Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Dzisiaj pierwszy raz doszedłem do ostatniego bossa, czyli do 8 ante i niestety poległem. Rzadko gram ostatnio w Balatro, a dzisiaj całkiem przyjemnie poszło, chociaż odpaliłem myśląc, że chwilę pogram, bo szybko padnę i się na nic nastawiałem. Wiem, że w skali, to śmieszne cyferki, ale nie dobiłem do 300k na finale. Nie miałem, żadnych holografii itp, chociaż kupowałem non stop planety i rerolowałem kilka razy jokery, ale pewnie jeszcze dużo rzeczy źle robię. No, ale nigdy się nie nastawiam na nie wiadomo co i gram dla przyjemności. Miałem w jokerach byka, a że miałem dużo $, to ładnie nabijał żetony, do tego jakieś na multi i jednego, który dawał multi X3 za każdego jokera, więc cały czas trzymałem 5ciu. No, w każdym razie było blisko celu i może następnym razem się uda. Dorzucam dwa screeny z sesji. Edytowane 18 godzin temu18 godz. przez Luqat
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Minimum dwa jokery z mnożnikami, jeden z mottem, jeden z żetonami.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Jak masz wyniki na styk z celem to znaczy ze talia jest słaba, dobrze skorelowane jokery i upgrade kart/układów powinny dawać 100k już w 7 ante. Przy świetnym układzie i szczęściu nawet już w 4. Zamiast kupować słabe jokery lepiej poczekać na dobre, kupować paczki, albo ponownie losować. Ten Campfire joker z lewej to chyba straszny śmietnik, mnożnik się resetuje po wygraniu bossa, a ile kart można sprzedać przez 2 rundy. Ten kolejny to niby daje 100 za trójkę, ale jest cokolwiek wart pod warunkiem że realnie lecisz na trójkach (a widzę ze ani razu nie położyłeś), ale i tak na dłuższą metę jest słaby bo nierozwojowy. Byk jest spoko, ale jak masz 100-200 dolarów. Edytowane 13 godzin temu13 godz. przez Rtooj
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Jak mówiłem, niewiele i rzadko gram, ale po prostu lubię czasem partyjkę dla rozruszania komórek.Jeśli zaś chodzi o te jokery, to ten campfire był z ostatniego rerola przed bossem i coś tam jeszcze było. Oba slabe, ale chciałem zobaczyć czy będzie coś zamiast byka właśnie, ponieważ pozbyłem się kasy w tym momencie i nie był mi do niczego potrzebny. Natomiast ten od trójek to jeśli pamiętam dawał multi do trójki. Z tym, że jeśli dobrze rozumiem, to zarówno ten jak i inny od dwóch par, daje bonus, jeśli ręka "zawiera trójkę/dwie pary". Ponieważ grałem na fulla jak widać (zagrany 18x, patrz drugie zdjęcie), to wg mnie w tym układzie, to są dobre jokery, bo nawet zbierając na fulla, możesz dostać bonusy już na tych słabszych rękach, jeśli się nie dociągnie potrzebna karta.Co do paczek, to kupowałem praktycznie cały czas, ale jak widać cudów nie było, albo coś źle robiłem. Zaś jeśli chodzi o byka, to kręciłem się w okolicach 40-50$ na rundę, więc nie było tak źle (jak na moje dotychczasowe doświadczenia).Nie mniej i tak jestem zadowolony, bo poszło lepiej niż się spodziewałem, no i tak czy kwak, dzięki za tipa.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Poszukaj w necie jak się odblokowuje kolejne jokery i szukaj sposobów na ich odblokowanie. Czasem wystarczy spełnić jeden z warunków, odblokować dziada i gdy później już się pojawi w talii, ante 8 to nie problem.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. https://balatrogame.fandom.com/wiki/Hologramten joker plus voucher na kupowanie kart w sklepiku i jesteś gitem.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Meta to chyba granie piątkami np króle albo damy i jokery na figury plus negatywy plus jakaś karta z niebieskim żetonem do levelowania piątek i fioletowy do tarotów. No i Yorick to na pewno najlepszy joker. Na podstawowej stawce chyba możesz wygrać czymkolwiek, kiedyś lubiłem grać kolor i dwie pary z portkami bo się stackują.