Opublikowano wczoraj o 03:47 1 dzień 6 godzin temu, wrog napisał(a):Lootu mi nie szkoda, ale denerwuje mnie zakładanie/craftowanie wszystkiego od nowa. To akurat prawda. 3 godziny temu, MaZZeo napisał(a):Muszę pograć solo i pogadać z ludźmi żeby zrozumieć nastawienie graczy, bo póki co ciężko mi to rozszyfrowaćCiężko powiedzieć jak to teraz działa. Na 33lvl grania, chujowych ludzi dostałem najwięcej wczoraj. Nie odpowiadali w żaden sposób. Mam wrażenie, że po tej aktualizacji coś się zjebało. Bo nawet typ mnie zajebał przed zamknięciem windy. Co za jebana szmata, nie zdążyłem już rolki zrobić. Ale uwaga.. przyszedł inny typ i mnie podniósł a trzeci podrzucił bandaż. I poczekaliśmy na kolejny przyjazd windy XD XD więc wkurw i radość jednocześnie bo troche fajnego barachła miałem.
Opublikowano wczoraj o 04:47 1 dzień 9 godzin temu, Kangus napisał(a):Jestem święcie przekonany że u mnie ten system agresji zlicza obrażenia które ktoś we mnie wsadza jako moją agresję :). Właśnie znów wylądowałem w agresywnych lobby bo najpiew koleś mnie zabił na stelli w nocy(jakiś wyjatek, wszyscy byli friendly, po prostu byliśmy sami, ja wyszedłem z pokoju z lootem i widać stwierdził że nic mu nie grozi), potem kolejny mecz też ktoś strzelał, teraz w nocy na burried pvp już mocne :). Skopany ten system jest.Może jak nie widzisz to syn wbija na twoje konto i nawala innych :>
Opublikowano wczoraj o 08:55 1 dzień 4 godziny temu, GearsUp napisał(a):Może jak nie widzisz to syn wbija na twoje konto i nawala innych :>Niestety nie ma opcji, a to już zdarzyło sie przynajmniej 3 razy w ten sam sposób. Jeden gracz puszcza mi serie przez plecy i potem trafiam na same mieszane lobby do czasu az nie zacznę grac w calkowite unikanie graczy przez ladnych kilka gier.Śmiesznie sie zachowuja gracze friendly w tych lobby do których mnie czasem wrzuciło, jak sa przestraszeni. Widac jak na mnie reaguja. Widze jak rozkładają miny tylko po to żeby miec wiedze a nie strzelac do kogos. Albo wchodze a tu koles od razu rolka. Potem na niego natrafilem później jak sie krył miedzy parawanami w szpitalu bo słyszał ze obok niego chodzę:D. Edytowane wczoraj o 08:58 1 dzień przez Kangus
Opublikowano wczoraj o 09:03 1 dzień 4 minuty temu, Kangus napisał(a):Niestety nie ma opcji, a to już zdarzyło sie przynajmniej 3 razy w ten sam sposób. Jeden gracz puszcza mi serie przez plecy i potem trafiam na same mieszane lobby do czasu az nie zacznę grac w calkowite unikanie graczy przez ladnych kilka gier.Śmiesznie sie zachowuja gracze friendly w tych lobby do których mnie czasem wrzuciło, jak sa przestraszeni. Widac jak na mnie reaguja. Widze jak rozkładają miny tylko po to żeby miec wiedze a nie strzelac do kogos. Albo wchodze a tu koles od razu rolka. Potem na niego natrafilem później jak sie krył miedzy parawanami w szpitalu bo słyszał ze obok niego chodzę:D.Na redditach czytałem, że niektórzy cfaniakują żeby ich wrzuciło do pve lobby, wchodzą na golasa po czym od razu dają surrender, kilka takich gier z rzędu i grają we friendly
Opublikowano wczoraj o 09:13 1 dzień 9 minut temu, GearsUp napisał(a):Na redditach czytałem, że niektórzy cfaniakują żeby ich wrzuciło do pve lobby, wchodzą na golasa po czym od razu dają surrender, kilka takich gier z rzędu i grają we friendlyNo nie zdziwiłbym się jakby to akruat faktycznie działało.
