Opublikowano 2 sierpnia 20222 l 14 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Sony jest cieniem dawnego siebie Dlatego w domu masz Sonke a nie xboxa
Opublikowano 2 sierpnia 20222 l Teraz, Shen napisał: Dlatego w domu masz Sonke a nie xboxa Dlatego mam w domu Sonkę, PCa, Switcha i jeszcze w tym miesiącu Xboxa.
Opublikowano 2 sierpnia 20222 l 5 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Wiesz co jest w tym wszystkim najsmutniejsze mendrek? Że gdzieś tam w głębi serduszka wiesz, że to co piszesz to dyrdymały. Że nie kochasz ani gier, ani Sony a jedynie romantyczną wizję tego ostatniego, wspominając jedynie lata świetności PS2 i żyjąc nimi jakby to było teraz. Jednak w rzeczywistości konkurencja jest potężna, MS nie robiąc nic w 2022 idzie jak burza - ma najlepszy abonament o czym wiedzą gracze i samo Sony które otwarcie mówi, że nie ma szans z nimi konkurować i ma 1st party które rok temu pokazało, że generacja siódma nie była jedynie wypadkiem przy pracy MSu, a przedsmakiem tego kto nadawał będzie pęd branży. Sony jest cieniem dawnego siebie o czym świadczy ekspansja na inne platformy, w tym streaming oraz PC. Sony ratuje dupę, bo traci grunt pod nogami w przeciwieństwie do ustawionego MSu i Nintendo które podąża swoją ścieżką. Realnym scenariuszem (i najlepszym dla graczy) byłoby przejście niebieskich w pełne wydawnictwo, a na rynku zostawić miejsce dla MSu, Nintendo oraz Apple które przynajmniej dostarczy coś co będzie można nazwać konkurentem dla zielonych. Ja kieruję się faktami, a fakty są takie, że Xbox nigdy nie sprzedał się lepiej od PlayStation. Raz był blisko w erze PS3 i to głównie dlatego, że Sony pozwoliło najbardziej awaryjnej konsoli w historii branży na dogonienie się. Ale potem i tak go przegoniło, w kolejnej generacji robiąc z niego marmoladę, że aż Microsoft do dzisiaj boi się podawać liczby sprzedanych konsol, a przed premierą gigantów typu Gran Turismo, kasuje Forzę z serwerów swojego sklepu. Obecnie PS5 w kryzysie dostępności i tak przegania XSX o 6 milionów. Sony nic nie powiedzialo, że nie może konkurować z Game Passem. Powiedziało, że Game Pass obecnie ma rynek, bo przecież PS Plus Premium jest dopiero od dwóch miesięcy. Musi minąć trochę czasu nim go przegoni, co jeśli Sony utrzyma jakość najpewniej się stanie. @Paolo de Vesir czy tam @ASX, jeden i ten sam beton, ale wyobraźcie sobie przez chwilę, że jesteście sprzedawcą w sklepie z grami. Przychodzi świeży klient, gość po 30 i chce kupić konsolę z abonamentem, do tej pory miał tylko PC, ale PC jest pełne cheaterów i błędów systemowych, to chce przesiąść się wreszcie na konsolę. I mówi wam wytyczne: - chcę by w abonamencie było najwięcej gier, najlepiej z każdej generacji wstecz od kiedy byłem młody - chcę by była to najlepsza cenowo opcja, najlepiej tańsza od konkurencji, tak chcę mieć WIĘCEJ ZA TANIEJ - czasami nie mam ochoty instalować gier, potrzebuję dobrego grania z chmury, poproszę usługę z najlepszą jakością grafiki w cloud gaming I co mu proponujecie i dlaczego?
