Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Steam Deck

Featured Replies

Opublikowano
15 hours ago, maciucha said:

Dzisiaj właśnie pobierałem pierwszy raz od długiego czasu i faktycznie wolno szło.

Coś mam nie tak z pakietami. Nie dość, że wolno to czasem wywala błąd i znikają aktualizacje z Discovery. Spróbowałem oczyścić stare pakiety i cache za pomocą:

sudo pacman -Rns $(pacman -Qdtq)

oraz

sudo paccache -r

ale wywala mi błąd dostępów nawet jak robię to jako root. Chyba SD ma jakieś ograniczenia.

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Wyświetleń 386,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• i ja się skusiłem i niedługo zostanę Steamdekarzem 

• Jezd i moja zabaweczka. Pierwsze wrażenie pozytywne. Duże ale wygodne. Analogi strasznie wysokie i chwile zajmuje żeby do nich przywyknąć. Jak bym miał mniejsze dłonie to byłoby ciężko. Na ten moment

• Jest I on. Ekran kosmos.    

Opublikowano
1 minutę temu, Czoperrr napisał(a):

Coś mam nie tak z pakietami. Nie dość, że wolno to czasem wywala błąd i znikają aktualizacje z Discovery. Spróbowałem oczyścić stare pakiety i cache za pomocą:

oraz

sudo paccache -r

ale wywala mi błąd dostępów nawet jak robię to jako root. Chyba SD ma jakieś ograniczenia.

Miałem jakieś takie problemy rok temu i po resecie do fabrycznych wszystko śmiga rayos

Opublikowano
2 minutes ago, maciucha said:

Miałem jakieś takie problemy rok temu i po resecie do fabrycznych wszystko śmiga rayos

Poszukam innego rozwiązania bo nie chce od nowa konfigurować sobie emulatorów i bazy gier.

Opublikowano

Tak się zastanawiam czy valve pokusi się o dodanie Oleda do SD2. Na dzień dzisiejszy wydaje mi się że nie. Zrobią pewnie taki sam manewr jak z sd1. Ciekawe jak wypadnie ten legion go 2 z oledem

Opublikowano

Ogółem każdy płacze że OLED = znacznie wyższa cena urządzenia i dlatego wielu z tej technologii rezygnuje by zmieścić się w akceptowalnych widełkach cenowych.

Idealnie by było jakby równocześnie sd2 debiutował w paru wariantach, nie tylko z różnym dyskiem ale właśnie by najdroższy wariant miał OLEDa, a tańsze po prostu LCD i nie trzeba byłoby czekać paru lat na rewizję z lepszym ekranem

Opublikowano

Niech sobie przetestują wody i zrobią dwa dokładnie takie same urządzenia, jedno za X dolców z LCD i drugie za X+ile-tam-potrzeba z OLEDem. Ale takie same, a nie "LCD 16GB pamięci z dyskietek 3,5'" i drugie "OLED 30TB NVME SSD PCIE5". Będzie miarodajnie w zmierzeniu, jak bardzo ludziom zależy na dobrym ekranie.

Opublikowano
W dniu 11.06.2025 o 14:28, Czoperrr napisał(a):

oraz

sudo paccache -r

SD ma partycję systemową tylko do odczytu, nie możesz nic robić z pakietami. Można to odblokować, ale do normalnego użytku nie ma takiej potrzeby.

Instalować można rzeczy tylko w katalogu użytkownika, jak gry na Steamie i flatpaki z Discover.

Opublikowano
16 minutes ago, dominalien said:

SD ma partycję systemową tylko do odczytu, nie możesz nic robić z pakietami. Można to odblokować, ale do normalnego użytku nie ma takiej potrzeby.

Instalować można rzeczy tylko w katalogu użytkownika, jak gry na Steamie i flatpaki z Discover.

Tak, ale chciałem ją trochę poczyścić, bo te transfery w Discovery idą naprawdę słabo od jakiegoś czasu.

Opublikowano

Nie wiem co chcesz czyścić, tam są tylko pliki, które Valve umieściło w systemie.

Robiłeś speedtest w Firefoxie? Też jest wolny jak Discover?

