Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 933,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Wszystkie gry poza forza ktore wydaje ms nalezy zajebac, obsrac, skasowac, zlikwidowac, zapomniec, zakazac

Opublikowano
1 minutę temu, ASX napisał:

Teraz jak na to spojrzeć to Sony było wtedy prekursorem jeśli chodzi o prokonsumenckie podejście do klienta, Potem coś się zepsuło

Mniej więcej od Vity. PS4 to już popłuczyny po plejce, konsola której błedy MSu uratowały (niestety) dupę, ale jako marka jest już nieistotna.

Opublikowano

Xbox się skończył po Xboxie pierwszym, bo 360ka sama się potrafiła skończyć, a Xboxa One skończył Microsoft.

PlayStation się skończyło po trójce, a może nawet po dwójce kult się skończył.

Teraz zaczęła się era Switcha, a już niedługo Switch 2 :obama:.

Opublikowano

Wygonili ciebie z tematu o koronie czy sam wyszedłeś, bo wszyscy wrzucili ciebie do ignora?

Opublikowano
1 minutę temu, 20inchDT napisał:

Wygonili ciebie z tematu o koronie czy sam wyszedłeś, bo wszyscy wrzucili ciebie do ignora?

I to i to :).

Opublikowano

ja pyerdole,jakie to upokarzajace, że tablet od nintendo łyknął i wysrał xboxa:obama: może jakaś nowa ofensywa ms i kodziki do game passa do papieru do dupy?

Velvet x Xbox:ragus:

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

No nie powiem, jak na konsolę retro Switch robi zawrotne wyniki. Nintendo poszło po rozum do głowy i zobaczyło, że najlepiej sprzedają się sprawdzone rozwiązania.

Switch sprawdzonym rozwiązaniem? To najbardziej innowacyjna konsola ever. I pod telewizor i do podróży i do kanapowego multi i nawet na randkę we troje, dzięki tabletomode :).

Switch w 4 lata: 80mln!

A jak tam Xbox One? Ile już poszło? Jak długo jest na rynku? :kaz:

Opublikowano
2 minuty temu, zdrowywariat napisał:

Switch sprawdzonym rozwiązaniem? To najbardziej innowacyjna konsola ever. I pod telewizor i do podróży i do kanapowego multi i nawet na randkę we troje, dzięki tabletomode :).

Nie no, ciekawa idea rozwinięcia WiiU, nawet gry te same, ale software'owo jak ktoś jest na bieżąco z Nintendo to czy była kiedyś konsola o gorszym wsparciu faktycznie nowych gier?

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

Nie no, ciekawa idea rozwinięcia WiiU, nawet gry te same, ale software'owo jak ktoś jest na bieżąco z Nintendo to czy była kiedyś konsola o gorszym wsparciu faktycznie nowych gier?

Nie wiesz o czym mówisz, z nowych gier Animal Crossing, Super Mario Odyssey, Zelda, czy Smash, rozeszły się każda w ponad 20mln.

Opublikowano

Wiem o czym mówię, przecież większość biblioteki Switcha to porty. Nawet Zelda na WiiU to cross-gen.

Znaczy wiesz, ja tam stacjonarne nintendo PIERDOLĘ od czasów Wii które skażualizowało branżę i wywołało koszmarny trend na rynku którego pokłosie widzimy do dzisiaj, więc na Switchu miałbym w co grać, ale nawet przez chwilę nie okłamuję się, że popularność Switcha wynika z jego przenośności aniżeli faktycznego wsparcia.

Opublikowano

Przypomnę, że tylko 6 konsol rozeszło się w ponad 100mln egzemplarzy: PSX, PS2, PS4 (choć tutaj mocne zdziwienie), GameBoy, DS i Wii. Switch do nich dołączy. Czy którąś konsolę pominąłem? Jakiegoś Xboxa, czy coś?