Opublikowano 2 sierpnia 20222 l Polecam mu pozostać na PC i opłacić PC Gamepass zamiast pakować się w jakieś śmieszne plastikowe konsole za 2300zł
Opublikowano 2 sierpnia 20222 l 2 minuty temu, Mendrek napisał: I co mu proponujecie i dlaczego? Na to axs i wezyr wrzucają setny raz graficzke z pierdyliardem bezpłodnych studiów. Dodatkowo wrzuacają ranking wydawców z 2021 roku - nieważne że mamy drugą połowę 2022.
Opublikowano 2 sierpnia 20222 l 1 minutę temu, Mendrek napisał: @Paolo de Vesir czy tam @ASX, jeden i ten sam beton, ale wyobraźcie sobie przez chwilę, że jesteście sprzedawcą w sklepie z grami. Przychodzi świeży klient, gość po 30 i chce kupić konsolę z abonamentem, do tej pory miał tylko PC, ale PC jest pełne cheaterów i błędów systemowych, to chce przesiąść się wreszcie na konsolę. I mówi wam wytyczne: - chcę by w abonamencie było najwięcej gier, najlepiej z każdej generacji wstecz od kiedy byłem młody - chcę by była to najlepsza cenowo opcja, najlepiej tańsza od konkurencji, tak chcę mieć WIĘCEJ ZA TANIEJ - czasami nie mam ochoty instalować gier, potrzebuję dobrego grania z chmury, poproszę usługę z najlepszą jakością grafiki w cloud gaming Oczywiście, że Xbox z GamePassem - gry na premierę, wsteczna od pierwszej konsoli do obecnej (w tym także fizyczna na płytach), najbardziej opłacalny abonament i oczywiście XCloud dostęny na każdym urządzeniu. Nie ma co tu kombinować - XGP jest lepszy o czym wie już samo Sony.
Opublikowano 2 sierpnia 20222 l Xbox? Kazda generacje konczy za Sonką, ile kasy by nie władowali nigdy nie wygrają z tradycją Jeszcze to pierdolenie botów, że exy nikogo, no widać bo sprzedazy ps5 i switcha
Opublikowano 2 sierpnia 20222 l No, ale szanuję Mendrek, że idziesz w zaparte. Po tylu latach bycia wyjaśnianym na forum musiałeś po prostu wyłączyć logiczne myślenie i swoje wysrywy nazywać "faktami", ale faktami są jedynie w Twojej głowie. 4 minuty temu, Shen napisał: Jeszcze to pierdolenie botów, że exy nikogo, no widać bo sprzedazy ps5 i switcha Widać, że nikogo - Sony nie chwali się już liczbami, bo gracze w chuju mają najnudniejsze 1st party na rynku od reskinów Assassynów. Zaś jak MS ma zabrać CoDa to nagle srają pod siebie, bo wiedzą, że dla klapa to najważniejsza seria, nie exy w które nikt nie gra, zwłaszcza na forum i w tym temacie. 4 minuty temu, LiŚciu napisał: Na to axs i wezyr wrzucają setny raz graficzke z pierdyliardem bezpłodnych studiów. Dodatkowo wrzuacają ranking wydawców z 2021 roku - nieważne że mamy drugą połowę 2022. Ty się lepiej módl aby świat skończył się przed 2023, bo jak Sony będzie dostawało po piździe miesiąc w miesiąc to zostanie Ci liczenie na remake MGSa, nowego Silent Hilla i oczywiście Abandoned. No i na koniec najnudniejszy sequel w historii, nowy Spiderman aby mieć assety na Wolverina w 2026.
Opublikowano 2 sierpnia 20222 l 43 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Obecnie tylko MS pcha te branżę do przodu - czy to usługami, czy technologiami czy różnorodnością 1st party właśnie. przodownicy w kategorii konsoli bez gier
Opublikowano 2 sierpnia 20222 l 1 minutę temu, messer88 napisał: przodownicy w kategorii konsoli bez gier To samo pierdolenie od 2013.
Opublikowano 2 sierpnia 20222 l To jakaś forma heroizmu dyskutować z osobą, która w perspektywie kilku lat skończy zamknięta w psychiatryku.
