Opublikowano 17 maja17 maj 11 godzin temu, RafaU napisał(a):Mega świetny design i ten kolor, podoba mi się to.Ogólnie jestem mega zadowolony. Super krzyżak z niskim skokiem ale wyczuwalnym kliknięciem no i kosmiczny ekran.
Opublikowano 19 maja19 maj Chyba najlepszy wybór do emulacji PS2 i w górę. Teraz już miałbym komplet urządzeń do retro grania.
Opublikowano 19 maja19 maj W dniu 15.05.2025 o 17:47, Enepsignos napisał(a):Jednak mimo wszystko nie licząc Decka nadal nie ma przenośnej możliwości emulacji PS3. No chyba że o czymś nie wiem.SD za słaby. Wszystko mocniejsze daje radę. Polecam tu sprawdzać, zgrabne podsumowanie: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1irg60f9qsZOkhp0cwOU7Cy4rJQeyusEUzTNQzhoTYTU/edit?gid=0#gid=0
Opublikowano 19 maja19 maj Godzinę temu, NemoKOF napisał(a):SD za słaby. Wszystko mocniejsze daje radę. Polecam tu sprawdzać, zgrabne podsumowanie: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1irg60f9qsZOkhp0cwOU7Cy4rJQeyusEUzTNQzhoTYTU/edit?gid=0#gid=0Zależy w co chcesz grać, ale tak całkowicie SD bym nie skreślał jeśli chodzi o emulację PS3. MotorStorm i MotorStorm Pacific Riff (z każdą spędziłem około 60 godzin), Ratchety, kolekcja GoW chodzą naprawdę przyzwoicie. Trzeba ręcznie ustawić wydajność SD na max, ograniczyć klatki do 30, na bieżąco aktualizować emulator i przed uruchomieniem gry zrestartować SD. Zauważyłem też, że na beta OS SD gry PS3 chodzą lepiej, ale sam system nie należy wtedy do super stabilnych.
Opublikowano 19 maja19 maj Ale ja nie skreślam. Wrzuciłem tabelkę i tam jest ocena C. Oznacza ona że trochę chodzi ale wiele najtrudniejszych tytułów nie chodzi w zadowalającej prędkości. Uważam, że żeby pisać że coś się nadaje do emulowania danej platformy to musi mieć moc potrzebną do tego z lekkim buforem i ew ograniczenia muszą wynikać z ograniczeń emulatora a nie niedostatku tejże mocy.
Opublikowano 22 maja22 maj W końcu i do mnie dotarł Anbernic.Przy pierwszym wrażeniu zadziwia dobra jakość wykonania. Na minus i to mocny stockowy system, bo np. w grach z PSX były mocno rozpikselowane napisy, ale po wgraniu muOS ten problem zniknął.Konsolka mogłaby być też odrobinę większa, ale może to kwestia przyzwyczajenia.SpoilerCzas na dalsze testy ;)15 minut temu, tlas napisał(a):Życie jest piękne B)Wygodnie się gra w tytuły z PS2 w takiej pionowej formie i bez gałek?
Opublikowano 22 maja22 maj 6 minut temu, Grzes!ek napisał(a):W końcu i do mnie dotarł Anbernic.Przy pierwszym wrażeniu zadziwia dobra jakość wykonania. Na minus i to mocny stockowy system, bo np. w grach z PSX były mocno rozpikselowane napisy, ale po wgraniu muOS ten problem zniknął.Konsolka mogłaby być też odrobinę większa, ale może to kwestia przyzwyczajenia.SpoilerCzas na dalsze testy ;)Wygodnie się gra w tytuły z PS2 w takiej pionowej formie i bez gałek?Na pewno zależy od gry. W takiego tekkena 5 czy gt4 gra się zajebiscie.
Opublikowano 22 maja22 maj Chodziło mi o ten Anbernic z białego pudełko, ale ten GameBoyowy też pewnie odpala.
Opublikowano 22 maja22 maj Godzinę temu, grzybiarz napisał(a):A co to za GameBoy że odpala gry z ps2?Retroid Pocket Classic
Opublikowano 22 maja22 maj Z Anberniców to dopiero modele za ok. 700 zł jak RG406H, RG556 czy RG Cube w jakimś stopniu radzą sobie z PS2, bo ten mój to na pewno nie da rady.
Opublikowano 22 maja22 maj Nie brałem go z myślą o jakimś namiętnym graniu w gierki z PS2, ale Dragon Questa V to zrobię - prezentuje się przepięknie. Chciałem ogrywać wersję z DSa, ale ta z PS2 moim zdaniem wygląda po prostu lepiej. Edytowane 22 maja22 maj przez tlas
Opublikowano 23 maja23 maj A jakich używacie kart pamięci? Bo do konsolki dostałem jakąś chińską i od razu ją zmieniłem na starego Kingstona, którego miałem w domu.Jednak chcę dokupić kartę o większej pojemność i zastanawiam się nad Samsung Evo Plus albo Samsung Pro Endurance, lecz znalazłem, że coraz więcej osób poleca markę Kioxia, które są też tańsze od Samsungów.
Opublikowano 23 maja23 maj Godzinę temu, Grzes!ek napisał(a):A jakich używacie kart pamięci? Bo do konsolki dostałem jakąś chińską i od razu ją zmieniłem na starego Kingstona, którego miałem w domu.Jednak chcę dokupić kartę o większej pojemność i zastanawiam się nad Samsung Evo Plus albo Samsung Pro Endurance, lecz znalazłem, że coraz więcej osób poleca markę Kioxia, które są też tańsze od Samsungów.Kioxia randomowo lądowały właśnie w Anbernicach sprzedawanych na Aliexpress - także zerknij jeszcze raz, bo może nie musisz kupować kolejnej karty.
Opublikowano 23 maja23 maj Ja na razie w swoim Anbernicu korzystam z pamięci wewnętrznej. Ciekawe czy dobrze robię ufając jej czy powinienem raczej zrzucić wszystko na kartę?
Opublikowano 25 maja25 maj karty samsunga polecam. Amazon ma często zajebiste ceny na karty SELECT które są chyba marką dla nich ale to jest to samo co u nas w sklepach. Nie wiem czy są najszybsze ale żadna mi nie padła od lat
Opublikowano 25 maja25 maj Mi w 3DS karta się wykrzaczyla jak zostawiłem z 64 GB około 100 MB. Jakiś Samsung z Media Expert. Ale myślę że chinskim czytnikiem kart mogłem ją dobic i teraz na nowej używam tylko ftp…
Opublikowano poniedziałek o 16:565 dni Wrzucam jako ciekawostkę. Nie jest idealnie, ale znacznie poprawia chwyt.
Opublikowano wtorek o 16:524 dni W dniu 22.05.2025 o 20:22, Czoperrr napisał(a):Nowy Anbernic:Analogi spoko, przyciski lepsze, konsola odchudzona, ale przez rozmiar ekranu odpuszcze. Moze za pół roku wyjdzie kolejna wersja z analogami i wiekszym ekranem.