Opublikowano 24 czerwca 20251 r Na Xboxie jak kupiłeś UE to pan mikrosoft wysyłał za free kodzik na Reloaded.
Opublikowano 24 czerwca 20251 r Gears 5 też chodzi w najwyższych ustawieniach (czy tam blisko najwyższych) w stałych 60 klatkach wyglądając przy tym genialnie.
Opublikowano 24 czerwca 20251 r Genialny jest ten steam deck, do tego dalej z wersją z najlepszym wyświetlaczem wśród wszystkich handheldow na rynku
Opublikowano 24 czerwca 20251 r Piękne jest to że można włączyć taką grę jaką się chcę, a nie jaką wylosuje ci abonament, świetnie jest być graczem na platformie wielkiego (również dosłownie) Gabena
Opublikowano 24 czerwca 20251 r Brakuje tylko oficjalnej apki goga. No ale wątek o oficjalne wsparcie linuxa na forum goga przewija się już od lat.
Opublikowano 24 czerwca 20251 r 1 minute ago, Ukukuki said:Brakuje tylko oficjalnej apki goga. No ale wątek o oficjalne wsparcie linuxa na forum goga przewija się już od lat.No dziwne, że mają wywalone na Linuxa i do dziś nie ma GOG Galaxy. Lata temu jako jedni z niewielu oferowali natywne instalki niektórych gier na Linuxa więc spodziewałem się, że pójdą w tym kierunku.
Opublikowano 24 czerwca 20251 r może to wynika z problemów i zwolnień w GOGu które jakiś czas temu opublikowało CD-Action? https://cdaction.pl/publicystyka/wielkie-zwolnienia-w-gog-u-pracownicy-naswietlaja-wewnetrzne-problemy-firmy-tylko-u-nas
Opublikowano 24 czerwca 20251 r Kompletnie nie ma to związku, tam nigdy nie było osób od linuxa i dalej nie ma xd
Opublikowano 24 czerwca 20251 r No szkoda, że tak jest ale zawsze mozna kupić coś od konkurencji na Windowsie.. tzn teraz to działa jak dziala, ale jak MS zrobi co zapowiada to Windows może mocno urosnąć jako argument w przenośnym graniu.
Opublikowano 24 czerwca 20251 r 2 minutes ago, Ukukuki said:Bez usypiania nic się nie zmieni.Bez działającego i niezawodnego usypiania. To jest funkcja z której korzystam praktycznie nieustannie i bezwiednie. Nie ma przenośnego grania bez dobrze działającego usypiania
Opublikowano 24 czerwca 20251 r Ja w zasadzie wcale bo te urządzenia są za duże na szybkie partyjki w pociągu czy tramwaju. Tzn doskonale rozumiem jaki to jest dla was dealbreaker. Dla mnie najważniejsze jest żeby dostać UI w 100% dopasowane do pada tak jak Steam OS.
Opublikowano 24 czerwca 20251 r Myślę że prędzej te przenośne urządzenia na Windowsie dostaną Quick Resume, niż usypianie
Opublikowano 24 czerwca 20251 r Jak czasem gram na przerwie w pracy 30 min, albo na lotnisku czekając na klienta 20 min to nie chcę spędzać 5 min na uruchomienie gryJust now, ASX said:Myślę że prędzej te przenośne urządzenia na Windowsie dostaną Quick Resume, niż usypianieNo obojętnie. Może być nawet Quick Resume na jedną grę. W końcu praktycznie to to samo co usypianie
Opublikowano 24 czerwca 20251 r Teraz, Homelander napisał(a):Jak czasem gram na przerwie w pracy 30 min, albo na lotnisku czekając na klienta 20 min to nie chcę spędzać 5 min na uruchomienie gryNo wiadomo, jak bym tak grał to też bym uważał usypianie za krytyczne. Ja poza graniem np w łózku wieczorem to ewentualnie gram np na balkonie czy na ogródku działkowym gdzie spokojnie wiem, że mogę zacząć i skonczyc jak mi się podoba. Tak czy tak przyszłość grania przenośnego zapowiada się lepiej niż kiedykolwiek więc czekam na nowe zabawki mocno.
Opublikowano 24 czerwca 20251 r 6 minut temu, Homelander napisał(a):No obojętnie. Może być nawet Quick Resume na jedną grę. W końcu praktycznie to to samo co usypianieteoretycznie nawet lepsze, bo nie drenuje baterii jak w uśpieniu
Opublikowano 24 czerwca 20251 r 4 minutes ago, ASX said:teoretycznie nawet lepsze, bo nie drenuje baterii jak w uśpieniuNo jakby zrobili to plus opanowali jakiś game mode gdzie faktycznie działałoby to sprawniej niż na pełnym Windowsie to stuprocentowy sukces. Usypianie w Decku jest bardzo dobre, ale właśnie drenuje baterię, a czasem dźwięk potrafi się skaszanić i jednak trzeba odpalać od nowa
Opublikowano 24 czerwca 20251 r teoretycznie mają wszystkie puzzle aby to zrobić, ale teraz przed nimi najtrudniejsze, aby to złożyć wszystko do kupy.
Opublikowano 24 czerwca 20251 r Quick Resume albo usypianie decka mnie tak rozpuściło, że autentycznie cierpię jak włączam grę na PS5 albo PC i muszę przejść przez loga i menusy a później zacząć od ostatniego zapisu.
Opublikowano 24 czerwca 20251 r 7 minutes ago, Czoperrr said:Quick Resume albo usypianie decka mnie tak rozpuściło, że autentycznie cierpię jak włączam grę na PS5 albo PC i muszę przejść przez loga i menusy a później zacząć od ostatniego zapisu.No przecież w PS5 jest usypianie
Opublikowano 24 czerwca 20251 r 41 minutes ago, Homelander said:No przecież w PS5 jest usypianieW obrębie jednej gry, więc to nie to samo co Quick Resume. Poza tym preferuje wyłączać stacjonarną konsolę, szczególnie kiedy rzadko gram.
Opublikowano 24 czerwca 20251 r 5 minutes ago, Czoperrr said:W obrębie jednej gry, więc to nie to samo co Quick Resume. Poza tym preferuje wyłączać stacjonarną konsolę, szczególnie kiedy rzadko gram.No te usypianie tak jak w Decku. Ale wiadomo, Quick Resume to rozwiązanie o niebo lepsze
Opublikowano 24 czerwca 20251 r 1 minute ago, Homelander said:No te usypianie tak jak w Decku. Ale wiadomo, Quick Resume to rozwiązanie o niebo lepszeNo ale handheld to co innego niż konsola podpięta do gniazdka na stałe i rzadko odpalana jak u mnie PS5 (nie włączana od kwietnia). Nie mam sensu usypiać w takiej sytuacji.
Opublikowano 24 czerwca 20251 r Gracze i młodzi rodzice jedni i drudzy marudzą coś ciągle o usypianiu