Opublikowano wczoraj o 12:48 1 dzień Po tych kilkunastu dniach grania mam 36h gry i ogólnie 5 przypadków strzelania do mnie. W tym dwa z ostatnich dwóch dni. Jeden szczur czekający w ciemności przy metrze (kij mu w oko). Drugi typ co mnie zdjął pośrodku mapy z bazą kosmiczną (zupełnie bez sensu, nic nawet nie miałem oprócz swojej broni na 4 lvl). Trzeci zjechał na lince i bez ostrzeżenia wpakował we mnie cały magazynek na czerwonej strefie mapa z tamą (pewnie miał dobry loot i dostałem prewencyjnie). No i dwa przypadki przy windzie ale udało mi się uciec i się gdzieś schronić (jeden zdrajca i jeden szczur). Także za dużo tego nie ma a dodaje trochę emocji 🤣
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. Jest tu jeszcze jakiś pionek oprócz mnie który nikogo jeszcze nie ściągnął w tej grze?
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. 15 godzin temu, MaZZeo napisał(a):Byliśmy na grupie xboxowej więc nie mogłem im odpowiedziećTo nie wchodźcie na xboxowy czat tylko gadajcie w grze normalnie - wtedy po wciśnięciu krzyżaka w dół normalnie gadasz do wszystkich na mapie.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. 1 godzinę temu, II KoBik II napisał(a):Jest tu jeszcze jakiś pionek oprócz mnie który nikogo jeszcze nie ściągnął w tej grze? No ja również ;)
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. Ok zjebani ludzie grają na Zaporze. Na 7 meczy na innych mapach wszystko friendly. Tylko zapora stała się miejscem dla zjebów.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Cos najwidoczniej pokombinowali z tym matchmakingiem przy ostatniej aktualizacji. Po ekspedycji dobilem do 60lvl ginac dwa razy i zabijajac jednego gracza. Caly czas friendly lobbys. Wczoraj na Buried City chyba z 5 razy mnie do piachu poslali. Lootu po kurek wiec tego mi nie szkoda ale znowu czlowiek niepewny bedzie czy wynik do trialsow uda sie z mapy wywiezc.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Było? Jak nie to ładnie to opisane. Kuźwa jaki ta giereczka ma klimat to ja nawet nie. Plus ten soundtrack który wali mi po plerach takie ciary, że hej ho.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Mój build po wipe. W zasadzie są tylko 2 w miarę sensowne buidy w tej grze. Albo na żółte drzewko, albo na czerwone. I do tego obecnie security lockers są tak znerfione że nie wiem czy 10 otworzyłem od momentu odblokowania tego skilla do dojścia do 75lvl... bezsens. Jednocześnie trzyma mnie przy tym drzewku 3 deep breaths, szerokie bary i szczęście szabrownika, więc max co bym mógł z niego odzyskać to 4 pkt. Z zielonego można by było odzyskać imho max 4. Paker(broń ważąca połowę), ten poprzedni skill, leżę nie kwiczę/downed by determined. Czyli w sumie mógłbym 8 pkt przekierować do mobility, co by... prawie nic nie dało, bo nadal bym dzięki temu nie odblokował dwóch górnych skilli które faktycznie coś dają sensownego.Dwa słowa, - slip and slide i sturdy ankes(te dwa po prawej w żółtym), równie dobrze bym mógł przekierować do wspinaczki, w zasadzie bez różnicy. Przed whipe uzywałem tego spacerku(duży skill po prawej), ale ponoć po tym jak znerfili slide i on zabiera dużo staminy przy wejściu w niego zaczałem latać ciągle na adrenalinach i ten skill przestał dla mnie mieć znaczenie, do tego ponoć nadal większy dystans przejdzie się szybciej truchatając normalnie a potem biegnąć niż regenerując się z tym skillem chodząc i potem biegnąc.Wczęsniej pisałem że "leżę nie kwiczę" czyli downed by determined nie ma sensu jak się używa survivora, ale wydaje mi się ze trochę pochopna to była opinia. Niestety nie znalazłem filmów które to dobrze porównują, ale jeżeli muszę się rzadziej zatrzymywać na regenerację, to może być warte. Inna sprawa że nie wiem czy nie lepiej wsadzić te skille w "Pełzacza" czyli to środkowe wysoko gdzie mam 1/5 - pozwala szybciej się czołgać. Pewnie gdybym robił kolejny reset to właśnie w te 2 skille by poszły te punkty. No plus od kiedy się pojawiło tyle mend to mniej biorę survivora na zwykłe runy :). Edytowane 2 godziny temu2 godz. przez Kangus
