Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

• Odpowiedzi 35,4 tys.
  • Wyświetleń 869,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
12 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Jedynie nośnik jest gwarancją, że usługodawca

W dzisiejszych czasach? W sensie płytka z grą? Ta płytka gdzie jest instalator, pół gry, albo gra niegrywalna bez 100gb patchy? Ostatnie 20 lat chyba przespałeś w beczce.

Opublikowano
19 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Jedynie nośnik jest gwarancją, że usługodawca nie zrobi Cię w chuja. Dzisiaj nawet rozkminiałem o tym, że Ten Typ Szczoch usunął płytę AŁA z Apple Music, a jak ktoś ma nośnik to wyjebongo. Dotyczy to mnóstwa filmów VOD i pewnie gierek prędzej czy później. W dupie mam pozorną wygodę, że nie muszę wstawać do konsoli, bo ulańcem jestem tylko mentalnie.

Czasami żałuję, że usunąłem ponad 500 GB kolekcji albumów w MP3 zbieranej latami z dbałością o metatagi, okładki, itd. Uznałem, że szkoda mi miejsca jak mam Spotify.

Opublikowano
18 minut temu, Homelander napisał(a):

W dzisiejszych czasach? W sensie płytka z grą? Ta płytka gdzie jest instalator, pół gry, albo gra niegrywalna bez 100gb patchy? Ostatnie 20 lat chyba przespałeś w beczce.

Zależy od gry, wydawcy itp. Poza tym, lepsze rozwiązanie tego typu niż pełna cyfra - wciąż możesz zarządzać tą płyta, sprzedać lub pożyczyć.

Najlepiej jest pod tym względem na PC - instalator bez DRM na kilku nośnikach i żyjesz jak król, zawsze najlepsza wersja.

Opublikowano

Jeżeli nie będziecie mieli dostępu do gier cyfrowych, to bedzie oznaczało, że na świecie dzieją się poważniejsze rzeczy. Pudełkowcy w okopach będą rozmyślać czy ich kolekcja plastiku jest bezpieczna.

Opublikowano

Ja gry kolekcjonuję we wspomnieniach. A jeżeli chcę zagrać w jakiś stary tytuł to z reguły kosztuje on grosze. A w przypadku tytułów ery C64 czy Amigi to wręcz wystarczy mi odpalenie na youtube muzyczki czy jakiegoś gameplayu.

Opublikowano
8 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Znowu te same dyskusje o różnicach między cyfrą a płytą, nuuuuda.

Fakt, ale po co odmawiać sobie rytuału który towarzyszy nam od zawsze? No, a w przypadku handheldow to już koniecznie nośniki, tak bym mógł grać w bunkrze po apokalipsie zombie. :)

edit: a jak w ogóle upoluję w dobrej cenie jakąś retroperełkę to już w ogóle CHUJ STOI

Opublikowano
5 minutes ago, Paolo de Vesir said:

edit: a jak w ogóle upoluję w dobrej cenie jakąś retroperełkę to już w ogóle CHUJ STOI

Retro to zupełnie coś innego. Ale kolekcjonowanie dzisiejszych gier to tak jakbyś kolekcjonował seryjne Toyoty Corolle i VW Golfy w najbiedniejszych wersjach. No można, ale jaki to sens?

Opublikowano
1 minutę temu, Homelander napisał(a):

Retro to zupełnie coś innego. Ale kolekcjonowanie dzisiejszych gier to tak jakbyś kolekcjonował seryjne Toyoty Corolle i VW Golfy w najbiedniejszych wersjach. No można, ale jaki to sens?

Po prostu lubię wiedzieć, że jest coś czego mi jebana korpo nie zabierze. No i jest też ten aspekt finansowo/spolecznosciowy. Za małolata miałem XGP na X360 i nazywało się to „znajomi”. ;)

Opublikowano
1 minute ago, Paolo de Vesir said:

Po prostu lubię wiedzieć, że jest coś czego mi jebana korpo nie zabierze. No i jest też ten aspekt finansowo/spolecznosciowy. Za małolata miałem XGP na X360 i nazywało się to „znajomi”. ;)

Wystarczy brak kompatybilności i nara. Będziesz też trzymał stare konsole żeby to odpalać? Pudełka mają sens tylko jak chcesz odsprzedać. W żadnym innym wypadku.

