Skocz do zawartości

Steam Deck

Featured Replies

Opublikowano

O, gitara. To instaluję, thx.

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Wyświetleń 300 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• i ja się skusiłem i niedługo zostanę Steamdekarzem 

• Jezd i moja zabaweczka. Pierwsze wrażenie pozytywne. Duże ale wygodne. Analogi strasznie wysokie i chwile zajmuje żeby do nich przywyknąć. Jak bym miał mniejsze dłonie to byłoby ciężko. Na ten moment

• Jest I on. Ekran kosmos.    

Opublikowano
Nexus Mods :: Oblivion Remastered
No image preview

LUMEN BEGONE - Disable RT for better Performance

Disable the forced UE5 LumenRT to gain additional performance on lower-end hardware and handheld devices, such as the Steam Deck.
Opublikowano
W dniu 24.04.2025 o 19:54, tlas napisał(a):

O, gitara. To instaluję, thx.

Po ponad 10h jednak nie jest tak różowo tzn z modem i w trybie odpalenia gry by traktowało decka jak prawilny pc można dać locka na 30fps i detalami się bawić by uzyskać fajną jakość obrazu ale mam wrażenie że wszystko jest trochę zlagowane

Usunąłem moda, wyczyściłem wiersz poleceń, odpaliło po bożemu. Nie ma wtedy dostępu do opcji graficznych na steam decku i gra wygląda gorzej niż na ustawieniach low (jakieś magiczne ustawienia niedostępne ręcznie) ale znowu bite 40-45fps można uzyskać bez problemu co mega pomaga przy parry i unikach

Opublikowano

No UE5 to absolutny morderca Steam Decka. Nawet dobrze zoptymalizowane gry typu Space Marine 2 działają ledwo co. A te gorzej to już masakra. Tu nic na to się nie poradzi

Opublikowano

Ja sobie chyba na GFN ogram. Wiaodmo cos o tej natywnej apce na SD? Zapowiedzieli na początku roku i coś cisza.

Opublikowano
1 hour ago, tlas said:

Ja sobie chyba na GFN ogram. Wiaodmo cos o tej natywnej apce na SD? Zapowiedzieli na początku roku i coś cisza.

No a nie lepiej i taniej przez Gamepassa? Też spoko działa na Decku

Opublikowano

Jakość obrazu nie jest dla mnie zadowalająca - wolę przez GFN.

Opublikowano

Nom.

Opublikowano

Wow. To nieźle, gratuluję sokolego wzroku. Mi na 77 calach przeszkadza chmura, ale na Decku grało się bez odróżnienia od grania natywnego

Opublikowano

Dzięki.

Opublikowano

Jakość można poprawić dodatkiem "better xcloud", ale gry odpalane w trybie series s w 30 fps już nie.

Opublikowano

Chciałem tylko napisać, że The Last of Us Part 2 na Decku wygląda i działa wręcz

niewiarygodnie. To chyba najlepiej wyglądająca gra jaką widziałem na tym sprzęcie.

Opublikowano

zgadzam się, zdecydowanie topka jeżeli chodzi o Decka

Opublikowano

Z ciekawostek, Indiana po ostatnim paczu pokazuje „prawdziwe” przyciski Decka (A/B/L1/R2). Chyba jeszcze w żadnej grze tego nie widziałem, nikt na to nie zwraca uwagi, nawet Valve pisze „pokazuje etykiety przycisków SD” gdy gra pokazuje układ xboxa.

Za to spaprali FSR i ma błędy w wyświetlaniu. XeSS działa ok, choć efekt jest gorszy niż przy FSR.

Opublikowano
7 minut temu, dominalien napisał(a):

Z ciekawostek, Indiana po ostatnim paczu pokazuje „prawdziwe” przyciski Decka (A/B/L1/R2). Chyba jeszcze w żadnej grze tego nie widziałem, nikt na to nie zwraca uwagi, nawet Valve pisze „pokazuje etykiety przycisków SD” gdy gra pokazuje układ xboxa.

Za to spaprali FSR i ma błędy w wyświetlaniu. XeSS działa ok, choć efekt jest gorszy niż przy FSR.

W dość sporej ilości gierek co ostatnio grałem pokazywało prawdziwe przyciski decka.

Opublikowano
W dniu 28.04.2025 o 04:55, Homelander napisał(a):

Chciałem tylko napisać, że The Last of Us Part 2 na Decku wygląda i działa wręcz

niewiarygodnie. To chyba najlepiej wyglądająca gra jaką widziałem na tym sprzęcie.

Szkoda tylko, że nie można włączyć celowania żyroskopem, bo wskakuje komunikat że jest to zarezerwowane tylko dla DualSense'a.

Opublikowano
4 godziny temu, tlas napisał(a):

Szkoda tylko, że nie można włączyć celowania żyroskopem, bo wskakuje komunikat że jest to zarezerwowane tylko dla DualSense'a.

W opcjach sterowania SD spróbuj.