Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Steam Deck

Featured Replies

Opublikowano
23 minuty temu, Homelander napisał(a):

Jestem w stanie z 23-30 niestabilnej animacji wyciągnąc stabilne 30 bez straty dla grywalności?

Myślę, że warto spróbować. To jest tani program, na przecenach da się za kilkanaście złotych kupić (czyli pewnie jakieś 5 USD dla Ciebie), cóż szkodzi sprawdzić? Nawet refund możesz zrobić na Steamie jak nie będziesz zadowolony.

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Wyświetleń 386 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• i ja się skusiłem i niedługo zostanę Steamdekarzem 

• Jezd i moja zabaweczka. Pierwsze wrażenie pozytywne. Duże ale wygodne. Analogi strasznie wysokie i chwile zajmuje żeby do nich przywyknąć. Jak bym miał mniejsze dłonie to byłoby ciężko. Na ten moment

• Jest I on. Ekran kosmos.    

Opublikowano

Zasada jest taka, ze w ustawieniach macie mieć 2x i 80 oraz 30 fps . W samej grze blokujecie na 30 fps i dajecie jakość . Wtedy gra generuje 60 fps . Dajcie jeszcze 1600 MHz i będzie cudo. Wtedy mafia nowa traci artefakty praktycznie i gra się super w 40 klatkach. Sam spider man 2 dostał nowe życie.

Opublikowano
6 godzin temu, Homelander napisał(a):

Czyli jak Baldur 3 albo Space Marine 2 chodzi w okolicach 30 klatek to ten looseless scaling nie pomoże?

Pomaga i to bardzo właśnie ogrywam baldurka na deku. Ustawiasz w ustawieniach lsfg lock gry na 28 klatek i śmiga idealnie bez zająknięcia. Ustawienie gpu na 1600mhz nie jest konieczne we wszystkich grach. Bg3 śmiga na 1300 z 12w i wystarczy na 2h z lekka górką. Imput lag niezauważalny testowałem w re4 remake.

Edytowane przez kudlaty88

Opublikowano
On 8/13/2025 at 11:34 AM, DarkStar said:

Myślę, że warto spróbować. To jest tani program, na przecenach da się za kilkanaście złotych kupić (czyli pewnie jakieś 5 USD dla Ciebie), cóż szkodzi sprawdzić? Nawet refund możesz zrobić na Steamie jak nie będziesz zadowolony.

7$ plus tax. Kupione, mam filmik jak to uruchomić, zobaczymy. Btw. widziałem Twój comment z Avowed

IMG_5108.png

Opublikowano

Stało się, zamówiłem sobie SD Oled 512 i już wyczekuje pana kuriera oglądając różne beginners guide ))) wszelkie tipy jak ktoś ma z własnego dłuższego użytkowania chętnie przyjmę. Myślę co tu odpalać na start i powoli skłaniam się na jakiś hack n slash, pewnie diablo iv. Potem disco elysium, halo MCC, baldurek i inne cudeńka.

Opublikowano

@puszkin Polecam nakładki na gałki i jakiegoś taniego docka choćby jsaux bo deck fajnie się sprawdza jako substytut kompa do netu a i ładnie wygląda jak tak na biurku sobie stoi. Pobrać decky plugin i kupić losseles scaling z takich technicznych spraw.Rdr2 i Batmany świetnie chodzą w wysokich detalach więc jest czym oko pocieszyć i jest ten efekt wow że to na przenośniaku tak wygląda. Gratuluję dobrego zakupu i witam w rodzinie.

Edytowane przez kudlaty88

Opublikowano

Batmany średnio mnie jarają, a Rdr2 to chyba będzie ostatni tytuł, który ogram na moim wysłużonym ps4pro. Żona mi kupiła na premierę i jeszcze nie uruchomiłem :)
Na decku z bardziej wymagających tytułów mam zamiar sprawdzić FF7Rebirth i Clair33. Kurde przesyłka ma być dopiero w pon, a już się szykowałem na gierkowanie w weekend. Naszła mnie jedna refleksja - trzeba było brać od razu 1TB, ale byłem tak podjarany zakupem, że nie pomyślałem. No nic, zamówi się kartę sd jeśli miejsca braknie.