Edytowane przez dominalien

Opublikowano
9 minutes ago, dominalien said:

Nie wiem co chcesz czyścić, tam są tylko pliki, które Valve umieściło w systemie.

Robiłeś speedtest w Firefoxie? Też jest wolny jak Discover?

W SteamOS gry ze Steam pobiera mi full speedem, wolne jest tylko Discovery mam tam jakieś 400 kb/s, a gry ze Steam pobiera mi 500mb/s.

Opublikowano
2 hours ago, dominalien said:

Sprawdź w Discover jakie masz źródło flatpaków - powinno być dl.flathub.org

A jak instalujesz coś flatpakiem z terminala też jest wolno? Np flatpak install be.alexandervanhee.gradia

Tak, mam to źródło.

Instaluję to z terminala i miałem prędkość 2mb i cały czas spada, 800 kb i coraz mniej.

Opublikowano

Widzę na githubie flatpaka/flathuba i w innych miejscach bugi, że ludzie mieli/mają podobnie jak ty, nie tylko na SD. Np tu: https://github.com/flatpak/flatpak/issues/5276 . Poszukaj, może jest rozwiązanie.

Edit: próbowałeś przez inne połączenie internetowe, np przez hotspot z telefonu?

Edit 2: Wszystko, co znalazłem sprowadza się do tego, że flathub używa Fastly CDN i czasem są problemy z routowaniem i prędkością. Masz jakiegoś VPNa? Widziałem, że ktoś zarekomendował Cloudflare Warp i to rozwiązało problem.

Edytowane przez dominalien

Opublikowano

Beta online girsow na medium z fsr3.1 bardzo często śmiga w...90fps na OLED

Opublikowano

No i elegancko. Jedyneczke ogralem kilka razy ale kupilem tylko raz w jakiejs taniej serii jeszcze zanim remake wyszedl. Kupie na Steam i bedzie do pykania w łóżeczku.

Opublikowano

Natywnie na ultra chyba będzie można liczyć na rock solid 60fps ;)

Opublikowano
7 minut temu, GearsUp napisał(a):

20 letnia gra w 60 fps banderas

Zawsze lepiej niż 21 letnia gra chodząca pierwotnie w 60fps, która później dostaje demastera w 30fps ;)

Opublikowano

jednych z tych nielicznych plusów istnienia tego remastera oprócz tego że nareszcie gra wyszła na Playstation jest też to że wreszcie ogarnęli wersję na PC.

Opublikowano

No i za darmo dajo nosacz3 Ja to bym chętnie trylogię na PC zobaczył, nawet z og graficzką w wyższej rozdzielczości, tak jak te darmowe remastery na klocu.

Opublikowano
1 minutę temu, Bzduras napisał(a):

No i za darmo dajo nosacz3 Ja to bym chętnie trylogię na PC zobaczył, nawet z og graficzką w wyższej rozdzielczości, tak jak te darmowe remastery na klocu.

myślę że to kwestia czasu kiedy MS ogarnie wsteczną z xboxa na PC, nie trzeba będzie do tego specjalnych portów. A przynajmniej wszystko na to wskazuje

Opublikowano
On 6/17/2025 at 5:51 PM, dominalien said:

Widzę na githubie flatpaka/flathuba i w innych miejscach bugi, że ludzie mieli/mają podobnie jak ty, nie tylko na SD. Np tu: https://github.com/flatpak/flatpak/issues/5276 . Poszukaj, może jest rozwiązanie.

Edit: próbowałeś przez inne połączenie internetowe, np przez hotspot z telefonu?

Edit 2: Wszystko, co znalazłem sprowadza się do tego, że flathub używa Fastly CDN i czasem są problemy z routowaniem i prędkością. Masz jakiegoś VPNa? Widziałem, że ktoś zarekomendował Cloudflare Warp i to rozwiązało problem.

Nie, nie używam VPN. Olałem już tą kwestię, nie jest to jakiś duży problem.

Opublikowano
4 godziny temu, Bzduras napisał(a):

Jak za darmo? Cebula neuron activation.

4 minuty temu, kudlaty88 napisał(a):

Jak za darmo? Cebula neuron activation.

A kij i tak trzeba kupić żeby widzieli że się sprzedaje i czekać na 2 i 3 czesc