Opublikowano 6 września 20241 r Ostatnio wrzuciłem ten sezon w wiosce kowali i podobał mi się o wieeele bardziej niż poprzedni. Bardziej kolorowo, bekowo, fajne postacie itd. Szkoda tylko, że znowu wszystko tak rozwleczone, a kilka postaci pojawia się tylko na początku i na chwilę. W sumie to jeszcze dwa odcinki mi zostały, muszę w końcu zaplanować seans
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 21 odcinków ,,Miecza Demonów" za mną; pierwszy sezon, no cóż.... ciągnie się to oglądanie u mnie niemiłosiernie! Nie powala mnie Świat przedstawiony w tym Uniwersum (mówimy tu o anime; mangi nie czytałem), a jedynie epoka/okres historyczny, do której/ego twórcy tu nawiązują, którą/y to kreują. Mechanika funkcjonowania całego tego folkloru związanego z ,,więzią" ludzi z istotami nadnaturalnymi, także związanego z samą dość elegancko wyglądająco, szlachetną, ale i dynamiczną, żwawą itp., nie jest super-duper wybitna, ale jakby to ująć: jest intrygująca, ale i częściowo inspirująca do sięgania po kolejne odcinki ,,MD"! Przynajmniej grafika dobrze przelewa emocje - a wysokiej jakości obraz, np. ten z kinowych filmów ,,Demon Slayera" (chodzi mi o IMAX!), to perła najwyższej miary, nawet dla serii odcinkowej! Tymczasowa ocena ,,MD" do s01e21: 7/10.I jak gawiedzi, wybieracie się na ,,Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Infinity Castle" do kin, np. na emisję w formacie IMAX? Tak jak piszę... genialnie, co najmniej, ,,MD" prezentuje się wizualnie w formacie IMAX! Polecam!
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. W piątek się przejdę. Ciekawe czy sala kinowa będzie jebać spoconymi otaku.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 17 minut temu, Josh napisał(a):W piątek się przejdę. Ciekawe czy sala kinowa będzie jebać spoconymi otaku.Lepszy pot niż mocz. Ja obejrze w domu.StreamableWatch unnamed | Streamable
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Byłem w niedziele, całkiem spoczko bitka. Ogólnie mam zawsze wyjebane na te bajke, ale jak już oglądam to fajnie leci czas