Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

• Odpowiedzi 33,1 tys.
  • Wyświetleń 627,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

JEDYNA NIEPRZEKUPNA RECENZJA EKSPERTA [TYLKO U NAS!!!] <ZOBACZ VIDEO>

No, zachęca do obejrzenia, na pewno obiektywny dynamiczny młody człowiek.

Opublikowano
19 minut temu, GearsUp napisał(a):

Taki sobie ten peak 

image.thumb.jpeg.20af3460fd9ad4923558a72f40f78f6d.jpeg

Jak na survival horror jest to wynik dobry, taki sam miał Dead Space Remake, który sprzedał ponad 2 miliony kopii sumarycznie, w zeszłym roku (a myślę, że być może w piątek wieczorem tutaj będzie wyższy peak) 10x więcej niż np. The Medium, 20x niż tegoroczny Alone in The Dark, natomiast wiadomo Residenty, które sprzedają kilka milionów kopii w sztuce od 80k przy RE2 Remake do nawet ponad 100k w przypadku RE4 Remake, RE7 natomiast miał 20k, ale to było jednak przed ostatecznym boomem na Steama.

Ciekawe jaki wpływ miał też weekendowy early access, bo sporo ludzi kupiło przed i już ograło lub rozkładana granie w czasie, do tego mamy wtorek jako dzień premiery, co nie najlepiej wpływa na nocne granie w peaku.

Jak gra przekroczy milion kopii na PC/PS5 to pewnie się pochwalą, myślę, że dla Konami i Bloobera to byłby próg chwały. 

SH2 myślę, że spokojnie sprzeda się w największej ilości sztuk, ta seria to zawsze nie były liczby, tutaj będzie jednak nieco lepiej. Cała seria to mniej niż 10 mln kopii, czyli mniej niż Resident Evil 5 :D. 

Opublikowano
8 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Jak na survival horror jest to wynik dobry, taki sam miał Dead Space Remake, który sprzedał ponad 2 miliony kopii sumarycznie, w zeszłym roku (a myślę, że być może w piątek wieczorem tutaj będzie wyższy peak) 10x więcej niż np. The Medium, 20x niż tegoroczny Alone in The Dark, natomiast wiadomo Residenty, które sprzedają kilka milionów kopii w sztuce od 80k przy RE2 Remake do nawet ponad 100k w przypadku RE4 Remake, RE7 natomiast miał 20k, ale to było jednak przed ostatecznym boomem na Steama.

Ciekawe jaki wpływ miał też weekendowy early access, bo sporo ludzi kupiło przed i już ograło lub rozkładana granie w czasie, do tego mamy wtorek jako dzień premiery, co nie najlepiej wpływa na nocne granie w peaku.

Jak gra przekroczy milion kopii na PC/PS5 to pewnie się pochwalą, myślę, że dla Konami i Bloobera to byłby próg chwały. 

SH2 myślę, że spokojnie sprzeda się w największej ilości sztuk, ta seria to zawsze nie były liczby, tutaj będzie jednak nieco lepiej. Cała seria to mniej niż 10 mln kopii, czyli mniej niż Resident Evil 5 :D. 

To jest legendarny tytuł w przeciwnieństwie do Dead Space Remake, który mimo, że nie miał takiej otoczki to potrafił wykręcić lepsze liczby (plus posiadał wersję na XBOXa, gdyby nie miał tej wersji liczba na Steamie byłaby jeszcze wyższa).

image.thumb.jpeg.650dcafeed646f7c85c2d96e8476b142.jpeg

Zobaczymy jeszcze jaki peak w weekend będzie, może podskoczy do tych 30k i się zrówna.

Opublikowano
Teraz, GearsUp napisał(a):

To jest legendarny tytuł w przeciwnieństwie do Dead Space Remake, który mimo, że nie miał takiej otoczki to potrafił wykręcić lepsze liczby (plus posiadał wersję na XBOXa, gdyby nie miał tej wersji liczba na Steamie byłaby jeszcze wyższa).

image.thumb.jpeg.650dcafeed646f7c85c2d96e8476b142.jpeg

Zobaczymy jeszcze jaki peak w weekend będzie, może podskoczy do tych 30k i się zrówna.

Liczę, że 40k lekko, 30k minimum gra jest dosyć długa, raczej się rozłoży na weekend. 

Opublikowano
57 minutes ago, GearsUp said:

Taki sobie ten peak 

Lepiej niz to:

image.thumb.png.57c9bdbdb45706b20507a1c7a4e933f7.png

Opublikowano
Godzinę temu, GearsUp napisał(a):

Taki sobie ten peak 

Myślę, że to przyzwoity wynik jak na produkcję co do której było wiele wątpliwości ze względu na dewelopera.

Zaskakująco wysokie oceny branżowe oraz graczy mają szansę utrzymać sprzedaż i zainteresowanie na dłużej.

