Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kingdom Come: Deliverance II

Featured Replies

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Wyświetleń 161,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nie no z tą figurką to ludzie kochani są jakieś granice, wygląda jak gówno      

• nero2082
    nero2082

wrażenia na gorąco: jestem zauroczony oporowo, to jest totalny detox od ubiraków   żeby nie przedłużać: to co mnie najbardziej pokopało po głowie to warstwa fabularna,dla której po prostu ch

Opublikowano
5 minut temu, XM. napisał(a):

Szkoda, że nie pokusili się na po prostu dwa potężne dlc jak do w3 z jakimś nowym wycinkiem mapy.

Chodzą natomiast słuchu, że w przygotowaniu jest remake/remaster jedynki i obsralbym się z zachwytu jakby to była prawda - trochę podciągnąć grace, 4k60 i chętnie wrócę na 200h.

Zawsze kazde DLC jest porównywane do tych od CDP i oczywiście ma to sens, ale jednak muszę obronić tutaj Warhorse, bo mimo braku nowych lokacji tendencja zwyżkowa DLC2 > DLC1 i trzecie może będzie taką wisienką na torcie.

2 minuty temu, [InSaNe] napisał(a):

Dla mnie GOTY 2025 banderas

U mnie raczej też, to jest taka gra, że, zawsze po powrocie do niej wsiąkam na długie godziny.

Opublikowano

Ja powolutko robię już drugie przejście w trybie hardkorowym, przyznaje bez bicia że bandyci mnie leją xd. Bez ikon i podpowiedzi jednak gra się trudniej, z dwomy czy trzema przeciwnikami jest problem tym bardziej że gram w KCD co kilka dni i jednak brakuje rytmu.

Pierwsza mapa jest dość charakterystyczna i nie mam problemów z nawigacją, raz się chyba tylko zgubiłem w czasie wyścigów konnych ale już noc mnie złapała i trafiłem w okolice które najmniej kojarzę. Na drugiej mapie może być gorzej.

Gram bez dwóch perków, jeden związany z lunatykowaniem co uznałem za kompletnie durny pomysł a ponoć Henryczek potrafi obudzić się bardzo daleko od wyra więc... datowałem sobie. Drugi chyba powiązany z retoryką miał uczynić Henryczka nieśmiałym w kontaktatkach z damami też sobie darowałem.

Odczuwalne jest wolniejsze zdobywanie doświadczenia, ale jak już znacie grę i chcecie powoli ją przechodzić to nie ma co się bać, ciekawe wyzwanie. Tylko trochę wpipi jak szybko buty się zużywają, Henryczek przejdzie kilka kroków i zestaw szewca w użyciu xd.

Ostatnio czytałem na reddicie że ktoś grzebał w plikach gry i znalazł przygotowania pod nowy wycinek mapy, osobny region szykowany pewnie pod ostatnie DLC, nawet spory około 2x2 km. Do tego bédzie dostęp do klasztoru w Sedlcu.

Zobaczymy czy się sprawdzi, być może jeszcze w grudniu o ile uda im się dotrzymać terminów.

Opublikowano

Wątpię, że się sprawdzi bo na przestrzeni 10 miesięcy wydają trzy dlc, nie miał by kto i kiedy przygotować nowej mapy. Byle też nie było potworki z misji w klasztorze z jedynki.

Właśnie - dla mnie jedna z niewielu wad dwójki to po świetnym klasztorze w jedynce zrobiono odpowiednik tego zajęcia, tym razem w winnicy który jest chujowy pod każdym względem.

Opublikowano

Tak, winnica to misja dla typa co robił swoje wino i były szczochami.

Opublikowano

Nawet jak robisz misję, to możesz się wybrać na włam do winnicy w nocy i po sprawie. Ja tak zrobiłem.

Opublikowano
7 godzin temu, XM. napisał(a):

Wątpię, że się sprawdzi bo na przestrzeni 10 miesięcy wydają trzy dlc, nie miał by kto i kiedy przygotować nowej mapy. Byle też nie było potworki z misji w klasztorze z jedynki.

Tylko oni tak naprawdę mieli ukończoną grę w momencie zapowiedzi ponad rok temu wiosną, od tamtej pory tylko dogrywali dubbing i szlifowali błędy.

Więc tak naprawdę te dlc mogą być już naprawdę długo w produkcji.

Zresztą, będzie nowy region czy nie to i tak jebitnie wielka i ambitna gra a jedną z jej zalet jest to że wiele misji można umyślnie bądź nie niemal zupełnie pominąć. To tez dotyczylo tego nieszczęsnego klasztoru z kcd1 który dało się zakończyć w 5 minut.

To ostatnie dlc ma być skupione wokół alchemii i rozwiązywaniu zagadki pewnej choroby, więc raczej nie będzie zabawy w mnicha... Choć znając życie w jakiejś formie będzie xd.

Z dobrych wieści za to można napisać o podobno całkiem dobrej sprzedaży która nadal utrzymuje się na przyzwoitym poziomie a co za tym idzie rozważają wydłużenie wsparcia dla gry na kolejny rok.

Dodatkiem na wzór bandy drani z kcd1 bym nie pogardził.