Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Patronite.pl

Featured Replies

Opublikowano

Często klientom pokazuje się takie tabelki z opcjami i "V" (gdy coś jest w danym pakiecie) i "X" (gdy nie ma). Możesz coś takiego tam wstawić, o ile jest dozwolone ;-)

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 274,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Niestety wirus rozłożył mnie i rodzinkę, więc ciężko było się udzielać a wątek widzę grubo spuchł. Odniosę się na szybko tylko do liczb. Poprosiłem Roberta aby zmienił trochę opisy progów i wyjaśnił j

• Bardzo rzadko piszę o PSXE, ale sytuacja spowodowała że i ja coś dorzucę.   Od 13 lat jestem na forum i też od tylu czasu kupuje szmatławca. W tamtym czasie w jakiś sposób mnie CDA odepchnęł

• Do tej pory wstrzymywałem się z opinią, bo widziałem, że cały ten patronite, progi, bonusy i zachęty zmieniały się kilka razy dziennie i raz wyrażone zdanie straci ważność po kilku godzinach, gdy zmie

Opublikowano

@macGyver dopisałem o warunku na półroczną i dodamy jeszcze info o specjalu - tutaj będzie po prostu to, co w danym kwartale się ukaże. Natomiast na razie czekamy na akcept Patronite'a, stąd nie widać jeszcze zmian. 

Przy okazji - zapraszam do wrzucania propozycji na nazwę grupy dla Patronów na forumku. Zgodnie ze zmianami od progu 29 zł w górę forumowicz, który będzie chciał, dostanie nową grupę, a przy tym więcej plusików, więcej miejsca na załączniki i brak reklam. 

Opublikowano

Może po prostu... "Patron" / "Patroni"? :)

Edytowane przez kaj.dam

Opublikowano
2 minuty temu, LeifErikson napisał:

Filantrop :sir:

Mecenasi ;-)

Opublikowano
Godzinę temu, Perez napisał:

@macGyver dopisałem o warunku na półroczną i dodamy jeszcze info o specjalu - tutaj będzie po prostu to, co w danym kwartale się ukaże. Natomiast na razie czekamy na akcept Patronite'a, stąd nie widać jeszcze zmian. 

Oki ;-)

Dlatego właśnie sprawdzanie swoich pomysłów czy zapisów należy poddawać ocenie innym (nawet zupełnie nie w temacie), bo tylko tak da się sprawdzić, czy jest to tak samo oczywiste dla wszystkich.

Czasami znajduję jakieś moje zapiski i jeśli zrobiłem je na szybko, to potem sam nie wiem o co mi chodziło :-).

Z ciekawości sprawdziłem jeszcze coś innego: a kto zgarnia tą pulę?

https://patronite.pl/pixel

;D

Opublikowano
3 godziny temu, Perez napisał:

Przy okazji - zapraszam do wrzucania propozycji na nazwę grupy dla Patronów na forumku. Zgodnie ze zmianami od progu 29 zł w górę forumowicz, który będzie chciał, dostanie nową grupę, a przy tym więcej plusików, więcej miejsca na załączniki i brak reklam. 

Dobrodziej

Opublikowano
2 godziny temu, macGyver napisał:

Oki ;-)

Dlatego właśnie sprawdzanie swoich pomysłów czy zapisów należy poddawać ocenie innym (nawet zupełnie nie w temacie), bo tylko tak da się sprawdzić, czy jest to tak samo oczywiste dla wszystkich.

Czasami znajduję jakieś moje zapiski i jeśli zrobiłem je na szybko, to potem sam nie wiem o co mi chodziło :-).

Z ciekawości sprawdziłem jeszcze coś innego: a kto zgarnia tą pulę?

https://patronite.pl/pixel

;D

Pewnie, ja zawsze chętnie słucham propozycji/uwag, zwłaszcza że można się w tym zakręcić :). Jak coś to aktualka https://patronite.pl/psxextreme 

Pixel - to konto Łapusza, widać jeszcze są wierni czytelnicy! 

Opublikowano

"Patron/Patroni" to chyba najbardziej sensowna opcja na nazwę grupy i użytkownika, bo mówi wszystko. Można szukać ciekawszych, zabawniejszych synonimów, ale one już nie będą tak bezpośrednio informować czego dotyczą. 

Czyli co, już można odnawiać subskrypcję czy czekamy na oficjalne otwarcie parasola w dupie?

Opublikowano

Można jak najbardziej, ja już wrócilem, teraz tylko skasować prenumerate jeszcze:red:

Opublikowano
Godzinę temu, Kmiot napisał:

"Patron/Patroni" to chyba najbardziej sensowna opcja na nazwę grupy i użytkownika, bo mówi wszystko. Można szukać ciekawszych, zabawniejszych synonimów, ale one już nie będą tak bezpośrednio informować czego dotyczą. 