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 9 minut temu, Kangus napisał(a):Wczęsniej pisałem że "leżę nie kwiczę" czyli downed by determined nie ma sensu jak się używa survovora, ale wydaje mi się ze trochę pochopna to była opinia. Niestety nie znalazłem filmów które to dobrze porównują, ale jeżeli muszę się rzadziej zatrzymywać na regenerację, to może być warte. Inna sprawa że nie wiem czy nie lepiej wsadzić te skille w "Pełzacza" czyli to środkowe wysoko gdzie mam 1/5 - pozwala szybciej się czołgać. Pewnie gdybym robił kolejny reset to właśnie w te 2 skille by poszły te punkty. No plus od kiedy się pojawiło tyle mend to mniej biorą survivora na zwykłe runy :).Powiem ci, że mi ostatnio kilka razy się padło robiąc achivka zadaj dmg będąc na rakieterze i mając survivora myślałem właśnie o przydatności tych dwóch skilli, co prawda za każdym razem wyszedłem z mapy doczołgując się do właza no ale pewnie ułatwiają robotę, nie wiem tylko jak mocno. Edytowane 2 godziny temu2 godz. przez GearsUp
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 48 minut temu, GearsUp napisał(a):Powiem ci, że mi ostatnio kilka razy się padło robiąc achivka zadaj dmg będąc na rakieterze i mając survivora myślałem właśnie o przydatności tych dwóch skilli, co prawda za każdym razem wyszedłem z mapy doczołgując się do właza no ale pewnie ułatwiają robotę, nie wiem tylko jak mocno.Tak tylko powiem, że gra rzecz na której poprawieniu im chyba nie zalezy. Bo to działa od początku i raczej o tym wiedzą. Jeżeli zamiast wciskać przycisk odpowiadajacy za kierunek czołgając się nawalasz w niego jak powalony(ofc można to robić na gałce wychylając w przód i puszczając, ale dużo ciężej) to przejdziesz tak ze 2-3 razy dłuższy dystans(za mną się czogłał syn normalnie więc to nie są jakieś super testy, filmu porównującego nie widziałem, wiem po prostu ze to na pewno działa) :). Edytowane 2 godziny temu2 godz. przez Kangus
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 1 minutę temu, Kangus napisał(a):Tak tylko powiem, że gra rzecz na której poprawieniu im chyba nie zalezy. Bo to działa od początku i raczej o tym wiedzą. Jeżeli zamiast wciskać przycisk odpowiadajacy za kierunek czołgając się nawalasz w niego jak powalony(ofc można to robić na gałce wychylając w przód i puszczając, ale dużo ciężej) to przejdziesz tak ze 2-3 razy dłuższy dystans(za mną się czogłał syn normalnie więc to nie są jakieś super testy, filmu porównującego nie widziałem, wiem po prostu ze to na pewno działa) :).Tak, tak, o tym akurat wiedziałem, gram na klawie więc spamuję W podczas czołgania, to jest must-have wiedza bo jest o wiele szybciej i HP tak nie schodzi a mimo to chyba nadal mało ludzi o tym wie bo co spotykam ludzi na czworakach to normalnie się poruszają.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 57 minut temu, GearsUp napisał(a):Powiem ci, że mi ostatnio kilka razy się padło robiąc achivka zadaj dmg będąc na rakieterze i mając survivora myślałem właśnie o przydatności tych dwóch skilli, co prawda za każdym razem wyszedłem z mapy doczołgując się do właza no ale pewnie ułatwiają robotę, nie wiem tylko jak mocno.Tak swoją drogą, to osiągnięcie/trofeum da się zrobić stojąc na zwłokach lub fragmencie zniszczonego Rocketeera.