Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
17 minut temu, izon napisał:

Botom się już w coś deklu odkleja od grania w  indyki i rozpikselowane retrosmieci :/

W gamepassie co odpalam to jakiś śmieć. Próbowałem ostatnio Evil Within 2 i boże jaki spadek formy od pierwszej części. Próbuje Quantum Break a tu przez 3 godziny prawie nie ma grania. Serio chyba wszystko co było warte to ograłem w zeszłym roku. Dobrze, że wziąłem za cebulę bo nie ma w co grać :(

Najgorsze że co chwila nowe śmieci, serio już się gubię, ciagle wyskakuje mi psi patrol i Gears 5, ja pierdole No i Halo Infinite które już dawno skończyłem, z nowości to jest taki ściek jak Odra.

Czy ja się DOCZEKAM stalkera? Scorna? Plague? Hellblade? Calisto Protocol???

Czuje się tak wyruchany na GPU jak nigdy a mam do końca 2023 roku :( a od grudnia konsola praktycznie się kurzy, Spencer to jednak gość 

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 622,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
3 minuty temu, Whisker napisał:

Czy ja się DOCZEKAM stalkera? Scorna? Plague? Hellblade? Calisto Protocol???

Doczekasz się Stalkera jak pierdolone kacapy przestaną najeżdżać Ukrainę. Część devów z tego co wiem jest na froncie. Reszta całkiem niedawno relokowała się do Pragi.

Scorn, Plague? Przecież masz daty premier. Nie przesuną ich na dzisiaj, żebyś miał w co zagrać.

Hellblade? No dłubią przy tym trochę długo.

Callisto Protocol to ja bym lepiej zamówił za pełną cenę żeby pokazać devom, że nie brakuje zainteresowania survival horrorami. Na pojawienie się gry w GP nie ma co liczyć z różnych powodów, w tym marketing Sony.

Opublikowano
6 minut temu, Bigby napisał:

Doczekasz się Stalkera jak pierdolone kacapy przestaną najeżdżać Ukrainę. Część devów z tego co wiem jest na froncie. Reszta całkiem niedawno relokowała się do Pragi.

Scorn, Plague? Przecież masz daty premier. Nie przesuną ich na dzisiaj, żebyś miał w co zagrać.

Hellblade? No dłubią przy tym trochę długo.

Callisto Protocol to ja bym lepiej zamówił za pełną cenę żeby pokazać devom, że nie brakuje zainteresowania survival horrorami. Na pojawienie się gry w GP nie ma co liczyć z różnych powodów, w tym marketing Sony.

Calisto chyba kupię na PS5 bo warto, już nie będę czekał na zapowiadane GPU. No nic czekanko jeszcze będzie spore ale pomyśleć o tych co wykupili za 1000 zł na kilka lat do przodu :/ Spencer ty szmato

A w ogóle że tak zapytam co najbliższego i kiedy wyjdzie w GLU sztosiwo? Takie AAA na miano 9/10 lub 10/10?

Opublikowano
20 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

na takie zapowiada się nowe Plagues Tale 

Jedynka świetna wiec liczę na równie świetna kontynuacje tylko znowu będzie dylemat! Brać za darmo w GPU czy wydać kasę i otrzymać opcje DUAL SENSE i wesprzeć bezpośrednio twórców? Jak robicie?

Opublikowano
7 minut temu, Whisker napisał:

Jedynka świetna wiec liczę na równie świetna kontynuacje tylko znowu będzie dylemat! Brać za darmo w GPU czy wydać kasę i otrzymać opcje DUAL SENSE i wesprzeć bezpośrednio twórców? Jak robicie?

Ogram w XGP - najlepsza wersja i w ramach abonamentu. Pamiętaj też, że sami twórcy dostaną od MSu pokaźną sumkę i patrząc jak wydawcy pchają się drzwiami i oknami, bardziej opłacalną niż klasyczny retail.

edit: nie no, żartuję. Nie mam ciśnienia na tę grę, a wspaniałe, że coś takiego jak przymus grania nie istnieje. :obama: 

Opublikowano

Ja mam ciśnienie bo jedynka była przednia :) klimat świetny i niby taki samograj jak większość gier na Xa (bo Hellblade pewnie też) ale „przełknę” to

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Kurde tego Hellblade też nie moglem przełknąć, już sam początek mnie wymęczył, dać szansę?

Opublikowano
1 minutę temu, izon napisał:

Kurde tego Hellblade też nie moglem przełknąć, już sam początek mnie wymęczył, dać szansę?

Mogłeś zagrać jak było exem na Plejkę, wtedy to była perła jakich ze świecą szukać na innych platformach. Teraz jak jest w rękach MSu to już zwykły indyk jakich pełni w gamepassie.

