Opublikowano 12 października 202412 paź na steamie to mozesz sobie kupic licencje, a nie gre.Taki sam wynajem jak fomopass
Opublikowano 12 października 202412 paź 5 godzin temu, Bzduras napisał(a): A sianko finalnie trafi do MSu. Ale im pokażesz! Na pewno będą płakać jak im zapłaci 700 zł za dwie gry zamiast za rok abonamentu
Opublikowano 12 października 202412 paź 8 hours ago, Beelzeboss said: na steamie to mozesz sobie kupic licencje, a nie gre.Taki sam wynajem jak fomopass A u sony, nintendo jak to wyglada?
Opublikowano 12 października 202412 paź U nintendo kupujesz carta i smiejesz sie z pecetowych frajerów
Opublikowano 13 października 202413 paź Gra reklamowana tylko i wyłącznie na Xboxa xD. Wygląda na to, że mimo to oceniono ją 80x więcej razy na Playstation. Na Steam jest coś koło 2k ocen.
Opublikowano 13 października 202413 paź Pewnie klasycznie czekanie aż wpadnie do GP XD co że niby kupić mają? xD
Opublikowano 13 października 202413 paź Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a): Gra reklamowana tylko i wyłącznie na Xboxa xD. Wygląda na to, że mimo to oceniono ją 80x więcej razy na Playstation. Na Steam jest coś koło 2k ocen. Nigdy nie ocenialem gier na konsoli. Nie wiem po chuj to robic Godzinę temu, Donatello1991 napisał(a): Serio na tym szczamboxie nikt już chyba nie gra. No sam odpalilem dzis swojego po kilku tygodniach przerwy. Zbrzydl mi, jak odcieli turecki sklep
Opublikowano 13 października 202413 paź Przecież to bylo oczywiste. Na xboxie nie kupuje sie gier. Do tego xboty nie maja zupełnie gustu i graja tylko w zachodnie gry, a najlepiej strzelanki. Mam nadzieje, ze atlus wyciagnal dobra kase od nich za te wszystkie porty i marketingowe deale.
Opublikowano 13 października 202413 paź 13 minut temu, Pierre Deck napisał(a): Nigdy nie ocenialem gier na konsoli. Nie wiem po chuj to robic No sam odpalilem dzis swojego po kilku tygodniach przerwy. Zbrzydl mi, jak odcieli turecki sklep No ja też szczerze mówiąc nie, kilka razy na Steam i tyle. Ale chodzi o czysto statystyczne podejście, gdzie jednak 80x to już niemal logarytmiczna różnica i nawet ekskluzywny marketing nie jest w stanie zmusic nikogo do kupna multiplatformowego jRPG na Xboxa.
Opublikowano 13 października 202413 paź 1 godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a): No ja też szczerze mówiąc nie, kilka razy na Steam i tyle. Ale chodzi o czysto statystyczne podejście, gdzie jednak 80x to już niemal logarytmiczna różnica i nawet ekskluzywny marketing nie jest w stanie zmusic nikogo do kupna multiplatformowego jRPG na Xboxa. Na PS masz chyba jedną pulę ocen do jednej gry. Na Xbox Store, każda z 95 regionalnych wersji sklepu ma osobną pulę ocen do każdej gry. Do tego nie wyświetla liczby ocen na danym store jeśli jest chyba poniżej 20. Porównałeś więc rzeczy nieporównywalne. Różnica jest na pewno wielokrotna bo PS jest przynajmniej ze 3 razy więcej niż X, a do tego jest to japońska produkcja, ale różnica jest znacznie mniejszą niż 80 do 1.
Opublikowano 13 października 202413 paź Ja aż sprawdziłem u siebie ile jest widocznych ocen w sklepie i było ich 5 xd Więc Krycha znowu walnął fake newsa, nie 52 tylko 5.