Większość zainteresowanych mogła jednak wstrzymywać się z zakupem do pierwszych opinii.

Opublikowano

2 minuty temu, SnoD napisał(a):

Większość zainteresowanych mogła jednak wstrzymywać się z zakupem do pierwszych opinii.

Czekam na Definitive na Xboxa tak jak za czasów Restless Dreams. Nie będę zadowalał się półproduktem dla półludzi.

Opublikowano
5 minut temu, SnoD napisał(a):

Myślę, że to przyzwoity wynik jak na produkcję co do której było wiele wątpliwości ze względu na dewelopera.

Zaskakująco wysokie oceny branżowe oraz graczy mają szansę utrzymać sprzedaż i zainteresowanie na dłużej.

Jednak myślałem, że liczby będą zbliżone do ikonicznych gier KONAMI. Ten nowy Metal Gear pewnie zmasakruje te liczby biorąc pod uwagę, że dziesięcioletni peak 5 części podchodził pod 100k

image.thumb.jpeg.3f9fe83519fad7dc51eb3f6231f7c471.jpeg

ale przynajmniej Homecoming dzięki temu wbił swój peak dwa dni temu :kaz:

image.thumb.jpeg.a3d41738d0821fa1028fa76c0f2bbb12.jpeg

Opublikowano
39 minut temu, GearsUp napisał(a):

Jednak myślałem, że liczby będą zbliżone do ikonicznych gier KONAMI. Ten nowy Metal Gear pewnie zmasakruje te liczby biorąc pod uwagę, że dziesięcioletni peak 5 części podchodził pod 100k

image.thumb.jpeg.3f9fe83519fad7dc51eb3f6231f7c471.jpeg

ale przynajmniej Homecoming dzięki temu wbił swój peak dwa dni temu :kaz:

image.thumb.jpeg.a3d41738d0821fa1028fa76c0f2bbb12.jpeg

No tutaj widać czarno na białym, jaki to był upadek marki, jak gra, która wyszła na Steam 16 lat temu robi peak 2 dni temu xD. 

Phantom Pain to był megahit, robił liczby Skyrima na Steam. 

Godzinę temu, Ryuk napisał(a):

Lepiej niz to:

image.thumb.png.57c9bdbdb45706b20507a1c7a4e933f7.png

Until Dawn spokojnie po tytuł najbardziej niepotrzebnego remake w historii, a w teorii ludzie powinni się rzucić, bo przecież to debiut tej gry na Steam :D. 

----

Jeszcze nie tak znowu dawny sztos z horrorków peak 744 osoby

image.thumb.png.ae646aa5f5206115bbf4dc99f7ff629a.png

Opublikowano

Kurła, steam analizery wars

Opublikowano
8 hours ago, Paolo de Vesir said:

Czekam na Definitive na Xboxa tak jak za czasów Restless Dreams. Nie będę zadowalał się półproduktem dla półludzi.

Znając ciebie to będziesz czekał 10 lat aż wpadnie do gamepassa tak jak z RE2 chociaż nie jestem pewien czy w końcu w niego zagrałeś czy nie

Opublikowano

Kłopoty silenta 2 na rynku i czoper nerwowy z rana :)  dobrze że seria szybciutko wraca do schowka konami bo przy residenciku to nie stało

Opublikowano

Tak kończy człowiek któremu nie dadzą ściąć kilku borowików szlachetnych jesienią Krzysiu :nosacz2:

Opublikowano

Granie i spory o gierki jesienią gdy panuje wysyp grzybków :reggie: ale żenada 

Opublikowano

Sajlencik się rozbuja, zobaczycie. Ciekawe ilu durni nie kupi kozak qurwa gry bo jest WOKE :dynia:

Opublikowano
Godzinę temu, Czoperrr napisał(a):

Znając ciebie to będziesz czekał 10 lat aż wpadnie do gamepassa tak jak z RE2 chociaż nie jestem pewien czy w końcu w niego zagrałeś czy nie

Mam od dawna na własność. Take a joke mordo. :) 

Opublikowano
4 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Mam od dawna na własność. Take a joke mordo. :) 

Od dawna czyli od miesiąca? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Pupcio napisał(a):

Kłopoty silenta 2 na rynku i czoper nerwowy z rana :)  dobrze że seria szybciutko wraca do schowka konami bo przy residenciku to nie stało

Dawaj zagraj i za tobą cała fala fanów Residenta wskoczy, tego pociągu nie da się zatrzymać, nadchodzą tłuste lata Silenta, a Resident idzie w open world Ubisoft formula :D. 

Opublikowano

Niestety Krychu, ale jurne elfice i inne 2d niewiasty na mnie czekają, więc nie mam czasu ratować starej Jamesa:gigabeta: