Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
4 godziny temu, Ryuk napisał(a):

Mega logika :)

Czego nie rozumiesz?

• Odpowiedzi 33,1 tys.
  • Wyświetleń 626,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

Chodzi o dostrzeżenie głębszego problemu. Panuje chujnia w gamedevie, bo lecą ostro z optymalizacją (jeszcze świeży przykład z niedawna - Metaphor na silniku Persony 5 z czasów ps3), a dostępne narzędzia na rynku dla większości z nich też pozostawiają wiele do życzenia. Poczucie marnowania dostępnej mocy urządzeń z powodu niekompetencji twórców jest potężne nawet na pc, a oni już nam mówią "to już czas na pro xdd" Ledwo wyszliśmy jedną nogą z crossgenów bo mnóstwo ludzi nie widziało powodu w takiej sytuacji nawet żeby się przesiadać.

Opublikowano

Zawsze polecam sobie odpalić w 2024 r. topowe technicznie gry czy to z PS4 czy z Xone. Może wtedy niedowiarki zrozumieją, że PS5 i XsX to najbardziej zbędna i pomijalna generacja od jakiś 30 lat.

Opublikowano

boty odpalą Medium i trochę wyobraźni żeby poczuć namiastkę prawdziwego arcydzieła od mistrzów z Krakowa 

Opublikowano
Teraz, SnoD napisał(a):

Zawsze polecam sobie odpalić w 2024 r. topowe technicznie gry czy to z PS4 czy z Xone. Może wtedy niedowiarki zrozumieją, że PS5 i XsX to najbardziej zbędna i pomijalna generacja od jakiś 30 lat.

Teraz pykam też w Arkham Knight i ta gra miażdży detalami większość obecnie wydawanych gier.

Opublikowano

Deweloperzy nawet nie stoją w miejscu, oni się po prostu cofają.

Opublikowano
16 minut temu, SnoD napisał(a):

Deweloperzy nawet nie stoją w miejscu, oni się po prostu cofają.

Ten cały dragon Age to chyba będzie peak dzisiejszego " devu".

Opublikowano
5 hours ago, Whisker said:

Zgadzam sie z chujowymi praktykami ale bardziej mnie w chuja zrobił Microsoft ale obecnie konsole są w cenie połowy telefonu więc nie zastanawiam się długo, najwyżej się sprzeda, cała filozofia

czym niby? 

17 minutes ago, Donatello1991 said:

Ten cały dragon Age to chyba będzie peak dzisiejszego " devu".

Kurwa czemu mi przypomniales ze to istnieje 

Opublikowano

Dalej beka z chciwości Sony i golenia swoich owiec. Ale bronić za wszelką cenę Xboxa? No chyba nie, nie w tym roku. 

Opublikowano
59 minutes ago, drozdu7 said:

Dalej beka z chciwości Sony i golenia swoich owiec. Ale bronić za wszelką cenę Xboxa? No chyba nie, nie w tym roku. 

To jest dobry rok Xboxa, a końcówka będzie bardzo dobra. Microsoft co prawda nie wypuścił w tym roku wielu remasterów i remaków jak konkurent ale pozostałe gry są bardzo dobre.

Opublikowano

Zajebista generacja, multum świetnych tytułów wychodzi w tym zupełnie nowych marek, wyczekiwanych remakow, czy kontynuacji uznanych serii ( o ile

nie zamykasz się na jedną platformę). Ja nie wiem co Wy tu pierdolicie ale jak sobie przypomnę czasy PS4 to co tam takiego było lepszego niż teraz?

Opublikowano
7 minutes ago, izon said:

Zajebista generacja, multum świetnych tytułów wychodzi w tym zupełnie nowych marek, wyczekiwanych remakow, czy kontynuacji uznanych serii ( o ile

nie zamykasz się na jedną platformę). Ja nie wiem co Wy tu pierdolicie ale jak sobie przypomnę czasy PS4 to co tam takiego było lepszego niż teraz?

Death Stranding, Bloodborne, Uncharted 4, Dying Light, TLOU 2, Prey, Doom, Wolfenstein, The Evil Within 1 i 2, THPS, Tsushima, MGS V, Metro Exodus, RDR 2, potrzebny remake RE2, GTA V, Tomb Raidery, Batman Arkham Knight, Alien Isolation

Opublikowano

Każdy może oceniać po swojemu, dla mnie jedynym miłym momentem w tym roku był Showcase bo robią się naprawdę fajne gry.

Wcześniej oczywiście paliło się w MS, zwieńczeniem czego było Business Update i wydawanie gier na PS5.

Potem w maju z jednej strony przyjemny, a z drugiej okrutnie rozczarowujacy Hellblade2. W międzyczasie chyba tylko jakieś strategie mieliśmy i teraz fatalny dodatek do Starfielda.

Zaraz CoD czyli multiplatforma, która mnie osobiście nie interesuje. Potem Stalker2 czyli czasowy ex, a w grudniu Indiana Jones który też jest multiplatforma. Awoved musiało wylecieć bo MS nie byłoby sobą ;)

Oczywiście to mogą być bardzo dobre gry. Tylko normalny konserwatywny gracz nie może się cieszyć że Xbox oddaje swoje gry. Nie chce się powtarzać ale na polu konsolowym gry ekskluzywne zawsze były tym przysłowiowym języczkiem u wagi. 

Dlatego od zawsze wybierało się konkretny sprzęt, dla gier. 

To co robi MS może się odbić na kondycji konsol, która już jest fatalna i tym można być zaniepokojonym. 