Opublikowano 2 sierpnia 20222 l 49 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Obecnie tylko MS pcha te branżę do przodu - czy to usługami, czy technologiami czy różnorodnością 1st party właśnie. roznorodnosc 1st party, halo, forza, gearsy juz zdechly. Wezyr topka odklejeńców cw, broni sprzętu którego nie ma i gra na konsolach konkurencji
Opublikowano 2 sierpnia 20222 l Chyba nie chcesz powiedzieć, że multiplatformowa gra Stray o wychylaniu gałki do przodu to jest szczyt inwencji twórczej Albo Ratchet 16
Opublikowano 2 sierpnia 20222 l Xbox dobry do starych gier tylko tutaj też problem jest taki że stare gry najlepsze były zawsze na sonce
Opublikowano 2 sierpnia 20222 l 1 minutę temu, Shen napisał: roznorodnosc 1st party, halo, forza, gearsy juz zdechly. Wezyr topka odklejeńców cw, broni sprzętu którego nie ma i gra na konsolach konkurencji Wiadomo, jak wymienia się takie gry jak SoT czy Ori to już nie jest różnorodność, bo te gry się nie liczą. Wracaj tam nakurwiać w pedoRPGi mówiąc, że ten zdechły gatunek coś jeszcze znaczy.
Opublikowano 2 sierpnia 20222 l 30 minut temu, Paolo de Vesir napisał: MS nie robiąc nic w 2022 idzie jak burza To ja się teraz pytam: nie robią nic czy idą jak burza? Gdzie tu jest jakas logika? Każdy w branży widzi, ze Microsoft w tym toku nie istnieje i nie ma praktycznie żadnych perspektyw na najblizsze lata. Gamepass z miesiąca na miesiąc co raz gorszy, hity pokroju Halo okazały sie grami co najwyżej przeciętnymi i mocno niedopracowanymi, brak zapowiedzi, jakieś widma na horyzoncie 2026 roku, praktycznie zero nowych IP. Także tu nie ma żadnej burzy, są co najwyżej ciemne chmury nad głowa Spencera. Korporacja prędzej czy później upomni sie o wyniki przy takim poziomie rozdawnictwa jaki uprawia Microsoft od 2 lat byle tylko przekupić casuala do swojej usługi. Microsoft przegrał kolejna generacje z rzędu i tylko ślepy tego nie widzi
Opublikowano 2 sierpnia 20222 l Teraz, izon napisał: Każdy w branży widzi, ze Microsoft w tym toku nie istnieje i nie ma praktycznie żadnych perspektyw na najblizsze lata. i tu skończyłem czytać odklejeńca, a potem okazało się, że to tylko ignorant izon i wszystko jest jasne
Opublikowano 2 sierpnia 20222 l 1 minute ago, izon said: Korporacja prędzej czy później upomni sie o wyniki przy takim poziomie rozdawnictwa jaki uprawia Microsoft od 2 lat byle tylko przekupić casuala do swojej usługi. Microsoft przegrał kolejna generacje z rzędu i tylko ślepy tego nie widzi wyniki podawane są co kwartał, nikt nie musi się o nie upominać
Opublikowano 2 sierpnia 20222 l to tylko pan "w dupie byłem gówno widziałem" izon, to normalne że ten gość nie wie o czym mówi
Opublikowano 2 sierpnia 20222 l ale sie wowiarz odpalił bo mu obrazaja konsole ktorej nawet nie ma, bo lepiej grać na Sonce i Switchu
Opublikowano 2 sierpnia 20222 l Wizir tyle tu pierdoli jaki to Xbox wspaniały, a w rzeczywistości jedzie na PS5 i Switchu I jeszcze będzie innym ubliżał od odklejencow Edytowane 2 sierpnia 20222 l przez izon
Opublikowano 2 sierpnia 20222 l MS właśnie zanotował swój rekordowy rok fiskalny w segmencie gamingu, o nic nie musi się "upominać".