i e f e k t y w n o ś ć

Opublikowano
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał:
  • UI PS5 - nowocześnie wyglądający, ale funkcjonalnie dwa kroki wstecz względem PS4
  • UI XSX - schludny, przejrzysty, wyrobiony latami

dzięki król spencera że nie przecie na siłę w tanie efekciarstwo tylko stonowaną elegancję i e f e k t y w n o ś ć

Nie mogę się z tym zgodzić. Funkcjonalnie UI PS5 może nie jest jeszcze idealne ale zdecydowanie jest przed tym z Xboxa. Działa to po prostu lepiej, szybciej i korzysta się zdecydowanie bardziej intuicyjnie. Na menu z Xboxa mam jedno słowo, zreszta pasuje tez do pada: DREWNO.

Porównanie do ps4? To chyba jakiś zart. Samo to jak szybko się teraz korzysta ze sklepu jest ogromnym postępem. 

Edytowane przez izon

Opublikowano

Argument o intuicyjności wkładam między bajki, bo jest pozamerytoryczny: dla mnie przesiadka na takie PS4 była trudna jeśli chodzi o UI, bo wszystkie skróty i przyzwyczajenia z Xboxa nie sprawdzały się na PROsiaku. Z perspektywy czasu nie nazwę UI PRO nieintuicyjnym  - jest inne.

ale co by nie mówić gratki z powodu kupna konsoli - Król Spencer i Xbox wrośnie w siłę w kraju cebuli <3

Opublikowano

No ja cebule zrobiłem konkret bo wziąłem od razu 3x 12mc golda po 200 zeta, wiec po konwersji za 4 zł mam passa na 3 lata za 600 zeta ;)

Opublikowano

Najlepiej jakby zostawili idealny xmb ale nie mogą bo niebieskie lemingi mówiły by że nie jest NEXTGENOWO

Opublikowano

Też kupię XSX jak wyjdzie jakaś nowa Forza, ale będzie musiała sobie na mój szacunek zasłużyć. Pierwszy miesiąc będzie stała za telewizorem konsola.

Opublikowano

PS5 dostał w końcu najnowszy TV godny tej konsoli czyli 2021 G1 LG. Przypomnę tylko że urywa łeb wszystkim a na dodatek dostaje się Xboxa XSX w gratisie do modelu 65, co ja z nim zrobię?

3364C782-5A52-4E75-896F-5817687EA521.jpeg

70BC6C2C-37C0-4067-9551-7864A2F758D6.jpeg

36A1A00C-0F1F-4C6B-9E73-8F28D4215450.jpeg

Opublikowano

Whisker ma drozszy telewizor niz przecietny bot mieszkanie. To jest wlasnie potega

PlayStation chuje

Opublikowano
16 minut temu, Whisker napisał:

PS5 dostał w końcu najnowszy TV godny tej konsoli czyli 2021 G1 LG. Przypomnę tylko że urywa łeb wszystkim a na dodatek dostaje się Xboxa XSX w gratisie do modelu 65, co ja z nim zrobię?

3364C782-5A52-4E75-896F-5817687EA521.jpeg

70BC6C2C-37C0-4067-9551-7864A2F758D6.jpeg

36A1A00C-0F1F-4C6B-9E73-8F28D4215450.jpeg

To jest piękno ;)

Opublikowano
7 minut temu, schabek napisał:

Whisker ma drozszy telewizor niz przecietny bot mieszkanie. To jest wlasnie potega

PlayStation chuje

PlayStation zasługuje na najlepsze, specjalnie przed zakupem TV ustawiłem wszystko jak należy a niedługo PS5 dostanie swój własny biały podest co by godnie stało obok G1 LG

ps. A co pierwsze uderzyło po odpaleniu nowego TV? Menu dasha ostre jak żyleta No i gry które wyglądają tak jak producenci chcieli. Masa nowych tytulow nas czeka Panowie. 

:xboxssie:X czeka dalej na narzędzia a my gramy dalej, to już prawie 6 miesięcy w nowej generacji

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Oled za kilkanaście tysięcy, konsola za ponad 2tys, a zainstalowane gry takie że koń by sie uśmiał. jakiś Astroboy, Suckboy, demo Residenta, Maquette (co to kurwa jest?)  ja pierdole... Sory ziomek, bez urazy, ale to serio żałośnie wygląda przy takim sprzęcie.

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano

OK, Console Wars Xbox wygrał przez nokaut, zaczyna sie TV Wars? :reggie:

Opublikowano
1 minutę temu, Whisker napisał:

PlayStation zasługuje na najlepsze, specjalnie przed zakupem TV pomalowałem ścianę a niedługo PS5 dostanie swój własny biały podest co by godnie stało 

:banderas:

Posiadac playstation to nie jest pierdolona zabawa, to nie jest zwykly zakup byle sprzetu. To jest relacja. Relacja na linii czlowiek-maszyna. To jest przyszlosc. Zieloni nie znaja.

Opublikowano
1 minutę temu, dee napisał:

OK, Console Wars Xbox wygrał przez nokaut, zaczyna sie TV Wars? :reggie:

Ale to mówisz o 2013 roku? Bo na dzień dzisiejszy ciężko mówić o nokaucie. Xbox dostaje regularny wpierdol na dzielni:)

3 minuty temu, PIOTR8642 napisał:

Oled za kilkanaście tysięcy, konsola za ponad 2tys, a zainstalowane gry takie że koń by sie uśmiał. jakiś Astroboy, Suckboy, demo Residenta, ja pierdole... Sory ziomek, bez urazy, ale to serio żałośnie wygląda.

Valhalli, Crasha czy Ff7 remake to kolega nie zauważył? 

Astroboy ja pierdole jakie to jest dobre, aż se odpalę po tych męczarniach na padzie od xa dzisiaj.

Opublikowano
6 minut temu, PIOTR8642 napisał:

Oled za kilkanaście tysięcy, konsola za ponad 2tys, a zainstalowane gry takie że koń by sie uśmiał. jakiś Astroboy, Suckboy, demo Residenta, Maquette (co to kurwa jest?)  ja pierdole... Sory ziomek, bez urazy, ale to serio żałośnie wygląda przy takim sprzęcie.

Spójrz na mój gamertag, bo to co widzisz na kafelkach nijak się ma do tego co ogrywałem od premiery na PS5 ;)

Opublikowano
6 minut temu, PIOTR8642 napisał:

XD Piotras a jakie polecasz drogie gierki?

A od maquette to sie odpierdol super gierka na rozluznienie idealna dla serc wrazliwych na piekno

Opublikowano
5 minut temu, schabek napisał:

:banderas:

Posiadac playstation to nie jest pierdolona zabawa, to nie jest zwykly zakup byle sprzetu. To jest relacja. Relacja na linii czlowiek-maszyna. To jest przyszlosc. Zieloni nie znaja.

Oni znają HD Ready z czasów X360, weż im powiedz coś o idealniej czerni to się będą śmieli że „smoła”

Opublikowano
6 minut temu, izon napisał:

Xbox dostaje regularny wpierdol na dzielni:)

Nie chce podpuszczać, ale jakbys nagrał filmik jak wypierdalasz XSX przez okno to masz status legendy forum zapewniony

Opublikowano
5 minut temu, izon napisał:

Valhalli, Crasha czy Ff7 remake to kolega nie zauważył?

Zauważyłem, ale żeby walczyć multiplatformami? To równie dobrze można z PC walnąć liste gier i to w jakości przy jakiej ta konsola nigdy nie stała.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.