Skocz do zawartości

Retro handheldy do emulacji

Featured Replies

Opublikowano
11 godzin temu, RafaU napisał(a):

Mega świetny design i ten kolor, podoba mi się to.

Ogólnie jestem mega zadowolony. Super krzyżak z niskim skokiem ale wyczuwalnym kliknięciem no i kosmiczny ekran.

IMG_8595.jpeg

IMG_8606.jpeg

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 155,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dotarło do mnie dzisiaj Miyoo Mini+, pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, fajnie to leży w dłoni, ekran bardzo spoko jak na takie pieniądze, w weekend będę się bawić więcej i pewnie zainstaluje onionOS

• Wspaniale jest ogrywać zaległości z gba na słoneczku

• Po co wam te polskie wersje? Przecież językowo to są proste gierki, a wy nie macie już po 8 lat.

Opublikowano

Chyba najlepszy wybór do emulacji PS2 i w górę. Teraz już miałbym komplet urządzeń do retro grania.

Screenshot_20250519_132158_Chrome~2.jpg

Opublikowano
W dniu 15.05.2025 o 17:47, Enepsignos napisał(a):

Jednak mimo wszystko nie licząc Decka nadal nie ma przenośnej możliwości emulacji PS3. No chyba że o czymś nie wiem.

SD za słaby. Wszystko mocniejsze daje radę. Polecam tu sprawdzać, zgrabne podsumowanie: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1irg60f9qsZOkhp0cwOU7Cy4rJQeyusEUzTNQzhoTYTU/edit?gid=0#gid=0

Opublikowano
Godzinę temu, NemoKOF napisał(a):

SD za słaby. Wszystko mocniejsze daje radę. Polecam tu sprawdzać, zgrabne podsumowanie: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1irg60f9qsZOkhp0cwOU7Cy4rJQeyusEUzTNQzhoTYTU/edit?gid=0#gid=0

Zależy w co chcesz grać, ale tak całkowicie SD bym nie skreślał jeśli chodzi o emulację PS3. MotorStorm i MotorStorm Pacific Riff (z każdą spędziłem około 60 godzin), Ratchety, kolekcja GoW chodzą naprawdę przyzwoicie. Trzeba ręcznie ustawić wydajność SD na max, ograniczyć klatki do 30, na bieżąco aktualizować emulator i przed uruchomieniem gry zrestartować SD. Zauważyłem też, że na beta OS SD gry PS3 chodzą lepiej, ale sam system nie należy wtedy do super stabilnych.

Opublikowano

Ale ja nie skreślam. Wrzuciłem tabelkę i tam jest ocena C. Oznacza ona że trochę chodzi ale wiele najtrudniejszych tytułów nie chodzi w zadowalającej prędkości. Uważam, że żeby pisać że coś się nadaje do emulowania danej platformy to musi mieć moc potrzebną do tego z lekkim buforem i ew ograniczenia muszą wynikać z ograniczeń emulatora a nie niedostatku tejże mocy.

Opublikowano

IMG_9855.jpeg

W końcu i do mnie dotarł Anbernic.

Przy pierwszym wrażeniu zadziwia dobra jakość wykonania. Na minus i to mocny stockowy system, bo np. w grach z PSX były mocno rozpikselowane napisy, ale po wgraniu muOS ten problem zniknął.

Konsolka mogłaby być też odrobinę większa, ale może to kwestia przyzwyczajenia.

Spoiler

Czas na dalsze testy ;)

IMG_9864.jpegIMG_9867.jpeg

15 minut temu, tlas napisał(a):

Życie jest piękne B)

IMG_8830.jpeg

Wygodnie się gra w tytuły z PS2 w takiej pionowej formie i bez gałek?

Opublikowano
6 minut temu, Grzes!ek napisał(a):

IMG_9855.jpeg

W końcu i do mnie dotarł Anbernic.