Opublikowano
14 minut temu, Homelander napisał(a):

Retro to zupełnie coś innego. Ale kolekcjonowanie dzisiejszych gier

A te retro gry to jakaś unikatowa seria czy po prostu minęło trochę czasu i dlatego stały się retro? Jeżeli to drugie to czy możemy się zgodzić, że te dzisiejsze gry też będą retro grami? I tak jak dzisiaj z retro za jakiś czas ciężko je będzie dostać jako nówkę i będzie trzeba się zadowalać obspermionymi używkami

Opublikowano
1 minute ago, GearsUp said:

A te retro gry to jakaś unikatowa seria czy po prostu minęło trochę czasu i dlatego stały się retro? Jeżeli to drugie to czy możemy się zgodzić, że te dzisiejsze gry też będą retro grami? I tak jak dzisiaj z retro za jakiś czas ciężko je będzie dostać jako nówkę i będzie trzeba się zadowalać obspermionymi używkami

Retro gry są w pełni funkcjonalne. Czyli tak do generacji 6 to co na nośniku jest finalną

wersją. Więc z praktycznego punktu widzenia zbieranie ma sens.

Opublikowano
25 minut temu, Homelander napisał(a):

Wystarczy brak kompatybilności i nara. Będziesz też trzymał stare konsole żeby to odpalać? Pudełka mają sens tylko jak chcesz odsprzedać. W żadnym innym wypadku.

Kompatybilność jest absolutnie fantastyczna, ale to zależy od urządzenia. Konkretnie - trochę ból, że PS5 nie odpala PS3 natywnie, ale w takim przypadku po prostu sięgnę po PS3 jak będzie potrzeba.

Na razie robić to mogę tylko z handheldami, brak miejsca w małym mieszkaniu, ale nie ukrywam - odpalenie kozackiego Killzone’a Liberation na PSP, pomimo ułomności ekranu, to WYJEBISTE uczucie.

Opublikowano
Just now, Paolo de Vesir said:

Kompatybilność jest absolutnie fantastyczna, ale to zależy od urządzenia. Konkretnie - trochę ból, że PS5 nie odpala PS3 natywnie, ale w takim przypadku po prostu sięgnę po PS3 jak będzie potrzeba.

Na razie robić to mogę tylko z handheldami, brak miejsca w małym mieszkaniu, ale nie ukrywam - odpalenie kozackiego Killzone’a Liberation na PSP, pomimo ułomności ekranu, to WYJEBISTE uczucie.

Nom, sam bym chciał z jakąś fajną ekipą urządzić sobie weekend gdzie moglibyśmy pograć w retrogierki i powspominać nvmnd

Opublikowano
10 minut temu, Homelander napisał(a):

Retro gry są w pełni funkcjonalne.

No czyli tak jak większość dzisiejszych więc git.

Opublikowano
1 minute ago, GearsUp said:

No czyli tak jak większość dzisiejszych więc git.

O, następny z beczki. Pokaż mi 5 gier bez żadnych patchy, poprawek i innych takich. Takie, które prosto z pudełka są identyczne z obecnie granymi. 5. Z ostatnich, niech będzie, 10 lat.

Opublikowano
3 minuty temu, Homelander napisał(a):

O, następny z beczki. Pokaż mi 5 gier bez żadnych patchy, poprawek i innych takich. Takie, które prosto z pudełka są identyczne z obecnie granymi. 5. Z ostatnich, niech będzie, 10 lat.

https://www.doesitplay.org/

Opublikowano
4 minutes ago, GearsUp said:

No i po co mi to? Co to ma do tego, że gry na płytach po instalacji wymagają patchowania? Czekam nadal na te 5 gier z ostatnich 10 lat które na nośniku mają swoją ostateczną wersję i żadnych poprawek późniejszych

Opublikowano

Nie wszystko wymaga patchowania aby działało, to nie jest tak, że SHf na dysku to jest jakiś kompletnie niegrywalny gniot. Premierowy Silksong też kawał w pełni działającej gry.

Kiedyś dość popularne były wydania GOTY/Gold na nośnikach, ale widocznie się to jebanym wydawcom nie opłaca aby sprzedać grę na nośniku, jeszcze będzie tanieć, a tak można wydymac gracza raz, a dobrze. :)

Opublikowano
3 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Nie wszystko wymaga patchowania aby działało, to nie jest tak, że SHf na dysku to jest jakiś kompletnie niegrywalny gniot. Premierowy Silksong też kawał w pełni działającej gry.

Kiedyś dość popularne były wydania GOTY/Gold na nośnikach, ale widocznie się to jebanym wydawcom nie opłaca aby sprzedać grę na nośniku, jeszcze będzie tanieć, a tak można wydymac gracza raz, a dobrze. :)

No to też dlatego przywiązywanie się czy to do pudełek czy do cyfry to w obecnych czasach pomyłka. Ja wychodzę z założenia, że bezcenne są emocje i wspomnienia. A te najbardziej znaczące tytuły i tak kupimy wielokrotnie. Takie życie

Opublikowano

Najlepszy abonament na rynkubanderas a w gamepassie co tam? Podwyżki?kaz

Capture.PNG

Opublikowano

Wezyr dwadzieścia stron jebiacy Sonke i to jakie bezgrowie stracił głowę dla multiplatformy w abonamencie