Czyli co, już można odnawiać subskrypcję czy czekamy na oficjalne otwarcie parasola w dupie?

Oficjalnie pewnie jutro/pojutrze, chyba że Romek się ogarnie z grafami szybciej to mooooże dzisiaj. Nie chcę tego puszczać szerzej z tą oldskulową grafiką sprzed 3 lat. Natomiast to już tylko lift graficzny - zakres progów, kwoty, nawet cele zaktualizowałem, żeby nie było 80k :) - to już bez zmian. 

Opublikowano

Wjedzie ode mnie próg 50, może z czasem podbiję do 100.

Tylko interesuje mnie jedna rzecz: Wydania specjalne dla patronów będą miały zwykłą okładkę, limitowaną czy do wyboru? A może dla patronów całkiem inna, niedostępna w sprzedaży?

Opublikowano
17 minut temu, MichAelis napisał:

I jak z tymi paczkomatami? :)

Zabij, ale z którymi paczkomatami? Już chyba przez ostatni miesiąc miałem z 5 pytań o paczkomaty w 5 różnych kontekstach :D. 

Opublikowano
W dniu 24.04.2024 o 19:16, Perez napisał:

Jasne! Jak ktoś zechce dopłacić do Paczkomatu, bo to w zasadzie jedyna sensowna opcja, to tak zrobimy. Może nie zaginę potem w tych wszystkich listach wysyłkowych. 

@Perez

Opublikowano
13 minut temu, Mari4n napisał:

Wjedzie ode mnie próg 50, może z czasem podbiję do 100.

Tylko interesuje mnie jedna rzecz: Wydania specjalne dla patronów będą miały zwykłą okładkę, limitowaną czy do wyboru? A może dla patronów całkiem inna, niedostępna w sprzedaży?

Pewnie spróbujemy z wyborem okładki z dostępnej puli - tych osób nie ma tak dużo, coś około 50 się nazbiera, więc może nie zaginę w akcji z opanowaniem tego. Osobnej bym nie robił, bo to zaraz wyjdzie "a to mi się nie podoba, da rady limitowaną albo z grą XYZ"? Już pomijając, że druk 20-30 okładek to już tak średnio logistycznie. 

Opublikowano
1 minutę temu, MichAelis napisał:

A, OK, to. Wiesz co, powiem Ci tak - nie wiem, czy tego paczkomatu po prostu nie wrzucę w cenie, ale jeszcze muszę to rozkminić. Teraz ogólnie jest tak, że duuużo patronów ma wysyłkę Extreme Plusa i jednocześnie zwykłej prenumeraty (bo albo im się należy z racji Patronite'a, albo po prostu niezależnie kupowali). Czyli de facto szły dwie wysyłki np. za 7-8 zł razem, gdzie do kwoty paczkomatu już naprawdę blisko, a dorzucają jakieś moje dosyłki, bo komuś poczta nie doszła, to się okazuje, że lepiej wysłać 2 numery paczkomatem niż pocztą. 

Teraz też próbuję pierwszy raz wysyłki dwóch wydań, tym którym to przysługuje, jednorazowo z drukarni, ale jak mówię - cenowo ta różnica się zaciera, a jak znowu będzie więcej paczkomatów to i będę miał pole do pogadania z nimi o stawce na takie wysyłki gabarytu A. 

Tylko to najpewniej od tego progu 100 zł, gdzie jest Extreme Plus i de facto prenumerata, co sprawia, że są już na stałe 2 numery do wysłania. Te 50 zł to jednak wciąż sam numer, chociaż jak mówię - też częśc osób wykupuje prenumeratę w tym progu i też ma wysyłkę. 

Ogólnie wczoraj ogarniałem listę prenumerat do tego numeru i siadam do tematu, bo muszę to z wielu względów uporządkować i zrobić po swojemu trochę, bo choćby teraz jest to generowane z obecnego sklepu Pixela, a - mam nadzieję - do połowy maja wjedziemy ze swoim. 

Opublikowano

Może to zbytnie rozdrabnianie extrasa, ale jakby też dodać rangę dla prenumeratorów? :)

Chociaż w sumie ciągłe dyskusje o tym czy (nie) doszło to prawie jak ranga, cofam pomysł. :D

Opublikowano
4 godziny temu, Perez napisał:

A, OK, to. Wiesz co, powiem Ci tak - nie wiem, czy tego paczkomatu po prostu nie wrzucę w cenie, ale jeszcze muszę to rozkminić. Teraz ogólnie jest tak, że duuużo patronów ma wysyłkę Extreme Plusa i jednocześnie zwykłej prenumeraty (bo albo im się należy z racji Patronite'a, albo po prostu niezależnie kupowali). Czyli de facto szły dwie wysyłki np. za 7-8 zł razem, gdzie do kwoty paczkomatu już naprawdę blisko, a dorzucają jakieś moje dosyłki, bo komuś poczta nie doszła, to się okazuje, że lepiej wysłać 2 numery paczkomatem niż pocztą. 

