Opublikowano 17 maja 20251 r 11 godzin temu, RafaU napisał(a):Mega świetny design i ten kolor, podoba mi się to.Ogólnie jestem mega zadowolony. Super krzyżak z niskim skokiem ale wyczuwalnym kliknięciem no i kosmiczny ekran.
Opublikowano 19 maja 20251 r Chyba najlepszy wybór do emulacji PS2 i w górę. Teraz już miałbym komplet urządzeń do retro grania.
Opublikowano 19 maja 20251 r W dniu 15.05.2025 o 17:47, Enepsignos napisał(a):Jednak mimo wszystko nie licząc Decka nadal nie ma przenośnej możliwości emulacji PS3. No chyba że o czymś nie wiem.SD za słaby. Wszystko mocniejsze daje radę. Polecam tu sprawdzać, zgrabne podsumowanie: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1irg60f9qsZOkhp0cwOU7Cy4rJQeyusEUzTNQzhoTYTU/edit?gid=0#gid=0
Opublikowano 19 maja 20251 r Godzinę temu, NemoKOF napisał(a):SD za słaby. Wszystko mocniejsze daje radę. Polecam tu sprawdzać, zgrabne podsumowanie: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1irg60f9qsZOkhp0cwOU7Cy4rJQeyusEUzTNQzhoTYTU/edit?gid=0#gid=0Zależy w co chcesz grać, ale tak całkowicie SD bym nie skreślał jeśli chodzi o emulację PS3. MotorStorm i MotorStorm Pacific Riff (z każdą spędziłem około 60 godzin), Ratchety, kolekcja GoW chodzą naprawdę przyzwoicie. Trzeba ręcznie ustawić wydajność SD na max, ograniczyć klatki do 30, na bieżąco aktualizować emulator i przed uruchomieniem gry zrestartować SD. Zauważyłem też, że na beta OS SD gry PS3 chodzą lepiej, ale sam system nie należy wtedy do super stabilnych.
Opublikowano 19 maja 20251 r Ale ja nie skreślam. Wrzuciłem tabelkę i tam jest ocena C. Oznacza ona że trochę chodzi ale wiele najtrudniejszych tytułów nie chodzi w zadowalającej prędkości. Uważam, że żeby pisać że coś się nadaje do emulowania danej platformy to musi mieć moc potrzebną do tego z lekkim buforem i ew ograniczenia muszą wynikać z ograniczeń emulatora a nie niedostatku tejże mocy.
Opublikowano 22 maja 20251 r W końcu i do mnie dotarł Anbernic.Przy pierwszym wrażeniu zadziwia dobra jakość wykonania. Na minus i to mocny stockowy system, bo np. w grach z PSX były mocno rozpikselowane napisy, ale po wgraniu muOS ten problem zniknął.Konsolka mogłaby być też odrobinę większa, ale może to kwestia przyzwyczajenia.SpoilerCzas na dalsze testy ;)15 minut temu, tlas napisał(a):Życie jest piękne B)Wygodnie się gra w tytuły z PS2 w takiej pionowej formie i bez gałek?
Opublikowano 22 maja 20251 r 6 minut temu, Grzes!ek napisał(a):W końcu i do mnie dotarł Anbernic.Przy pierwszym wrażeniu zadziwia dobra jakość wykonania. Na minus i to mocny stockowy system, bo np. w grach z PSX były mocno rozpikselowane napisy, ale po wgraniu muOS ten problem zniknął.Konsolka mogłaby być też odrobinę większa, ale może to kwestia przyzwyczajenia.SpoilerCzas na dalsze testy ;)Wygodnie się gra w tytuły z PS2 w takiej pionowej formie i bez gałek?Na pewno zależy od gry. W takiego tekkena 5 czy gt4 gra się zajebiscie.
Opublikowano 22 maja 20251 r Chodziło mi o ten Anbernic z białego pudełko, ale ten GameBoyowy też pewnie odpala.
Opublikowano 22 maja 20251 r Godzinę temu, grzybiarz napisał(a):A co to za GameBoy że odpala gry z ps2?Retroid Pocket Classic
Opublikowano 22 maja 20251 r Z Anberniców to dopiero modele za ok. 700 zł jak RG406H, RG556 czy RG Cube w jakimś stopniu radzą sobie z PS2, bo ten mój to na pewno nie da rady.
Opublikowano 22 maja 20251 r Nie brałem go z myślą o jakimś namiętnym graniu w gierki z PS2, ale Dragon Questa V to zrobię - prezentuje się przepięknie. Chciałem ogrywać wersję z DSa, ale ta z PS2 moim zdaniem wygląda po prostu lepiej. Edytowane 22 maja 20251 r przez tlas
Opublikowano 23 maja 20251 r A jakich używacie kart pamięci? Bo do konsolki dostałem jakąś chińską i od razu ją zmieniłem na starego Kingstona, którego miałem w domu.Jednak chcę dokupić kartę o większej pojemność i zastanawiam się nad Samsung Evo Plus albo Samsung Pro Endurance, lecz znalazłem, że coraz więcej osób poleca markę Kioxia, które są też tańsze od Samsungów.
Opublikowano 23 maja 20251 r Godzinę temu, Grzes!ek napisał(a):A jakich używacie kart pamięci? Bo do konsolki dostałem jakąś chińską i od razu ją zmieniłem na starego Kingstona, którego miałem w domu.Jednak chcę dokupić kartę o większej pojemność i zastanawiam się nad Samsung Evo Plus albo Samsung Pro Endurance, lecz znalazłem, że coraz więcej osób poleca markę Kioxia, które są też tańsze od Samsungów.Kioxia randomowo lądowały właśnie w Anbernicach sprzedawanych na Aliexpress - także zerknij jeszcze raz, bo może nie musisz kupować kolejnej karty.
Opublikowano 23 maja 20251 r Ja na razie w swoim Anbernicu korzystam z pamięci wewnętrznej. Ciekawe czy dobrze robię ufając jej czy powinienem raczej zrzucić wszystko na kartę?
Opublikowano 25 maja 20251 r karty samsunga polecam. Amazon ma często zajebiste ceny na karty SELECT które są chyba marką dla nich ale to jest to samo co u nas w sklepach. Nie wiem czy są najszybsze ale żadna mi nie padła od lat
Opublikowano 25 maja 20251 r Mi w 3DS karta się wykrzaczyla jak zostawiłem z 64 GB około 100 MB. Jakiś Samsung z Media Expert. Ale myślę że chinskim czytnikiem kart mogłem ją dobic i teraz na nowej używam tylko ftp…
Opublikowano 26 maja 202526 maj Wrzucam jako ciekawostkę. Nie jest idealnie, ale znacznie poprawia chwyt.
Opublikowano 27 maja 202527 maj W dniu 22.05.2025 o 20:22, Czoperrr napisał(a):Nowy Anbernic:Analogi spoko, przyciski lepsze, konsola odchudzona, ale przez rozmiar ekranu odpuszcze. Moze za pół roku wyjdzie kolejna wersja z analogami i wiekszym ekranem.