Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
5 minut temu, lpcl napisał:

No tak bo do tej pory na poprzedniej generacji to latające 1440 i niestabilne 60 fps a teraz to tylko 4k, cnie? 

Jak masz XSX to masz do wyboru 60fps 4k (oprócz BF4 które na każdym Xie działa w 720p) lub właśnie 120fps ale w jakości z XOne, sorry bardzo ale multiplatformy ze zwykłego XOne najczęściej odbiegały od reszty konsol.

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 940,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

@lpcl Tak SONY. Jest zajebisty pod względem obrazu i upłynniaczy i rozwala LG-ka. Jedynie nie ma tego hdmi 2.0 ale jak go brałem 3 lata temu to kompletnie nie zwróciłem uwagi na to że będzie to miało większe znaczeni. Wtedy kosztował 11K  więc brałem go za top . Inna sprawa że na razie 120 fps mnie nie rusza więc się nie napalam. Testowałem tylko ORI i mi specjalnie podjark nie zrobiło. 

Opublikowano

To hdmi 2.1 to nawet dzisiaj nie ma większego znaczenia. Chyba, że wejdzie to dynamic hdr to może będzie interesujące. Generalnie 60 fps i rozdzialka między 1600p a 1800p a reszta to już bajer:asax:

Opublikowano
19 minut temu, łom napisał:

Jak masz XSX to masz do wyboru 60fps 4k (oprócz BF4 które na każdym Xie działa w 720p) lub właśnie 120fps ale w jakości z XOne, sorry bardzo ale multiplatformy ze zwykłego XOne najczęściej odbiegały od reszty konsol.

Właśnie o tym piszę, bo te full hd jest nadal całkiem znośne bo to dosyć nowa gra z fajnymi efektami. W Gears 5 jak by mnie ktoś spytał w jakiej rozdziałce lata w 120 fps to bym powiedział, że na oko więcej niż full hd bo obraz jest bardzo ostry. Podejrzewam, że w bf jest podobnie. 

21 minut temu, LiŚciu napisał:

@lpcl Tak SONY. Jest zajebisty pod względem obrazu i upłynniaczy i rozwala LG-ka. Jedynie nie ma tego hdmi 2.0 ale jak go brałem 3 lata temu to kompletnie nie zwróciłem uwagi na to że będzie to miało większe znaczeni. Wtedy kosztował 11K  więc brałem go za top . Inna sprawa że na razie 120 fps mnie nie rusza więc się nie napalam. Testowałem tylko ORI i mi specjalnie podjark nie zrobiło. 

Ale vrr też nie ma? Bo to jednak ważny feature w tej generacji. 

Opublikowano
17 minut temu, PanKamil napisał:

Generalnie 60 fps i rozdzialka między 1600p a 1800p a reszta to już bajer

PS5 i tak wyżej wała nie podskoczy więc od bajerów w stylu 120fps i 4K to jest XSX.

Opublikowano
19 minut temu, PanKamil napisał:

To hdmi 2.1 to nawet dzisiaj nie ma większego znaczenia. Chyba, że wejdzie to dynamic hdr to może będzie interesujące. Generalnie 60 fps i rozdzialka między 1600p a 1800p a reszta to już bajer:asax:

Dynamic hdr? A co to takiego? 

23 minuty temu, LiŚciu napisał:

I te upłynniacze w grach. xd LiŚciu z lagiem 1k kosi jak messerschmidt w online. xd

Opublikowano
7 minut temu, lpcl napisał:

I te upłynniacze w grach. xd LiŚciu z lagiem 1k kosi jak messerschmidt w online. xd

Heh, coś tam to daje. A co do VRR to ma być podobno jakiś update - inna sprawa że gry na konsoli Sony nie gubią klatek więc zbędny bajer a na xboxie gra się we wsteczną:)

Pewnie za rok - dwa zmienie TV, wtedy też już gry będa inne.

Edytowane przez LiŚciu

Opublikowano
11 minut temu, LiŚciu napisał:

Heh, coś tam to daje. A co do VRR to ma być podobno jakiś update - inna sprawa że gry na konsoli Sony nie gubią klatek więc zbędny bajer a na xboxie gra się we wsteczną:)

To miłego grania w RE8 w 45 klatkach. xddd

Opublikowano
7 minut temu, PanKamil napisał:

@lpcl to co zawsze, więcej i lepiej.

https://www.hdmi.org/spec21sub/dynamichdr

A laga też zmniejsza i podnosi fpsy?

