Opublikowano 31 maja31 maj Wgrałem sobie elegancką ramkę do gier z GBC. Na oledzie wygląda to świetnie z odpowiednim shaderem.Jestem zachwycony czasem pracy na jednym ładowaniu i poborem prądu w trybie uśpienia. Kilka godzin grania w gry z ps2 i nadal ma się 20-30%. Nie do zajechania jest ten sprzęt.
Opublikowano 31 maja31 maj 34 minuty temu, tlas napisał(a):Wgrałem sobie elegancką ramkę do gier z GBC. Na oledzie wygląda to świetnie z odpowiednim shaderem.Jestem zachwycony czasem pracy na jednym ładowaniu i poborem prądu w trybie uśpienia. Kilka godzin grania w gry z ps2 i nadal ma się 20-30%. Nie do zajechania jest ten sprzęt.No i jak ci się widzą gry PS2 pod względem estetyki i wygody na sprzęcie zorientowanym pionowo? Ciekawy jestem wrażeń.
Opublikowano 31 maja31 maj Nie kupiłem tej konsoli stricte do grania w gry z ps2, mam wgrane GT4, Dragon Questa V i Tekkena 5.Każda z tych gier obsługuje 4:3, żadna z tych gier nie wymaga do grania gałek analogowych, wszystkie trzy wyglądają obłędnie na tym ekranie.Dlatego też moje wrażenia są jak najbardziej pozytywne.
Opublikowano 1 czerwca1 cze Panowie bo jest tego tyle, że już sam nie wiem, zależy mi na:Żeby był dość duży, czytelny ekranDobre, responsywne menuWgrane gry, żeby nic nie trzeba było samemu grzebać, włączam - gramCo najlepiej wybrać? Co polecacie?Najlepiej jakaś zaufana strona z łatwymi metodami płatności bez kombinowania.
Opublikowano 1 czerwca1 cze No tak max 500zl. Najlepiej PS2 ale jak w takiej cenie nie pociągnie to wystarczy PSX. Dla mnie ważne jest żeby było wszystko gotowe od razu do grania (czyli konsolka z wgranymi grami) bez kombinowania i jakis pewny sprzedawca.
Opublikowano 1 czerwca1 cze Ja kupiłem za niecałe 200zl RG 35XX H i niby odpala nawet gry z PSP i na karcie było tego bardzo dużo ale z niektórymi grami jest problem. Coś się nie odpali w innym czegoś nie widać i zastanawiam się nad wgraniem czegoś innego.
Opublikowano 1 czerwca1 cze W dniu 31.05.2025 o 15:41, tlas napisał(a):Wgrałem sobie elegancką ramkę do gier z GBC.Chcę sobie zrobić ramkę do gier z PSXa: stare foto telewizora/mojego pokoju na tle mebli, wyciąć tak by pasowało do rozmiarów ekranu.Wtedy będzie oldschool na dużym tv. Tylko jakoś czasu brak na takie pierdoły
Opublikowano 2 czerwca2 cze 18 godzin temu, michu86- napisał(a):No tak max 500zl. Najlepiej PS2 ale jak w takiej cenie nie pociągnie to wystarczy PSX. Dla mnie ważne jest żeby było wszystko gotowe od razu do grania (czyli konsolka z wgranymi grami) bez kombinowania i jakis pewny sprzedawca.Może się powtórzę w temacie, ale polecam Anbernica RG40XX H. Do 300 zł nie znajdziesz nic lepszego pod kątem jakości i wydajności (PS2 nie ogarnie, ale DC już tak - generalnie wszystko z DC włącznie w dół). Świetne wykonanie, bardzo dobry ekran. Dla PS2 to te kilka stówek musiałbyś jeszcze dołożyć. A idealnie to byłoby zaopatrzeć się w Retroid Pocket 5, ale to już wydatek 1000+ zł.
Opublikowano 2 czerwca2 cze Ale czy Retroid nie jest na androidzie i wymaga instalacji apek oraz ich konfiguracji? Anbernic jest na Linuksie i grać można zaraz po wyjęciu konsoli z kartonu.
Opublikowano 2 czerwca2 cze 11 minutes ago, friedrich said:Ale czy Retroid nie jest na androidzie i wymaga instalacji apek oraz ich konfiguracji? Anbernic jest na Linuksie i grać można zaraz po wyjęciu konsoli z kartonu.Retroid też ma preinstalowane emulatory.
Opublikowano 2 czerwca2 cze Dzięki, wybrałem anbernic rg40xx h. Czytałem też o nim i wydaje się spoko, zamówiłem na Ali, ale wysyłka z Niemiec więc mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
Opublikowano 2 czerwca2 cze 5 minut temu, Czoperrr napisał(a):Retroid też ma preinstalowane emulatory.Tak ma, pyta nawet podczas pierwszej konfiguracji co tam dodatkowo doinstalowac kierowniku, ale jak myslisz ze to tyle to gruba pomylka ;) Tam naprawde trzeba troche czasu na tym spedzic. Jak juz to zrobisz (ten jeden raz) to oczywiscie jestes w domu i wygrales zycie. Tylko to nie jest 15 minut ;)Polecam to zobaczyc. Mozna oczywiscie robic po swojemu bo to proste ale jednak pasuje wiedziec co i jak bo wyjmujac z pudelka jest sie calkiem daleko od momentu w ktorym wystarczy skopiowac ROMy.
Opublikowano wtorek o 12:295 dni W dniu 1.06.2025 o 17:23, michu86- napisał(a):czyli konsolka z wgranymi grami) bez kombinowaniaTe już wgrane romy mogą być wadliwe, więc nie polecam w nie grać. A wrzucenie nowych jest banalne, karta do czytnika (zwykłego, albo USB sticka) i kopiujesz do folderów, jak zdjęcia z telefonu. Nic nie trzeba więcej robić.
Opublikowano wtorek o 16:465 dni W dniu 28.05.2025 o 18:01, Andreal napisał(a):Anbernic nie zwalnia w nowym roku: