Skocz do zawartości

Steam Deck

Featured Replies

Opublikowano

Lords of fallen w wersji 2.0 mega poprawił optymalizację na sd, bezproblemowo można grać

Oblivion remaster ma znaczek verified więc pewnie dziś lub jutro dowiemy się jak śmiga na sd

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Wyświetleń 296,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• i ja się skusiłem i niedługo zostanę Steamdekarzem 

• Jezd i moja zabaweczka. Pierwsze wrażenie pozytywne. Duże ale wygodne. Analogi strasznie wysokie i chwile zajmuje żeby do nich przywyknąć. Jak bym miał mniejsze dłonie to byłoby ciężko. Na ten moment

• Jest I on. Ekran kosmos.    

Opublikowano

Już ludzie ogrywają obliviona, dungeony spoko ale w trakcie open world prawie cały czas poniżej 30fps na najniższych ustawieniach gdzie ciężko to odróżnić od oryginału xd

Opublikowano
Teraz, Daffy napisał(a):

Już ludzie ogrywają obliviona, dungeony spoko ale w trakcie open world prawie cały czas poniżej 30fps na najniższych ustawieniach gdzie ciężko to odróżnić od oryginału xd

Tym bardziej chujowo, że ten znaczek verified można dostać tylko dlatego że jakis typ stwierdził, że w sumie to spoko i w ogóle dziala. Mam nadzieje, że wersja na S2 juz sie robi.

Opublikowano
W dniu 15.04.2025 o 12:58, Daffy napisał(a):

Kurde, na domyślnych ustawieniach deckowych wygląda ok, ale po zastosowaniu ustawień z tego filmiku faktycznie przenośne ps4

Opublikowano

Renesans dużych gier na SD

Opublikowano

Albo Devi wiedzą o czym my oficjalnie nie wiemy czyli że zaraz będzie więcej urządzeń gdzie trzeba będzie posiedzieć dłużej nad optymalizacją by wydać gierkę (patrzę na was Switch2 i handheldy Sony i Microsoftu)

Opublikowano

daj boże, konsument tylko na tym skorzysta

Opublikowano
2 godziny temu, Daffy napisał(a):

Chyba najoptymalniej lock 40fps/80Hz

Opublikowano
4 godziny temu, Daffy napisał(a):

Albo Devi wiedzą o czym my oficjalnie wiemy czyli że zaraz będzie więcej urządzeń gdzie trzeba będzie posiedzieć dłużej nad optymalizacją by wydać gierkę (patrzę na was Switch2 i handheldy Sony i Microsoftu)

4 godziny temu, Daffy napisał(a):

Albo Devi wiedzą o czym my oficjalnie nie wiemy czyli że zaraz będzie więcej urządzeń gdzie trzeba będzie posiedzieć dłużej nad optymalizacją by wydać gierkę (patrzę na was Switch2 i handheldy Sony i Microsoftu)

Się dowiemy do połowy czerwca.

Opublikowano
37 minut temu, kudlaty88 napisał(a):

Się dowiemy do połowy czerwca.

A co będzie do połowy czerwca? ;)

Opublikowano
11 minut temu, drozdu7 napisał(a):

A co będzie do połowy czerwca? ;)

E3..tfu summer fest.

Opublikowano

Wstępie że w czerwcu ktoś będzie się pchał z ogłoszeniem handheldu gdzie wszystkie światła będą zwrócone na switcha 2

Opublikowano
52 minuty temu, Daffy napisał(a):

Wstępie że w czerwcu ktoś będzie się pchał z ogłoszeniem handheldu gdzie wszystkie światła będą zwrócone na switcha 2

Jak puszcza SD2 z oledem w cenie niższej niż nowy switch bez oleda to jednak może być głośno problem

Opublikowano

Imo Sd2 najwcześniej 2026 i to pewnie prędzej w jego drugiej połowie, w tym roku Valve nic nie zapowie

Opublikowano
12 godzin temu, Daffy napisał(a):

Imo Sd2 najwcześniej 2026 i to pewnie prędzej w jego drugiej połowie, w tym roku Valve nic nie zapowie

Jak dla mnie bardzo dobra wiadomość. Niech faktycznie będzie jakiś skok technologiczny.

Opublikowano
9 godzin temu, Daffy napisał(a):

Nom, warto dodać komendę z tego linku, a ustawienia dać na medium + TSR na 55% + 720p. Wtedy gra trzyma 30 fps i wygląda okej, chociaż jak ktoś nie lubi kompromisów to może się trochę rozczarować. Ja mam sporą tolerkę więc mi to rybka, ale ostrzegam.

IMG_7959.JPG

IMG_7960.JPG

Edytowane przez tlas

Opublikowano

Ja użyłem frame gen z pluginu ale nie by podbić klatki ale by wrzucić fsr3 który zastępuje dlss. Też lock na 30fps ale obraz o wiele ładniejszy niż przy tsr/xess

pobrane - 2025-04-24T134647.460.jpegpobrane - 2025-04-24T134711.653.jpegpobrane - 2025-04-24T134723.833.jpegpobrane - 2025-04-24T192712.475.jpegpobrane - 2025-04-24T192702.721.jpegpobrane - 2025-04-24T192648.419.jpegpobrane - 2025-04-24T192637.383.jpeg

Opublikowano

O, a jak to odpalić? Ja używałem tego w Rebirth, ale miałem do tego oddzielną łatkę pod Rebirth którą odpalałem potem w grze.

Jest do tego jakiś oddzielny dodatek? FSR3 by tutaj siadło.

Opublikowano

Jak masz decky to normalnie ściągasz w sklepie aplikacji plugin "decky-framegen". Odpalasz plugin, wybierasz grę i sam ci ją zmoduje. W grze pojawi się opcja dlss, które tak na prawdę jest fsr3. Jak już grasz w grę z tym modem to warto pod jakiś tylni guzik zmapowac klawisz TAB, ja tego nie używam ale odpala to wtedy jeszcze jakieś opcje tego plugina