Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
Godzinę temu, Whisker napisał:

Początek starfilda wydawał się czymś ciekawym ale później….3 godziny czytania o konstelacji i słuchania dialogów od NPC w tym kilka crashy chyba mnie zniechęcają, fabule chociaż chce skończyć ale nie dziwie się tym oceną, GRA JEST NUDNA i na sile ludzie chcą ją przechodzić chyba. Nie wiem Skyrim wydawał mi się fenomenalny ze swoim settingiem ale tutaj coś mi nie gra. Dobra gram dalej

Elder Scrolls ma staroszkolnie zbudowany przez weteranów papierowych rpg-ów świat i mitologię, mozolnie rozwijany przez dekady. Skyrim przecież sporo korzysta z zasobów poprzedniczek.

Ale dzisiaj o takich weteranów trudno i są spychani w kąt. Nie dziwi mnie,.że potem rzeczywistość weryfikuje i ludzie dziwią się, że kiedyś było lepiej.

Wygląda też na to, że ci weterani siedzą w Larianie i uj tam, że nie potrafią kodować, skoro grę robią jak to dawniej się rpgi robiło ;)

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 620,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

Fenomenalny to byl oblivion, a nie Skyrim.

A z tego co czytam to Starfield to taki mix tych dwoch gier więc nie do każdego trafi.

Opublikowano
1 godzinę temu, Pupcio napisał:

Dostaną to samo drugi raz ale będzie inna chmurka na Hyrule więc 3 i pół bomby już trzymają w zębach i grzecznie czekają :)

Niezła Zelda TOTK w pigułce. To w nią przejebałeś 100h pod rząd?

Opublikowano
21 minut temu, oFi napisał:

Fenomenalny to byl oblivion Morrowind, a nie Skyrim.

Fixed ;)

Opublikowano
2 minuty temu, LiŚciu napisał:

Niezła Zelda TOTK w pigułce. To w nią przejebałeś 100h pod rząd?

w totk wprowadzono tyle nowości że wystarczyłoby na 20 gier sony :) 

Opublikowano

Tak wiele nowości że musieli wyjebać super moce z jedynki żeby gimbiaki myślały że to nowa część.

Ale widze że już Cie wcześniej zezłomowano za to "płacenie drugi raz za to samo"

Opublikowano

Klapy wspominają starsze gry bethesdy bo to im zostało, a w zielonym królestwie zaraz nowy elders scroll:banderas:

Opublikowano
4 minuty temu, devilbot napisał:

Klapy wspominają starsze gry bethesdy bo to im zostało, a w zielonym królestwie zaraz nowy elders scroll:banderas:

:kekw:

Opublikowano
43 minuty temu, devilbot napisał:

2032

Opublikowano

Gowno osrane jak mówiłem leci gwałtownie w dół. Do końca wrześnie będzie na żółto :cfaniak:

Screenshot_20230908_200326_Chrome.jpg

Opublikowano
6 hours ago, drozdu7 said:

Spider2? Bez żadnych znaczących nowości (bo że będą jakieś nowe guwnoznajdzki to pewne) luzno ponad 90 na meta. 

85 bedzie

Opublikowano
1 godzinę temu, PanKamil napisał:

Gowno osrane jak mówiłem leci gwałtownie w dół. Do końca wrześnie będzie na żółto :cfaniak:

Screenshot_20230908_200326_Chrome.jpg

Jest i winowajca 

image.png.a4dcbf4d3c2f3f416319a65d9dccb372.png

Stara Bethesda - bah 4/10 xDDDD

Opublikowano
3 minuty temu, KrYcHu_89 napisał:

Jest i winowajca 

image.png.a4dcbf4d3c2f3f416319a65d9dccb372.png

Stara Bethesda - bah 4/10 xDDDD

4 troche mało, ale jak z drugiej strony ludzie piszą, ze to bethesda, wiec te same bugi od nastu lat to norma i trzeba szanowac, to smiac mi sie chce.

Opublikowano
2 minuty temu, Shen napisał:

4 troche mało, ale jak z drugiej strony ludzie piszą, ze to bethesda, wiec te same bugi od nastu lat to norma i trzeba szanowac, to smiac mi sie chce.

