Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 937 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Mamy odpowiedź na Returnal, po zgarnieciu ocen 9/10, biciu rekordów sprzedaży i rozwijaniu gatunku na xboxa wyszły nowe plotki o eksie od ioi :banderas: pojedynek wspaniałego hitu z mglistymi plotkami:banderas: czujecie te emocje?:fsg:

Spoiler

ja też nie:smutas: szrot i judasze pogrzebani.

Edytowane przez PanKamil

Opublikowano

W sklepie MS ceny jakie kurwy cyfrowo, to ja dałem za pudełko mniej na PS5 :/ 

EFBE4D3B-5953-4A9E-9F04-00384401F026.jpeg

14 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Ku,rwa Whesker, masz nową konsolę w domu, a siedzisz w CW. Miejże trochę godności i ciesz się nowym sprzętem, a nie pierdolisz tutaj głupoty. :lapka: 

Ściągam wszystko na razie :) i choć mam szybkie łącze to wrzuciłem do kolejki sporo gier

Opublikowano

@Paolo de Vesir

Dobrze , oceńmy przez pryzmat jakości 

Sadzisz wiec , ze jest więcej jakości w wymienionych przez ciebie 6 grach  (seriach) niz w wymienionych przeze mnie ( po twoim okrojeniu) 12 grach (Seriach)?

Gry z Xboxa : Gearsy 5 , Forza 6 i 7 i FH , Halo5 , Ori , Cuphead , Titanfal , czy cokolwiek innego jest grywalnosciow / jakosciowo / gampleyowo calosciowo lepsze niz
Spidar Man , TLOU 2 , GoW , GoT , Horizon , Ratched , BB , Uncharted ,  GT , DC, DG, FF7R , Jurney.

Proste pytanie , Tak czy nie

Edytowane przez Welna

Opublikowano

Wiem, że bieda ale na razie chciałem posmakować nowej generacjiEAC7A3BE-17DF-43FE-AB51-9D7BAAD0B63E.jpeg

Edytowane przez Whisker

Opublikowano
4 minuty temu, Whisker napisał:

Wiem, że bieda ale na razie chciałem posmakować nowej generacjiEAC7A3BE-17DF-43FE-AB51-9D7BAAD0B63E.jpeg

To tutaj nowej generacji nie posmakujesz :)

Opublikowano
8 minut temu, Welna napisał:

@Paolo de Vesir

Dobrze , oceńmy przez pryzmat jakości 

Sadzisz wiec , ze jest więcej jakości w wymienionych przez ciebie 6 grach  (seriach) niz w wymienionych przeze mnie ( po twoim okrojeniu) 12 grach (Seriach)?

Gry z Xboxa : Gearsy 5 , Forza 6 i 7 i FH , Halo5 , Ori , Cuphead , Titanfal , czy cokolwiek innego jest grywalnosciow / jakosciowo / gampleyowo calosciowo lepsze niz
Spidar Man , TLOU 2 , GoW , GoT , Horizon , Ratched , BB , Uncharted ,  GT , DC, DG, FF7R , Jurney.

Proste pytanie , Tak czy nie

Przy założeniu, że z tych gier które wymieniłeś nie ograłem - Days Gone, GoT i TLOU2 - tak preferuję to co zaoferował mi XOne niż PS4.

Opublikowano

Nie zgadzam sie z twoja argumentacja , bo akurat w kwestii tych gier , w ktore gralem mniej lub wiecej na Xbox i PC mam od Ciebie odmienne zdanie. 

Wg mnie , nie ma tam zadnej wybitnej gry, sa poprostu dobre. Forza Horizon jest nawet Bardzo dobra. Znajduje to rowniez odzwierciedlenie w szerszej opinii jaka reprezentuje np. Metacritic oceniajac te tytuly. 

Jednoczesnie uwazam , ze Spider Man , Ratchet , U4 i DC to sa bardzo dobre gry . GoW nawet wiecej niz bardzo dobry. Nawet o ile reszte mozna zaliczyc do poprostu dobrych gier , w ktore warto zagrac, co rowniez widac po ocenie szerszej publicznosci w postaci MC, to niestety ni cholery nie miesci mi sie w glowie , ze ktos moze stawiac wyzej pozycje z Xboxa One nad PS4 jesli juz musi dokonac wyboru.

Rozumiem , ze z czasow X360 vs PS3 mozna miec takie rozterki, jeden lubi to drugi tamto. X360 mial wybitne exy. Ale w poprzedniej generacji , poprostu nie umiem tego pojac.