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Jeszcze z ciekawości sobie wyklikałem na metaforge. To jest mniej więcej moja wersja drzewka na mobility(z uwzględnieniem posiadania 5 pkt po wipe). Trzeba poświęcić robienie kluczy w rajdzie(nie boli imho przesadnie, choć czasem korzystałem) looters luck(imho najbardziej boli przy ilości lootowania jakaś się w tej grze robi to jest dużo zaoszczędzonego czasu) i o 1 ząbek deep breaths i broad shoulders(ew o 2 pkt jeden z nich). Edytowane 1 godzinę temu1 godz. przez Kangus
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 8 minut temu, wrog napisał(a):Tak swoją drogą, to osiągnięcie/trofeum da się zrobić stojąc na zwłokach lub fragmencie zniszczonego Rocketeera.No to nieźle, ja klasycznie rzuciłem go silnikiem horneta i spadł za pierwszym razem udało mi się snaphookiem wspiąć na niego, zostawić deadline'a i zeskoczyć no ale tak nie zaliczyło2 minuty temu, Kangus napisał(a):Jeszcze z ciekawości sobie wyklikałem na metaforge. To jest moja wersja drzewka na mobility(z uwzględnieniem posiadania 5 pkt po wipe). Trzeba poświęcić robienie kluczy w rajdzie(nie boli imho przesadnie, choć czasem korzystałem) looters luck i o 1 ząbek deep breaths i broad shoulders(ew o 2 pkt jeden z nich).Ja bym za nic nie zamienił koniczynki, obecnie mam 4 punkty w niej (1 w ciężarku bo i tak nigdy nie jestem przeciążony). Wcześniej nie używałem ale teraz widzę jak bardzo ten skill jest istotny
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Tia. A zeby ją odzyskać prawie bezstratnie(chodzi mi o to zeby tez inne skille nie oberwały, przy założeniu parcia na mobility wzgledem czerwonego) to jeszcze 2 wipe... Jakoś mi sie nie pali do zmiany na żółte drzewko przez to. Jak się chodzi z survivorem to broad shoulders niby faktycznie można poświęcić. Edytowane 1 godzinę temu1 godz. przez Kangus
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. W sumie jak już się bawić to się bawić :). Zbalansowane drzewko bez ciśnięcia na końcowe skille w którymkolwiek.Tak pod PvE, a pod PvP jedynie zmiana z Downed but Determined nad Turtle Crawl pewnie jest bardziej sensowna. Może bym w to poszedł w ten sposób faktycznie, wydaje się lepszą alternatywą do ciśnięcia na siłe w mobility :).Ewentualnie tak:Bardziej dopakowane broad shoulders kosztem zielonego drzewka. Jak chodze zwykle z anvilem jako pojedynczą bronią, to ma więcej sensu. Edytowane 52 minuty temu52 min przez Kangus
Opublikowano 9 minut temu9 min Co za rozkminy z tym drzewkiem, niech mnie chooy xd Wystarczy mieć staminę, udźwig i szybciej/ciszej wyważać i tyle, może skupcie się na pozycjonowaniu, strzelaniu, używaniu utility, a nie przeżywacie te drzewka, jak w jakiejś grze RPG. To wszystko ma marginalny wpływ na grę.
Opublikowano 7 minut temu7 min 2 minuty temu, Rozi napisał(a):Co za rozkminy z tym drzewkiem, niech mnie chooy xd Wystarczy mieć staminę, udźwig i szybciej/ciszej wyważać i tyle, może skupcie się na pozycjonowaniu, strzelaniu, używaniu utility, a nie przeżywacie te drzewka, jak w jakiejś grze RPG. To wszystko ma marginalny wpływ na grę.Kolega się jara grą i nie rozumie jarania się optymalizacją drzewka? :D Większość skilli w nim jest bardzo sytuacyjna co nie zmienia faktu że można lepiej albo gorzej to drzewko ogarnąć. Edytowane 5 minut temu5 min przez Kangus
Opublikowano 2 minuty temu2 min Wpływ skilli jest tak mały, że nie ma co przeżywać, bo większość jest i tak bezużyteczna. Zrobić żółte na początku, czerwone do Security Breach i zielone do ciężaru broni i jest git.