Opublikowano 13 października 202413 paź 4 hours ago, KrYcHu_89 said: Gra reklamowana tylko i wyłącznie na Xboxa xD. Wygląda na to, że mimo to oceniono ją 80x więcej razy na Playstation. Na Steam jest coś koło 2k ocen. krzysiu odkryl ze na psn recenzje nie sa na region a na xbox tak
Opublikowano 13 października 202413 paź 23 minuty temu, Ryuk napisał(a): krzysiu odkryl ze na psn recenzje nie sa na region a na xbox tak To jest region USA (no może lekki clickbait był) w obu przypadkach, czyli tak gdzie jest znakomita większość userów. W PL jest 5 ocen xD. No, ale rzeczywiście jak pomnożysz 5x 95 rynków czy ile tam zrobisz regionów to wyjdą eony ocen i kopii. Chodzi o to, że Microsoft nie istnieje na rynku jRPG i starania Spencera nic nie zmieniły. Zapłacił mnóstwo hajsu Atlusowi i Sedze za Personę i Yakuzy w gamepassie oraz zrobił antyperformance w przypadku Metaphora wypychając go wszędzie i nic z tego nie wyszło, ludzie wybierają na inne platformy.
Opublikowano 13 października 202413 paź 98% graczy ma wyjebane na jrpg. Obstawiam, ze 80% tego forum ma wyjebane na jrpg
Opublikowano 13 października 202413 paź A skąd niby wiesz, że nic to nie dało. Po pierwsze te gry są teraz na Xboxa. Po drugie to jest inwestycja na lata do przodu, by ważne japońskie produkcje nie omijały ich sprzętu i zwiększyć świadomość wśród ich obecnych i potencjalnych klientów. Jako ktoś 3 lara temu kupił PS5 żeby grać w japońskie gry, to nagle nie kupi Xboxa bo wyszedł na niego Metaphor od Atlusa. MS teraz mozolnie odkręca lata podkupywania japońskich wydawców przez Sony. Ważna i potrzebna strategia. Na pewno sprzyja im przy tym, że wydawcy tacy jak Sega/Atlus czy SE sami zaczynają się otwierać na PC I konsole inne niż japońskie. Edytowane 13 października 202413 paź przez SnoD
Opublikowano 13 października 202413 paź Dodam jeszcze, ze MS przynajmniej sie stara cos robic, za to sony wydaje wam polprodukt za 800 euro i do tego remaster o ktorego nikt nie prosil Sony jawnie wam pluje w ryj a wy mowicie ze pada.
Opublikowano 13 października 202413 paź 33 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a): Chodzi o to, że Microsoft nie istnieje na rynku jRPG i starania Spencera nic nie zmieniły. Jak dla mnie to sam fakt że takie gry wychodzą nareszcie na Xboxa już sporo zmieniły. Bo w czasach Xboxa One czy nawet Xboxa 360 go omijały. No i wiadomo że zbudowanie grupy odbiorców na nowej platformie może zająć trochę czasu, ale wolę działania niż siedzenie z założonymi rękami, a potem narzekania że na Xboxie gry nie wychodzą.
Opublikowano 13 października 202413 paź 12 minut temu, ASX napisał(a): Jak dla mnie to sam fakt że takie gry wychodzą nareszcie na Xboxa już sporo zmieniły. Bo w czasach Xboxa One czy nawet Xboxa 360 go omijały. No i wiadomo że zbudowanie grupy odbiorców na nowej platformie może zająć trochę czasu, ale wolę działania niż siedzenie z założonymi rękami, a potem narzekania że na Xboxie gry nie wychodzą. Nie no tutaj trzeba pochwalić Spencera za podjęte liczne próby przekonania graczy do jRPG na Xboxie, bo znakomita większość się pojawia day1, ale jednak widać problem jest z tym, że te IP są silnie zakożenione już na innych platformach. Jedyny minus za ten marketing Metaphora i ukrywanie wersji na PS5, jednak czy to wpłynęło jakoś źle na sprzedaż tam to pewnie nie, gdyż i tak fani jRPG I Persony Atlusa znają dosyć dobrze.
Opublikowano 13 października 202413 paź Boli że jakaś gierka o ryżowych opowieściach rozpierdoliła twojego silent drewniaka? Ma boleć