Teraz też próbuję pierwszy raz wysyłki dwóch wydań, tym którym to przysługuje, jednorazowo z drukarni, ale jak mówię - cenowo ta różnica się zaciera, a jak znowu będzie więcej paczkomatów to i będę miał pole do pogadania z nimi o stawce na takie wysyłki gabarytu A. 

Tylko to najpewniej od tego progu 100 zł, gdzie jest Extreme Plus i de facto prenumerata, co sprawia, że są już na stałe 2 numery do wysłania. Te 50 zł to jednak wciąż sam numer, chociaż jak mówię - też częśc osób wykupuje prenumeratę w tym progu i też ma wysyłkę. 

Ogólnie wczoraj ogarniałem listę prenumerat do tego numeru i siadam do tematu, bo muszę to z wielu względów uporządkować i zrobić po swojemu trochę, bo choćby teraz jest to generowane z obecnego sklepu Pixela, a - mam nadzieję - do połowy maja wjedziemy ze swoim. 

Czyżby pierwsze oznaki przegrzania systemu? Jazda dopiero się zacznie, jak zaczną wycofywać prenumeraty i przesiadać się na nowe progi patronackie ;-).

O wysyłce na paczkomaty już wspomniałem wcześniej - to byłby spory atut w kwestiach punktualności dostawy. Jasne, w progu 50 (z tylko jednym numerem do wysyłki) to spory kawałek podarowanego tortu, ale w tych wyższych ma to sens. Pewno nawet większy niż podwojony (a nawet potrojony) numer z prenumerat gwarantowanych. Jeden numer do czytania, drugi do odkładania w stanie fabrycznym do szafy (są tu tacy :)), ewentualnie na prezent. Może w jakimś przypadku trafiony będzie (bo ktoś przestał czytać Szmatławca "bo za drogi"), jednak z doświadczenia wiem, że jak komuś nie chce się czytać, to nie przekonają go nawet książki w prezencie, które w moim przypadku przeskakują do początku kolejki (chociaż jest bardzo długa). 

Edytowane przez macGyver

Opublikowano

@Perez a czy jest szansa że linki do przecieków będą miały dłuższy termin przydatności do spożycia? :) próbowałem pobrać #320 ale link wygasł 

Opublikowano
1 godzinę temu, macGyver napisał:

Czyżby pierwsze oznaki przegrzania systemu? Jazda dopiero się zacznie, jak zaczną wycofywać prenumeraty i przesiadać się na nowe progi patronackie ;-).

O wysyłce na paczkomaty już wspomniałem wcześniej - to byłby spory atut w kwestiach punktualności dostawy. Jasne, w progu 50 (z tylko jednym numerem do wysyłki) to spory kawałek podarowanego tortu, ale w tych wyższych ma to sens. Pewno nawet większy niż podwojony (a nawet potrojony) numer z prenumerat gwarantowanych. Jeden numer do czytania, drugi do odkładania w stanie fabrycznym do szafy (są tu tacy :)), ewentualnie na prezent. Może w jakimś przypadku trafiony będzie (bo ktoś przestał czytać Szmatławca "bo za drogi"), jednak z doświadczenia wiem, że jak komuś nie chce się czytać, to nie przekonają go nawet książki w prezencie, które w moim przypadku przeskakują do początku kolejki (chociaż jest bardzo długa). 

Nieee, wszystko jest git, kwestia poukładania :). Teraz wiesz, jeszcze jest trochę okres przejściowy, co powiedzmy mieści się w jakichś tam moich planach. Liczyłem, że może uda się opanować wszystko do końca kwietnia, ale no był bufor, że to się przeciągnie. 

A akurat takie przejścia z prenumerat na te progi to ja bardzo proszę :D. Jednak nawet przy 50 zł i potencjalnej wysyłce InPostem to zostanie więcej niż z analogicznego numeru w prenumeracie. 

Opublikowano
20 minut temu, kaj.dam napisał:

@Perez a czy jest szansa że linki do przecieków będą miały dłuższy termin przydatności do spożycia? :) próbowałem pobrać #320 ale link wygasł 

Pewnie, gotowe! Ogarnąłem się, że Patronite ma swój wewnętrzny dysk dla autorów to dorzuciłem Leaksy z 319. i 320. i podmieniłem linki - powinno hulać.