Opublikowano

Hellblade i Plague to idealny przykład jak gry na Xa to samograje niestety ale fajne to gry wiec można przejść 

Opublikowano
4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Mogłeś zagrać jak było exem na Plejkę, wtedy to była perła jakich ze świecą szukać na innych platformach. Teraz jak jest w rękach MSu to już zwykły indyk jakich pełni w gamepassie.

Szczerze, nie śledziłem historii tej gry, nie wiedziałem, że była exem na plejkę, wiem, że boty się jarają dwójką to stwierdziłem, że sprawdzę ale tak zgadzam się indyk, jakich wiele w gp.. To Psychonauts 2 z zeszłego roku to był jakiś błąd w Matrixie w zalewie tej przeciętności na xśmieciu :(

Opublikowano
1 minutę temu, izon napisał:

Szczerze, nie śledziłem historii tej gry, nie wiedziałem, że była exem na plejkę, wiem, że boty się jarają dwójką to stwierdziłem, że sprawdzę ale tak zgadzam się indyk, jakich wiele w gp.. To Psychonauts 2 z zeszłego roku to był jakiś błąd w Matrixie w zalewie tej przeciętności na xśmieciu :(

Myślę, ze pora abyś dla odmiany np. zaczął znać się na grach, bo plucie na XGP gdzie jest więcej dobrych gier niż w całej bibliotece PS5 to niezłe wyparcie. :) 

Opublikowano

A plague tale, hellblade czy aktualnie ogrywana Kena to perły gier AA. No kurwa uwielbiam takie produkcje. Dlatego kontynuację dwóch pierwszych gier to jedyne na co naprawdę czekam aby ograć na klocku w gamepasie.

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

ale mleko, to HDR?

Przyjrzyj się uważnie, widzisz pasy od góry i dołu? Tam jest TV 65 cali i czerń idealna a sama scena pośrodku to wschód wiec aż bije po oczach piękny HDR

Opublikowano
1 minutę temu, Whisker napisał:

Przyjrzyj się uważnie, widzisz pasy od góry i dołu? Tam jest TV 65 cali i czerń idealna a sama scena pośrodku to wschód wiec aż bije po oczach piękny HDR

Na tym zdjęciu widzę jedynie mleko. Jak widać idealne kolory zarezerwowane tylko dla Xboxa z DV.

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Na tym zdjęciu widzę jedynie mleko. Jak widać idealne kolory zarezerwowane tylko dla Xboxa z DV.

Mam XSX i DV podobnie pasy występują o idealnej czerni na oledzie wiec nie wiem o czym piszesz z tym że na DV biel zostaje nieco zastąpiona cieplejsza barwą co nie wszystkim pasuje jednak i np para z jadącego pociągu w RDR ma odcień żółty 

Edytowane przez Whisker

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Nie okłamuj mnie.

Podaje fakty i argumenty - DV ma cieplejsze barwy a HDR zakres bieli szerszy i nie wszystkim odpowiada DV, w Halo Infinite musiałem wyłączyć bo aż za bardzo ociepliło mi kolor niebieski czy to w minusach czy pancerzach 

Edytowane przez Whisker

Opublikowano
1 minutę temu, Whisker napisał:

Podaje fakty i argumenty - DV ma cieplejsze barwy a HDR zakres bieli szerszy i nie wszystkim odpowiada DV, w Halo Infinite musiałem wyłączyć bo aż za bardzo ociepliło mi kolor niebieski czy to w minusach czy pancerzach 

To jasne kłamstwo. Nie ma czegoś takiego jak lepszy HDR nad DV. To jakbyś pisał, że DVD jest lepsze od BR i pewnie jakiś argument byś znalazł, ale wiemy jak jest w rzeczywistości.

Opublikowano
4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

To jasne kłamstwo. Nie ma czegoś takiego jak lepszy HDR nad DV. To jakbyś pisał, że DVD jest lepsze od BR i pewnie jakiś argument byś znalazł, ale wiemy jak jest w rzeczywistości.

Nie rozumiesz, poczytaj na czym ta technologia polega ;)  Zarówno w odniesieniu do gier jak i filmów 

Edytowane przez Whisker

Opublikowano
2 minuty temu, Whisker napisał:

Nie rozumiesz, poczytaj na czym ta technologia polega ;)  Zarówno w odniesieniu do gier jak i filmów 

Nie no, znam tę różnicę (i wciąż uważam, że po tym co widzę to DV >> HDR). Po prostu siedzę i nabijam sobie posty w zabiciu czasu (jeszcze 22 minuty pracy). O tej porze ledwie już kontaktuję w Metroidzie.