Opublikowano 25 września 20213 l Na wszystkie liczące się platformy. 4x Castlevania. 3 GBA, 1 SNES. Cena +/- 80zł Edytowane 25 września 20213 l przez Alastor84
Opublikowano 25 września 20213 l HoD moja pierwsza Castlevania i dla mnie, przez pewnie nostalgię, najlepsza. Czyli następna w kolejce kolekcja z DSa, i jaralbym się bo w żadną nie grałem. Fajnie jakby jeszcze remastery czesci z ps2 zrobili.
Opublikowano 25 września 20213 l Autor Mam nadzieję że następne będą części z DS. A potem wszystkie 3D. N64 i PS2 + 2.5D remake Rondo of Blood.
Opublikowano 25 września 20213 l Powinno być na początku trailera, że za port odpowiada M2, a to oznacza JAKOŚĆ. Widzę jest rewind czyli można farmić karty w COTM czy dusze w Aria Of Sorrow bardzo szybko i łatwo - zabijamy potwora ostatni hit i jak nie wypadnie to rewind. Co do samej kolekcji to nie kupię na premierę bo znam i ograłem wszystkie nie raz. Nie widzę też sensu płacenia za gry które działają mi na każdym sprzęcie pod emu jaki mam w domu. Edytowane 25 września 20213 l przez devilbot
Opublikowano 26 września 20213 l Czy ktoś próbował odpalić to na dużym ekranie? Jest jakieś podbicie rozdzielczości chociaż czy żywcem wrzucili wersje z Advance'a?
Opublikowano 26 września 20213 l Autor Żywcem Ogromne piksele. Są niby 3 warianty ustawienia ekranu, ale nic to nie pomaga. Brak jakichkolwiek (na chwilę obecną) filtrów.
Opublikowano 26 września 20213 l Konami jest ogólnie chamskie, jeśli idzie o takie pikselowe odświeżenia. To tak jaby za emulację kazali płacić 80 zł. Słabo.
Opublikowano 26 września 20213 l 2 godziny temu, Paolo de Vesir napisał: Dzięki mordko, no to pass. Trzeba czekać że 3 msc i wleci -50% promo i się wezmie.
Opublikowano 26 września 20213 l 11 minut temu, XM. napisał: Trzeba czekać że 3 msc i wleci -50% promo i się wezmie. U mnie pass do czasu zakupu Switcha. Pamietam, że ogrywałem te Castlevanie jakiś czas temu na lapku i już mnie tak rozdzielczość męczyła. a co dopiero na 55" 4K
Opublikowano 27 września 20213 l Mija się z celem. Ograłem dwa lata temu pakiet Requiem ale bardziej wstecz już na 55" nie zamierzam.
Opublikowano 27 września 20213 l Te gry są emulowane. Mają wyglądać i działać tak samo jak na oryginalnym sprzęcie. Cena jest śmieszna jak za taką kolekcję. Nigdzie nie znajdziecie legalnych kopii tych gier taniej.
Opublikowano 27 września 20213 l Nie no, nie chodzi o samą zasadność kupna, bo kolekcję kupiłbym dla samego CotM które ma specjalne miejsce w moim sercu - to od tej właśnie gry zaczęła się na dobre moja miłość do metroidvanii, a i cena jest niczego sobie. Tylko no nie przesadzajmy już w drugą stronę i z kupnem wstyczmam się do czasu zaopatrzenia się w Switcha, gdzie PPI ekranu nie porani mi oczu.