Opublikowano
6 minut temu, lpcl napisał:

A laga też zmniejsza i podnosi fpsy?

Nie wiem do czego nawiązujesz.

‐-------------------

Widze vrr uroslo do rangi jakiegoś

mega bajeru:ragus:  na konsoli nie spotkałem się z gra do której by to było potrzebne.

Edytowane przez PanKamil

Opublikowano
6 minut temu, PanKamil napisał:

Nie wiem do czego nawiązujesz.

‐-------------------

Widze vrr uroslo do rangi jakiegoś

mega bajeru:ragus:  na konsoli nie spotkałem się z gra do której by to było potrzebne.

Do tego, że dzięki 2.1 masz mniejszego laga. A ten dynamiczny hdr to jednak tylko kwestia innego podejścia do hdr. 

Opublikowano
1 minutę temu, lpcl napisał:

Do tego, że dzięki 2.1 masz mniejszego laga. A ten dynamiczny hdr to jednak tylko kwestia innego podejścia do hdr. 

No tv z hdmi 2.0 to maja laga na poziomie 20 ms więc nie wiem co to ma za znaczenie.

18 minut temu, Donatello1991 napisał:

Faktycznie przy spadkach fpsów na XSX się to przyda. NA PS5 zbędne. Tu mamy 60fps bez zająknięcia.

To nie pomoże bo vrr służy do eliminacji tearingu. Spadki dalej tam będą. Taki urok hasioka:ragus:

19 minut temu, Donatello1991 napisał:

Faktycznie przy spadkach fpsów na XSX się to przyda. NA PS5 zbędne. Tu mamy 60fps bez zająknięcia.

To nie pomoże bo vrr służy do eliminacji tearingu. Spadki dalej tam będą. Taki urok hasioka:ragus:

Opublikowano
4 minuty temu, PanKamil napisał:

No tv z hdmi 2.0 to maja laga na poziomie 20 ms więc nie wiem co to ma za znaczenie.

W online każda ms ważna. 

Opublikowano

Boty:

Hahahah sonowcy wyscigowcy, po weekendzie na pchli, klapy i wspieranie playstation wybierz jedno, hehehe zrzutka na returnala

Rowniez boty:

A moze by tak zaczac sie kurwic na slonecznej copacabanie zeby kupowac jeszcze taniej i dymac kochany ms?

Opublikowano
18 minut temu, lpcl napisał:

W online każda ms ważna. 

To są już absurdalne wartości i chciałbym zobaczyć osobę co rozróżni 10 ms a 20 ms. Jeśli masz na myśli sportowe granie to tam mają w doopie hdmi i displayport idzie w ruch. 

Edytowane przez PanKamil

Opublikowano
8 minut temu, schabek napisał:

Boty:

Hahahah sonowcy wyscigowcy, po weekendzie na pchli, klapy i wspieranie playstation wybierz jedno, hehehe zrzutka na returnala

Rowniez boty:

A moze by tak zaczac sie kurwic na slonecznej copacabanie zeby kupowac jeszcze taniej i dymac kochany ms?

Jeśli mam kupować w Brazylii aby nie mieć tych czerstwych, polskich wersji to możesz mówić mi Jose. :usmiech:

Opublikowano

Microsoft Xbox 2021:

:rep_up: zlodzieje

:rep_up: konfidenci

:rep_up: stare kurwy od ea

:rep_down: gry wideo

Opublikowano

Schabek czego oczekujesz? Większość z tych botów żyje i gada jakby się w faweli wychowało. 

Opublikowano
10 minut temu, PanKamil napisał:

To są już absurdalne wartości i chciałbym zobaczyć osobę co rozróżni 10 ms a 20 ms. Jeśli masz na myśli sportowe granie to tam mają w doopie hdmi i displayport idzie w ruch. 

Ale nie pisz, że nie ma to znaczenia bo ma. Taki PiPoLiNiO wszędzie słyszy cewki i banding w OLEDzie każdym zauważy. Subiektywna kwestia. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.