Przy pierwszym wrażeniu zadziwia dobra jakość wykonania. Na minus i to mocny stockowy system, bo np. w grach z PSX były mocno rozpikselowane napisy, ale po wgraniu muOS ten problem zniknął.

Konsolka mogłaby być też odrobinę większa, ale może to kwestia przyzwyczajenia.

Spoiler

Czas na dalsze testy ;)

IMG_9864.jpegIMG_9867.jpeg

Wygodnie się gra w tytuły z PS2 w takiej pionowej formie i bez gałek?

Na pewno zależy od gry. W takiego tekkena 5 czy gt4 gra się zajebiscie.

Opublikowano

Chodziło mi o ten Anbernic z białego pudełko, ale ten GameBoyowy też pewnie odpala.

Opublikowano
Godzinę temu, grzybiarz napisał(a):

A co to za GameBoy że odpala gry z ps2?

Retroid Pocket Classic

Opublikowano

Z Anberniców to dopiero modele za ok. 700 zł jak RG406H, RG556 czy RG Cube w jakimś stopniu radzą sobie z PS2, bo ten mój to na pewno nie da rady.

Opublikowano

Nie brałem go z myślą o jakimś namiętnym graniu w gierki z PS2, ale Dragon Questa V to zrobię - prezentuje się przepięknie. Chciałem ogrywać wersję z DSa, ale ta z PS2 moim zdaniem wygląda po prostu lepiej.

IMG_8835.jpgIMG_8836.jpg

Edytowane przez tlas

Opublikowano

A jakich używacie kart pamięci? Bo do konsolki dostałem jakąś chińską i od razu ją zmieniłem na starego Kingstona, którego miałem w domu.

Jednak chcę dokupić kartę o większej pojemność i zastanawiam się nad Samsung Evo Plus albo Samsung Pro Endurance, lecz znalazłem, że coraz więcej osób poleca markę Kioxia, które są też tańsze od Samsungów.

Opublikowano

Sandiski mam w obu, 128gb, chociaż zapełniona połowa.

Opublikowano

Godzinę temu, Grzes!ek napisał(a):

A jakich używacie kart pamięci? Bo do konsolki dostałem jakąś chińską i od razu ją zmieniłem na starego Kingstona, którego miałem w domu.

Jednak chcę dokupić kartę o większej pojemność i zastanawiam się nad Samsung Evo Plus albo Samsung Pro Endurance, lecz znalazłem, że coraz więcej osób poleca markę Kioxia, które są też tańsze od Samsungów.

Kioxia randomowo lądowały właśnie w Anbernicach sprzedawanych na Aliexpress - także zerknij jeszcze raz, bo może nie musisz kupować kolejnej karty.

Opublikowano

Ja na razie w swoim Anbernicu korzystam z pamięci wewnętrznej. Ciekawe czy dobrze robię ufając jej czy powinienem raczej zrzucić wszystko na kartę?

Opublikowano

karty samsunga polecam. Amazon ma często zajebiste ceny na karty SELECT które są chyba marką dla nich ale to jest to samo co u nas w sklepach. Nie wiem czy są najszybsze ale żadna mi nie padła od lat

Opublikowano

Mi w 3DS karta się wykrzaczyla jak zostawiłem z 64 GB około 100 MB. Jakiś Samsung z Media Expert. Ale myślę że chinskim czytnikiem kart mogłem ją dobic i teraz na nowej używam tylko ftp…

Opublikowano

IMG_9955.jpegIMG_9959.jpeg

Wrzucam jako ciekawostkę. Nie jest idealnie, ale znacznie poprawia chwyt.

Opublikowano
W dniu 22.05.2025 o 20:22, Czoperrr napisał(a):

Nowy Anbernic:

Analogi spoko, przyciski lepsze, konsola odchudzona, ale przez rozmiar ekranu odpuszcze. Moze za pół roku wyjdzie kolejna wersja z analogami i wiekszym ekranem.

Przechwytywanie.JPG