Opublikowano 8 października8 paź No ciezki wybór między kcd2 a clair. Też raczej pójdę w stronę kcd2. Ogolnie juz przymiarki do drugiego przejścia robie.
Opublikowano 8 października8 paź 5 minut temu, XM. napisał(a):Szkoda, że nie pokusili się na po prostu dwa potężne dlc jak do w3 z jakimś nowym wycinkiem mapy.Chodzą natomiast słuchu, że w przygotowaniu jest remake/remaster jedynki i obsralbym się z zachwytu jakby to była prawda - trochę podciągnąć grace, 4k60 i chętnie wrócę na 200h.Zawsze kazde DLC jest porównywane do tych od CDP i oczywiście ma to sens, ale jednak muszę obronić tutaj Warhorse, bo mimo braku nowych lokacji tendencja zwyżkowa DLC2 > DLC1 i trzecie może będzie taką wisienką na torcie. 2 minuty temu, [InSaNe] napisał(a):Dla mnie GOTY 2025 U mnie raczej też, to jest taka gra, że, zawsze po powrocie do niej wsiąkam na długie godziny.
Opublikowano 8 października8 paź Ja powolutko robię już drugie przejście w trybie hardkorowym, przyznaje bez bicia że bandyci mnie leją xd. Bez ikon i podpowiedzi jednak gra się trudniej, z dwomy czy trzema przeciwnikami jest problem tym bardziej że gram w KCD co kilka dni i jednak brakuje rytmu.Pierwsza mapa jest dość charakterystyczna i nie mam problemów z nawigacją, raz się chyba tylko zgubiłem w czasie wyścigów konnych ale już noc mnie złapała i trafiłem w okolice które najmniej kojarzę. Na drugiej mapie może być gorzej.Gram bez dwóch perków, jeden związany z lunatykowaniem co uznałem za kompletnie durny pomysł a ponoć Henryczek potrafi obudzić się bardzo daleko od wyra więc... datowałem sobie. Drugi chyba powiązany z retoryką miał uczynić Henryczka nieśmiałym w kontaktatkach z damami też sobie darowałem.Odczuwalne jest wolniejsze zdobywanie doświadczenia, ale jak już znacie grę i chcecie powoli ją przechodzić to nie ma co się bać, ciekawe wyzwanie. Tylko trochę wpipi jak szybko buty się zużywają, Henryczek przejdzie kilka kroków i zestaw szewca w użyciu xd.Ostatnio czytałem na reddicie że ktoś grzebał w plikach gry i znalazł przygotowania pod nowy wycinek mapy, osobny region szykowany pewnie pod ostatnie DLC, nawet spory około 2x2 km. Do tego bédzie dostęp do klasztoru w Sedlcu.Zobaczymy czy się sprawdzi, być może jeszcze w grudniu o ile uda im się dotrzymać terminów.
Opublikowano 9 października9 paź Wątpię, że się sprawdzi bo na przestrzeni 10 miesięcy wydają trzy dlc, nie miał by kto i kiedy przygotować nowej mapy. Byle też nie było potworki z misji w klasztorze z jedynki.Właśnie - dla mnie jedna z niewielu wad dwójki to po świetnym klasztorze w jedynce zrobiono odpowiednik tego zajęcia, tym razem w winnicy który jest chujowy pod każdym względem.
Opublikowano 9 października9 paź Klasztor dla mnie to była trauma. Winnicy nawet nie pamiętam więc pewnie była opcjonalna.
Opublikowano 9 października9 paź Tak, winnica to misja dla typa co robił swoje wino i były szczochami.
Opublikowano 9 października9 paź Nawet jak robisz misję, to możesz się wybrać na włam do winnicy w nocy i po sprawie. Ja tak zrobiłem.
Opublikowano 9 października9 paź 7 godzin temu, XM. napisał(a):Wątpię, że się sprawdzi bo na przestrzeni 10 miesięcy wydają trzy dlc, nie miał by kto i kiedy przygotować nowej mapy. Byle też nie było potworki z misji w klasztorze z jedynki.Tylko oni tak naprawdę mieli ukończoną grę w momencie zapowiedzi ponad rok temu wiosną, od tamtej pory tylko dogrywali dubbing i szlifowali błędy. Więc tak naprawdę te dlc mogą być już naprawdę długo w produkcji.Zresztą, będzie nowy region czy nie to i tak jebitnie wielka i ambitna gra a jedną z jej zalet jest to że wiele misji można umyślnie bądź nie niemal zupełnie pominąć. To tez dotyczylo tego nieszczęsnego klasztoru z kcd1 który dało się zakończyć w 5 minut.To ostatnie dlc ma być skupione wokół alchemii i rozwiązywaniu zagadki pewnej choroby, więc raczej nie będzie zabawy w mnicha... Choć znając życie w jakiejś formie będzie xd.Z dobrych wieści za to można napisać o podobno całkiem dobrej sprzedaży która nadal utrzymuje się na przyzwoitym poziomie a co za tym idzie rozważają wydłużenie wsparcia dla gry na kolejny rok.Dodatkiem na wzór bandy drani z kcd1 bym nie pogardził.
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Ależ wjedzie kiedyś replay teraz już z całością dlc :) tylko znowu trzeba liczyć jakieś 120+h pewnie.
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. 1 minutę temu, messer33 napisał(a):Ależ wjedzie kiedyś replay teraz już z całością dlc :) tylko znowu trzeba liczyć jakieś 120+h pewnie.Last KCD adventure, czyżby koniec serii?Ale od dawna są ploty, że trójki nie będą robić, tylko coś innego.No nic trzeba dawkować to ostatnie DLC, oby fabułka zagrała, zapowiada się mrocznie.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. 12 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):Last KCD adventure, czyżby koniec serii?Po cichu liczyłem że coś jeszcze dodadzą do gry, ale chyba nic z tego. Przechodzą na nowe projekty. Chodzą plotki że tym razem coś bardziej współczesnego, coś w stylu Mafii jak podejrzewam, to w końcu też projekt Vavry.Kolejna plotka dotycząca kontynuacji serii dotyczy wojen husyckich, lekki przeskok w czasie i prawdopodobnie zmiany protagonisty na samego Zizke. Zobaczymy za ładnych kilka lat jak mniemam.Tymczasem skończyłem pierwszą mapę w trybie HC, ode mnie pełna dyszka za ten fragment gry. Na premierę miałem lekki ból zada o drugą mapę i lekki brak wyzwania pod koniec gry, ale tryb dla potłuczonych chyba rozwiązuje ten problem, jednak te 40% mniej xp robi różnicę, no i nie ukrywam że omijam też perki które nakładają efekty na mnie i na wroga. Psuło to rozgrywkę.Teraz sobie trochę przerwy robię i przechodzę po raz kolejny Metro Exodus, ale skoro DLC będzie miało premierę szybciej niż spodziewałem to nawet lepiej, nadal będę w miarę na świeżo przed kontynuacją.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. 7 minut temu, Dalhi napisał(a):lekki przeskok w czasie i prawdopodobnie zmiany protagonisty na samego Zizke. postać Zizki im tutaj zajebiście wyszła.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Cała banda super, mogli też zrobić jakieś dlc z Ziżką jako playable postacią.
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. Zizka największy gigachad w tej grze i też bym chętnie zagrał nim w jakimś DLC