Opublikowano 16 sierpnia16 sie Po prawie 2 dniach testów muszę przyznać że FLIP2 jest najlepszą konsolką klapką (clamshell console)Cudowny ekran AMOLED, świetnie grające głośniki, analogowe L1 i L2 - robią robotę. No i gałki z halla.Zawias chodzi płynnie z delikatnym oporem co do kąta nachylenia, wyczuwalny KLIK przy ustawieniu dwóch kątów stałych nachylenia.Niestety dla mnie android poszedł w odstawkę. Linux - tu konsola ma w cho0j pazura :) ROCKNIX- PortMaster- Emulacja PS2 - dogrywasz Bios i grasz (większość gier z listy można uruchomić w rozdziałce x2,5)- Emulacja PS3- znacząco wydajniejszy emu niżeli ten pod Andka.- Emulacja XBOX - testowałem puki co FABLE i działa mega płynne :D - RetroAchievement - bardziej przystępny oraz rozbudowany i zintegrowany z wszystkimi emulatorami. (konsola informuje nas o wbiciu aczka za pomocą podświetlania analogów oraz cudownym efektem dźwiękowym)- Nie musimy się bawić w dociąganie brakujących CORE danego Emu, wszystko już mamy na tacy - prekonfiguracja nie wymaga ingerencji użytkownika.Jest cała masa plusów, szukam minusów ;)
Opublikowano niedziela o 10:321 dzień W dniu 21.08.2025 o 18:29, Rezoo7 napisał(a):To może być piękna maszynka, i do tego ta cenaPoczekam na recki, ale wstępnie biorę. Już sam drugi analog robi robotę przy grach z 3DS. Żeby normalnie pograć w Resident Evil czy Monster Hunter musiałem kupić te przystawkę. W new 3ds dali ten dzyndzel, ale no nie było to najwygodniejsze rowiązanie.
Opublikowano niedziela o 10:411 dzień Mam nadzieję że to będzie w końcu przenośny "święty gral retro" na który czekam od dłuższego czasu.
Opublikowano niedziela o 11:191 dzień AYN Thor, nie ma co nad innymi się rozglądać ;) Czekam aż będzie mozna składać preordery i biorę.
Opublikowano niedziela o 11:261 dzień 6 minut temu, RafaU napisał(a):AYN Thor, nie ma co nad innymi się rozglądać ;) Czekam aż będzie mozna składać preordery i biorę.Która wersja?
Opublikowano niedziela o 11:321 dzień Biorę pod uwagę Pro - Max nieadekwatne cenowo co do pojemności RAM/ROMedit:Zapomniałem, mam nadzieję że zrobią-dadzą od wyciągnięcia z pudełka opcje dualboot, nie widzę raczej się pod Androidem. No Linux to priorytet.
Opublikowano niedziela o 14:251 dzień U mnie Romy Shin Megami Tensei 4, Apocalipse, Strange Jurney wraz HD texturami tylko czekają aby wskoczyć na dobry sprzęt z dwoma ekranami do emulacji
Opublikowano niedziela o 17:371 dzień 6 godzin temu, RafaU napisał(a):Biorę pod uwagę Pro - Max nieadekwatne cenowo co to pojemności RAM/ROMedit:Zapomniałem, mam nadzieję że zrobią-dadzą od wyciągnięcia z pudełka opcje dualboot, nie widzę raczej się pod Androidem. No Linux to priorytet.Zamawiałeś już coś od nich z oficjalnego sklepu?
Opublikowano niedziela o 17:521 dzień W dniu 16.08.2025 o 10:06, RafaU napisał(a):Jest cała masa plusów, szukam minusów ;)Brak emulacji Switcha, która na androidowym Edenie w najnowszej wersji 0.0.3 jest co najmniej bardzo dobra.
Opublikowano niedziela o 18:231 dzień No powiem wam że po sprzedaniu 3DSa - brakuje mi go do gier z ndsa. Albo fajnie jakby był emu który przełącza szybko między ekranami jakąś kombinacją klawiszy - jest coś takiego? Mam to maleństwo retroid pocket mini v2 i jest naprawdę malutki. Myślę że za jakiś czas wymienię go na coś większego. Te Aya Neo wydają się pro, a jeszcze wyglądają jak NDS/3DS
Opublikowano niedziela o 18:471 dzień Godzinę temu, Shen napisał(a):Zamawiałeś już coś od nich z oficjalnego sklepu?Od nich jeszcze nie, są delikatne obawy o wat/cło. Chyba że się da dogadać i przepakują paczkę gdzieś w EU za parę dolców :)52 minuty temu, Meanthord napisał(a):Brak emulacji Switcha, która na androidowym Edenie w najnowszej wersji 0.0.3 jest co najmniej bardzo dobra.Switch się pięknie emuluje, tym bardziej na najnowszych odsłonach under emu.
Opublikowano niedziela o 19:091 dzień Jak będzie opcja zainstalowania Linuxa to można się zastanowić.
Opublikowano niedziela o 19:291 dzień Sprzęty ayaneo mają z reguły androida, lub windowsa.Google DocsHandhelds
Opublikowano niedziela o 19:471 dzień 55 minut temu, RafaU napisał(a):Od nich jeszcze nie, są delikatne obawy o wat/cło. Chyba że się da dogadać i przepakują paczkę gdzieś w EU za parę dolców :)Wysyłka 4PX niska szansa na cło, DHL za to pewniak
Opublikowano wczoraj o 05:17 1 dzień Niska nie równa się z nie będzie. Po co ryzykować. Zazwyczaj idzie się dogadać.@grzybiarz ale ja pisałem o dualboocie który pozwala na instalację - uruchomienie innego OS w tym wypadku Linuxa.Btw. Ayn to nie Ayaneo
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Wersja 865 to to samo co we Flipie2/RP5 więc rockinx powinien się ukazać. Co do nowszego to nie wiem ale ze względu na większą moc ja bym jego rozważał i ew chwilę poczekał. Trochę już indyczków na Andka jest i można w coś pograć.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. 52 minuty temu, NemoKOF napisał(a):Wersja 865 to to samo co we Flipie2/RP5 więc rockinx powinien się ukazać. Co do nowszego to nie wiem ale ze względu na większą moc ja bym jego rozważał i ew chwilę poczekał. Trochę już indyczków na Andka jest i można w coś pograć.Rocknix jest już na oba SD :) Ale z tego co widzę są kłopoty z bootloaderem na Ayn , więc tu leży, póki co pies pogrzebany.