Opublikowano
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Wiem o czym mówię, przecież większość biblioteki Switcha to porty. Nawet Zelda na WiiU to cross-gen.

Znaczy wiesz, ja tam stacjonarne nintendo PIERDOLĘ od czasów Wii które skażualizowało branżę i wywołało koszmarny trend na rynku którego pokłosie widzimy do dzisiaj, więc na Switchu miałbym w co grać, ale nawet przez chwilę nie okłamuję się, że popularność Switcha wynika z jego przenośności aniżeli faktycznego wsparcia.

Wii dostało takie perełki jak Super Mario Galaxy 1 i 2, najlepsze platformery 3D, a raczej 4D, ever, a mam ich trochę zaliczonych. I dostało najlepszy platformer 2D ever, czyli Donkey Kong Country Returns :obama:.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
4 godziny temu, Paolo de Vesir napisał:

Nawet beton betonu - Mendrek wybrał retro Nintendo nad retro Xbox

To już wiele mówi o całej sytuacji. :) 

Fixed.

Xbox dla nikogo.

Opublikowano
Teraz, zdrowywariat napisał:

Wii dostało takie perełki jak Super Mario Galaxy 1 i 2, najlepsze platformy 3D, a raczej 4D, ever, a mam ich trochę na koncie zaliczonych. I dostało najlepszy platformer 2D ever, czyli Donkey Kong Country Returns :obama:.

Wow, dzięki pan nintendo, że wąsatym elementemen napędowym roweru pograć mogę. To rekompensuje zapoczątkowanie spierdolonego trendu na kontrolery ruchowe.

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Konsola zaczyna się od 100mln jak mężczyzna od 1.85m?

Nie, ale konsole się sprzedają, dzięki grom, jeśli wiesz co mam na myśli? Może małym wyjątkiem jest tutaj Wii, bo niektórzy się rzucili też na granie ruchem.

Opublikowano
1 minutę temu, zdrowywariat napisał:

Nie, ale konsole się sprzedają, dzięki grom, jeśli wiesz co mam na myśli? Może małym wyjątkiem jest tutaj Wii, bo niektórzy się rzucili też na granie ruchem.

Dreamcasta rozumiem też sprzedały gry?

Opublikowano

Na Switchu zagrasz w domu i nie w domu. Na Switchu najlepiej się gra w indyki. Switch dostał rewolucyjną Zeldę. Wspaniałe Mario. I masę innych gier. A porty? Nic tylko dziękować, dla tych, których ominęło WiiU, bądź zaczynają dopiero przygodę z Ninny, to plus jak chooy.

Opublikowano
6 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Dreamcasta rozumiem też sprzedały gry?

DC musiał się mierzyć z legendą, podobnie jak GC i Xbox, wszystkie dostały zajebiste gry, no ale PS2 to było wtedy kupowane z automatu, dzięki szarakowi. Miałem wszystkie, najlepsza generacja. Nie jestem taki jak niektórzy tu, że traktują granie na swojej jedynej konsoli jak religię! Zmiana wiary odpada.

Teraz wygrywa Switch, a nowa wersja pozamiata :).

Opublikowano
6 minut temu, zdrowywariat napisał:

Nie jestem taki jak niektórzy tu, że traktują granie na swojej jedynej konsoli jak religię!

also zdrowywariat

6 minut temu, zdrowywariat napisał:

Zmiana wiary odpada.

trzymaj się tam byku, oby cię na zakładzie dobrze traktowali :lapka: 

Opublikowano
7 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

also zdrowywariat

trzymaj się tam byku, oby cię na zakładzie dobrze traktowali :lapka: 

Dla Was nie dla mnie! Ciężko mi powiedzieć, która konsola była lepsza i dała mi więcej frajdy: PSX, czy N64. Podobny problem mam z kolejną generacją: DC, PS2, GC, czy Xbox, choć tu skłaniam się ku Xboxowi. Ale w następnej wygrało PS3, a teraz Switch :).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.