Opublikowano
17 hours ago, kudlaty88 said:

@puszkin Polecam nakładki na gałki i jakiegoś taniego docka choćby jsaux bo deck fajnie się sprawdza jako substytut kompa do netu a i ładnie wygląda jak tak na biurku sobie stoi. Pobrać decky plugin i kupić losseles scaling z takich technicznych spraw.Rdr2 i Batmany świetnie chodzą w wysokich detalach więc jest czym oko pocieszyć i jest ten efekt wow że to na przenośniaku tak wygląda. Gratuluję dobrego zakupu i witam w rodzinie.

Nakładki na analogi w jakim celu?

Opublikowano
14 minut temu, puszkin napisał(a):

Naszła mnie jedna refleksja - trzeba było brać od razu 1TB, ale byłem tak podjarany zakupem, że nie pomyślałem. No nic, zamówi się kartę sd jeśli miejsca braknie.

Dobra decyzja bo wersja 512 ma lepszy panel Samsunga, ten w 1TB jest od BOE, bardziej podatny na dead pixele.

Opublikowano

Co do nakładek -- może jest to rzadko wykorzystywana funkcja, ale żyroskop w Decku zazwyczaj jest aktywowany poprzez położenie palca na prawym analogu. Z nakładkami nie będzie to działać, chyba że ktoś opracował nakładki, z którymi dotyk działa, ale o nich nie wiem.

@puszkin koniecznie najpierw zainstaluj Aperture Desk Job. Jest to tutorial sprzętu, coś jak ten PŁATNY tutorial do Switcha 2, tylko Valve daje go za darmo, tak jak powinno być. Powinien w ogóle być zainstalowany fabrycznie na Steam Decku, jak Astrobot na PS5. Podejrzewam, że nie wszyscy nabywcy Decka nawet wiedzą o istnieniu tej mini gry. A jest świetna. Pokaże Ci różne funkcjonalności nowego sprzętu (między innymi to celowanie z żyroskopem, o którym wspomniałem powyżej), a do tego jest bardzo zabawna.

No image preview

Aperture Desk Job na Steam

Przedstawiamy Aperture Desk Job — darmową grę krótkometrażową stworzoną na Steam Decka, którą umiejscowiono w niepokaźnie popularnym świecie gier z serii Portal.
Opublikowano
Godzinę temu, Czoperrr napisał(a):

Nakładki na analogi w jakim celu?

Raz że pełnią funkcję ochronną a dwa dużo osób z którymi rozmawiałem/czytałem uważa że kształt i chropowatość analogów jest dziwna i nie do końca wygodna. W moim przypadku było dziwnie z nich korzystać przez krawędź przy zagłębieniu. No wiem że takie jprdl ale kciuki chyba za bardzo przyzwyczajone do konsolowych analogów i za każdym uruchomieniem decka chwilę musiałem się przyzwyczaić bo jakoś niewygodnie było.dunno

Opublikowano
1 minute ago, kudlaty88 said:

Raz że pełnią funkcję ochronną a dwa dużo osób z którymi rozmawiałem/czytałem uważa że kształt i chropowatość analogów jest dziwna i nie do końca wygodna. W moim przypadku było dziwnie z nich korzystać przez krawędź przy zagłębieniu. No wiem że takie jprdl ale kciuki chyba za bardzo przyzwyczajone do konsolowych analogów i za każdym uruchomieniem decka chwilę musiałem się przyzwyczaić bo jakoś niewygodnie było.dunno

Analogi są podobne do tych Xboxowych, raczej nie jest to nic niespotykanego na konsolach :)

Opublikowano
9 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Analogi są podobne do tych Xboxowych, raczej nie jest to nic niespotykanego na konsolach :)

Wiem xboxowe gałeczki jak dla mnie mega wygodne ale co zrobić logicznie tego nie wytłumaczy.

Opublikowano

obraz.png

Pierwszy raz mi to załapało z przeglądarki!

Steam Deck nadal ma problem z tym, że dema dodane do biblioteki nie wyświetlają się w bibliotece na urządzeniu :/ Nie wiem czy na PC jest to samo. W takim razie nie wiem po co jest ten przycisk umożliwiający dodanie dem do biblioteki, jak potem i tak muszę ich znowu szukać w sklepie, a w praktyce to o nich zapominam.