Opublikowano 26 sierpnia 20213 l Darmowy symulator piłkarski UFL ma ambitne plany na wprowadzenie szerzej zakrojonych zmian na rynku, zdominowanym przez PES (teraz pod nazwą eFootball) oraz - zwłaszcza - serię FIFA. Projekt zapowiedziano podczas wczorajszej konferencji na Gamescomie, lecz studio Strikerz Inc. prowadzi prace podobno już od pięciu lat. Celem jest przygotowanie „sprawiedliwego” tytułu, z naciskiem zmagania sieciowe, umiejętności graczy i brak elementów pay-to-win. Całość bazuje na silniku Unreal Engine, a datę premiery mamy poznać „wkrótce”. Gracze stworzą własny klub, zbudowany z ponad 5 tysięcy licencjonowanych zawodników. Zabraknie zapewne prawdziwych nazw drużyn i lig, choć partnerstwo zapowiedział już choćby West Ham United. „Jesteśmy fanami futbolu i pasjonatami gier, przy których bawimy się od lat. Wiemy dokładnie, jakie są oczekiwania dla symulatora piłki nożnej” - zapewnia dyrektor generalny Eugene Nashilov. „Chcemy od podstaw zrewolucjonizować piłkarskie gry wideo, oferując ekscytujące wrażenia w duchu fair play”. Licencje zawodników zapewnia umowa z FIFPRO, a ocenę ich umiejętności - firma InStat, zajmująca się gromadzeniem statystyk ze świata futbolu. To powinno po części wyeliminować kontrowersje związane z punktami umiejętności - jak w serii FIFA. Platformy docelowe to „wszystkie główne konsole”, co wydaje się wykluczać PC. Szczegóły na ten temat nie są jednak znane. https://www.eurogamer.pl/articles/2021-08-26-fifa-i-pes-maja-konkurencje-powstaje-darmowy-symulator-ufl Wstępnie jestem zainteresowany, bo nałogowo w fifki czy pesy nie gram jakoś od 2010, a szkoda mi kasy wydawać na to żeby pyknąć raz kiedyś mecz online z bracholem. Pozostaje czekać na datę premiery i gameplay.
Opublikowano 28 sierpnia 20213 l Fajnie, w koncu jakis powiew swiezosci wsrod pilek noznych. Nie pamietam juz kiedy PES i FIFA szly leb w leb wprowadzajac cos nowego co pchalo te gry do przodu, znajac EA pewnie zakosza kilka pomyslow
Opublikowano 29 grudnia 20213 l przydałoby się, bo takiego dramatu jeśli chodzi o wirtualną piłkę to jeszcze nie było za mojego życia
Opublikowano 9 stycznia 20223 l Dobrze dla Fify, albo EA zrobi lepsze gry zeby dogonic konkurencje albo je jeszcze bardziej docenimy
Opublikowano 27 stycznia 20223 l Trzymam kciuki,mam nadzieje ze gamplay bedzie dobry bez tych wszystkich handicapów,było by pięknie
Opublikowano 27 stycznia 20223 l Od 14:55 Mocno mi to gameplayowo jedzie typowym f2p, grą mobilną ala eFootball 2022.
Opublikowano 27 stycznia 20223 l Autor Bo to gra f2p o czym nawet wspominają w momencie który wskazałeś. Niby chwalą się że f2p - fair to play. Wygląda past genowo to fakt niezaprzeczalny, ale czy to od razu skreśla grę? Ważne żeby gameplay nie ssał pały.
Opublikowano 28 stycznia 20223 l kolejny średniak nastawiony na tryb UT podobny, ani pół sekundy nextgena w tym gameplayu nie widzę
Opublikowano 28 stycznia 20223 l Gra wychodzi również na stare konsole to co sie dziwić że wygląda tak se.Przeboleje wszystko żeby tylko gamplay był dobry
Opublikowano 28 stycznia 20223 l Śmierdzi porażka. Są gry gdzie po trailerach człowiek wie, że nic z tego nie będzie I ona do tych gier należy.
Opublikowano 28 stycznia 20223 l 16 godzin temu, Figuś napisał: Bo to gra f2p o czym nawet wspominają w momencie który wskazałeś. Niby chwalą się że f2p - fair to play. Wiem, że f2p, ale to nie oznacza, że MUSI wyglądać jak TYPOWA gra f2p. A jednak. Cytat Ważne żeby gameplay nie ssał pały. Ale właśnie na ten moment na to się zapowiada, już po tym krótkim fragmencie widać, że będzie drętwo i sztywno. Nie bez powodu nie pokazali całego fragmentu gameplayu, tylko jakieś migawki, wycinki. Jak ktoś długie lata siedzi w wirtualnych piłkach to i po tych fragmentach może sporo wywnioskować. Edytowane 28 stycznia 20223 l przez krzysiek923
Opublikowano 28 stycznia 20223 l Autor 9 minut temu, krzysiek923 napisał: Jak ktoś długie lata siedzi w wirtualnych piłkach współczuję