Ale oczywiście zaraz pojawia się pewne liczby że Xbox jako wydawca ma się świetnie i to jest prawda bo mają teraz masę olbrzymich marek na których zarabiają krocie.

Opublikowano
Teraz, Czoperrr napisał(a):

Death Stranding, Bloodborne, Uncharted 4, Dying Light, TLOU 2, Prey, Doom, Wolfenstein, The Evil Within 1 i 2, THPS, Tsushima, MGS V, Metro Exodus, RDR 2, potrzebny remake RE2, GTA V, Tomb Raidery, Batman Arkham Knight, Alien Isolation

No to nie wierzę, że pod koniec tej generacji nie zrobisz podobnej listy;)

Opublikowano
1 minute ago, drozdu7 said:

Każdy może oceniać po swojemu, dla mnie jedynym miłym momentem w tym roku był Showcase bo robią się naprawdę fajne gry.

Wcześniej oczywiście paliło się w MS, zwieńczeniem czego było Business Update i wydawanie gier na PS5.

Potem w maju z jednej strony przyjemny, a z drugiej okrutnie rozczarowujacy Hellblade2. W międzyczasie chyba tylko jakieś strategie mieliśmy i teraz fatalny dodatek do Starfielda.

Zaraz CoD czyli multiplatforma, która mnie osobiście nie interesuje. Potem Stalker2 czyli czasowy ex, a w grudniu Indiana Jones który też jest multiplatforma. Awoved musiało wylecieć bo MS nie byłoby sobą ;)

Oczywiście to mogą być bardzo dobre gry. Tylko normalny konserwatywny gracz nie może się cieszyć że Xbox oddaje swoje gry. Nie chce się powtarzać ale na polu konsolowym gry ekskluzywne zawsze były tym przysłowiowym języczkiem u wagi. 

To co robi MS może się odbić na kondycji konsol, która już jest fatalna i tym można być zaniepokojonym. 

Ale oczywiście zaraz pojawia się pewne liczby że Xbox jako wydawca ma się świetnie i to jest prawda bo mają teraz masę olbrzymich marek na których zarabiają krocie.

Mi w tej generacji wystarczy z dużych konsol XSX bo wybrałem go z uwagi na gamepassa, wygląd i chęć zmiany po PS4. Dodatkowo mam laptopa z RTX i Steam Decka.

Ale to już ostatnia generacja w jakiej gram na konsoli, kolejnej nie mam zamiaru kupić i złożę sobie peceta ale to jeszcze odległa przyszłość zanim ta generacja zdechnie i pojawią się jakies naprawdę dobre gry warte kupna peceta.

Opublikowano
1 godzinę temu, drozdu7 napisał(a):

No wlasnie to co piszesz pokazuje mi dlaczego branża zmierza w takim, a nie innym kierunku. Microsoft serwuje kolejny raz zajebista końcówkę roku dla użytkowników gamepassa, a ja widzę tylko narzekania. Właśnie jadę świetnego Frostpunka 2, zaraz  Indiana Jones, Stalker 2, nowy COD, niedługo, Awowed, do usługi wpadają ciągle jakieś ciekawe gry, konsole kupiłem zaraz po premierze za poniżej 2k, abonament mam dowalony na 3 lata za jakieś grosze i zupełnie się nie utożsamiam z tym, co tu piszecie. Z jednej strony napierdalanie na Sony, ktore robi co chce bo właśnie ma tych kilka exow, ale jak macie mega prokonsumencka usługę kosztem paru gier na krzyż to wielkie larum..

Edytowane przez izon

Opublikowano
48 minut temu, izon napisał(a):

abonament mam dowalony na 3 lata za jakieś grosze

nic dziwnego, ze jestes zadowolony jak załadowałeś po same kule z indii. Ms taki zadowolny juz nie jest, ale dobrze, ch*j im w dupe.

Opublikowano
55 minutes ago, izon said:

No wlasnie to co piszesz pokazuje mi dlaczego branża zmierza w takim, a nie innym kierunku. Microsoft serwuje kolejny raz zajebista końcówkę roku dla użytkowników gamepassa, a ja widzę tylko narzekania. Właśnie jadę świetnego Frostpunka 2, zaraz  Indiana Jones, Stalker 2, nowy COD, niedługo, Awowed, do usługi wpadają ciągle jakieś ciekawe gry, konsole kupiłem zaraz po premierze za poniżej 2k, abonament mam dowalony na 3 lata za jakieś grosze i zupełnie się nie utożsamiam z tym, co tu piszecie. Z jednej strony napierdalanie na Sony, ktore robi co chce bo właśnie ma tych kilka exow, ale jak macie mega prokonsumencka usługę kosztem paru gier na krzyż to wielkie larum..

Gamepass przestał być prokonsumencki z momentem podwyżki do 70zł za miesiąc.

Opublikowano

A co to jest dzisiaj 70 zł na miesiąc.

Opublikowano

O 20zł za dużo.

Opublikowano

Z jednej strony faktycznie drogo, z drugiej strony nikt inny tyle nie oferuje w te cenie lub niższej. 

Gdyby była jakaś większa konkurencja to może byłoby taniej. Ale w dzisiejszych czasach wygląda to trochę trak, że poszczególne firmy zamiast konkurować o to kto graczom zrobi lepiej, to walczą o to kto bardziej wyrucha swoich klientów. 

Opublikowano

Lepiej sobie kupić raz w miesiącu dobra grę za te pieniądze niż opłacać wypożyczalnie śmieci  :)

Opublikowano

to dlaczego tak nie zrobiłes jak ogrywałeś w Game Passie np. Kunitsu-Gami? Mogłeś przecież w tej cenie kupić jakiegoś starocia.