Każdy ma trochę racji, to po prostu tylko oceny liczbowe, ale odczucia takie są, że to gra przestarzała jak na 2023 rok (tylko , czy to naprawdę dla minus, no nie dla wszystkich), niemniej jednak z 4/10 to pojechał po bandzie. 

Dzisiaj gadałem ze znajomym, co gra rzadko, tylko w jakieś hity typu The Last of Us i Cyberpunk i powiedział, że w życiu takiego gówna nie widział, więc widać, jednak są ludzie, dla których próg wejścia w Creation Engine w roku 2023 to już za wiele i nie umieją się wczuć w tą grę. 

Ciekawe jak te negatywne opinie niektórych graczy i prasy wpłyną na TES VI, ja tam bym jednak z chęcią ujrzał przez śmiercią grę Bethesdy bez loadingów, totalnie przebudowaną, inną i z mądrym AI kompanów/wrogów itp.:). 

Opublikowano
8 minut temu, devilbot napisał:

Blantman mi wytłumaczył, że to realistyczne bo biały gen jest słabszy i w odwrocie więc w przyszłości będzie nas mniej.

a to ok, to jedyna nadzieja w azjatach jesli chodzi o kolonizacje kosmosu.

Opublikowano

Ciekawe co klaperskie powiedzą na to, że Jim Sterling to już nie Jim Sterling tylko Stephanie Sterling. Liczy się i transy FTW czy chujnia? Proszę o przemyślaną odpowiedź niebieskiej starszyzny

Opublikowano
4 minuty temu, Bzduras napisał:

Ciekawe co klaperskie powiedzą na to, że Jim Sterling to już nie Jim Sterling tylko Stephanie Sterling. Liczy się i transy FTW czy chujnia? Proszę o przemyślaną odpowiedź niebieskiej starszyzny

To była recenzja od Stephanie, to jeszcze czekamy na Jima. :kaz:

Opublikowano

W sumie to po tlou2 chyba babochłopy tam w niebieskim obozie mają poważanie, szczególnie takie brane od tylca na łódce :lul:

Opublikowano
8 godzin temu, Bzduras napisał:

Chłop by chujowy jako chłop i chujowy jest dalej jako chłop z cycami.

Opublikowano

Przestańcie się dobrze bawić grając w Starfileda, szkoda klapów.

Opublikowano

Dobra Final już odjechał to teraz kolejny pojedynek :kekw:

Już niedługo Avada Kedavra bociska :xboss:

SmartSelect_20230909_094621_SamsungInternet.thumb.jpg.602f00010dbad2cafbe1d98e0b5a8f18.jpg

SmartSelect_20230909_094639_SamsungInternet.thumb.jpg.d76445014e03e4199f4b183dfcaf71b4.jpg

Opublikowano

Dziwi mnie, że ludzie bronią jakiejś gry argumentami - no wiecie to jest takie STUDIO, u nich jest zawsze dużo bugów, ich się lubi albo nie. No kurwa Panowie, jakby wszyscy mieli takie podejście to dalej gralibyśmy w gierki na poziomie Atari. Nazywajmy rzeczy po imieniu - nie potrafisz od 10 lat zrobić porządnej, gierki bez tony bugów jesteś NIEUDACZNIKIEM. Nie potrafię sobie wyobrazić takiej padaki jak Starfield pod szyldem Sony. Grę wydaną teraz w panice, żeby ratować to tonące zielone szambo, gdzie tak naprawdę tutaj potrzeba jeszcze co najmniej roku żeby to doprowadzić chociaż do standardów z końcówki poprzedniej generacji.

Opublikowano
11 minut temu, izon napisał:

Nie potrafię sobie wyobrazić takiej padaki jak Starfield pod szyldem Sony

To proste - gra o złożoności świata i interakcji na poziomie Starfielda po prostu nie ma szans u Sony powstać. Tam dominują proste i ładne gry z martwymi makietami miast.

Niektórzy chcą ładnych gier, a niektórzy świetnych gier, a decyzja zostaje już każdemu z osobna.