Edytowane przez Welna

Opublikowano

Pewnie dlatego, że średnia ocen nie jest reprezentacją całego spektrum opinii, a tylko tych najbardziej popularnych. Jeśli Cię to ucieszy to powiem Ci, że najlepszą grą tej generacji jaką ograłem było God of War na PS4, ale sumarycznie wciąż preferuję rodzaj doświadczeń który dostarczył mi One niż PS4 jako platforma.

Opublikowano

Branża od dwóch generacji zgodnie ocenia, że sony ma lepsze gry więc zdanie zielonych judaszy mało znaczy:xboss:w tej generacji póki co ciężko ocenić bo xbox postanowił nie wydawać gier:dynia:

Opublikowano

Niezły tryhard Whiskera, prawie nas nabrał

CAAEDC67-F50B-498E-9081-AE988E09E555.thumb.jpeg.a10da52a543677c2ba7551acb0d394cc.jpeg

Opublikowano
Teraz, PanKamil napisał:

Branża od dwóch generacji zgodnie ocenia, że sony ma lepsze gry więc zdanie zielonych judaszy mało znaczy:xboss:w tej generacji póki co ciężko ocenić bo xbox postanowił nie wydawać gier:dynia:

W zasadzie to zdanie jednej muchy, której nie da się opędzić w tym temacie. Nie znam nikogo, a mam wielu znajomych, którzy startowali z ps4 i dokupili xboxa na poprzedniej generacji, kto by w ogóle podjął się porównania gier na obydwie platformy. Deklasacją Sony jest tak oczywista, ze to tak jakby spekulować, czy lepsza drużyna jest Bayern Monachium czy Raków Czestochowa..

Opublikowano

Tylko judasz wbija nóż w plecy grze która rozwija dany gatunek. Udają, że kochają gierki a pierwsi do zamordowania nowych świeżych projektów marzą aby gameing poległ w stagnacji. Sprzedali się za growe srebrniki wrecfest czy dirt 5:shotgun: Precz z judaszami!:shotgun:

Opublikowano
28 minut temu, Whisker napisał:

W sklepie MS ceny jakie kurwy cyfrowo, 

EFBE4D3B-5953-4A9E-9F04-00384401F026.jpeg

co to jest za łeb przepity xD

Schowek01.jpg

Opublikowano
10 minut temu, Nemesis napisał:

Wszystko z tej addlisty ograne lata temu...

Jak lata temu? To co teraz nowego jest do ogrania na maszynie XSX a może chociaż te gry są jakoś podbite do mocy XSX???

1 minutę temu, dee napisał:

co to jest za łeb przepity xD

Schowek01.jpg

W pudełku dałem 289 na Ps5

Chyba mam awarie jak ustawić czarne tło na dashboardzie? Mam oleda i chciałbym żeby to jakos wyglądało bo ta szarość tła jest mega słaba :/ można to gdzieś w ustawieniach zmienić?

Opublikowano
1 godzinę temu, izon napisał:

Tylko oledzik od LG w towarzystwie nadkonsoli. Rupiecia udało się schować na szczęście.

CAAEDC67-F50B-498E-9081-AE988E09E555.jpeg

Masz podobne ustawienie co ja ;) nie puszczasz kabli dołem i tv maks do ściany? 

Opublikowano
8 minut temu, Whisker napisał:

Jak lata temu? To co teraz nowego jest do ogrania na maszynie XSX a może chociaż te gry są jakoś podbite do mocy XSX???

Jedna wielka ściema z tym podbiciem. Pare Gierek wyglada lepiej, a od większość tych staroci oczy bolą. Zastanawiałem się ostatnio czy Gearsy 2 aż tak bardzo odstawały graficznie od Uncharted 2 swego czasu, czy po prostu wielki tv i brak podbitej rozdzielczości powodują ze te starowiaki wyglądają jak gowno obesrane..

Opublikowano

Tak to jest jak człowiek nieświadomo nasłucha się tych mitów od judaszy gameingu. Potem człowiek kupuje tego xszrota i wszystkie nadzieje i wyobrażenia rozpadają się jak domek z kart:smutas: Odpalasz girlsy 2 i okazuje się, że gra mimo 4k dalej czujesz się jak na x360:smutas:

Opublikowano
4 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Resident Evil 8 cyfrowo tańszy niż na PS5, ale Xbox ku,rwy. Nie zmieniaj się, proszę.:pawel: 

edit: w pudełki na Xboxa RE8 niecałe 250zł :dynia: X 100000000

Płacisz więcej za JAKOŚĆ. WIĘCEJ = LEPIEJ. Czego nie rozumiesz??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.