Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Indyki & ukryte perełki, które warto znać

Featured Replies

Opublikowano

Dokładnie tak, Yu Mizukami jako reżyser i ogólnie ta ekipa. Na hiciora się jakoś więc nie nastawiam, fanów pewnie znajdzie

• Odpowiedzi 603
  • Wyświetleń 72 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Trochę taki vibe greckiej trylogii God of War w stylistyce Prince of Persia.

• Doczekają, ja często zakładam tematy z ciekawymi tytułami jak coś.

• Dziś premiera mojego TOP 2 jeśli chodzi o 2k25. Czekałem na ten tytuł od daaawna, zagrywałem się w demko jak szaleniec, a teraz nie mogę oderwać się od fulla. OST, oprawa i fizyka są tutaj PERFEKCYJ

Opublikowano
17 godzin temu, ogqozo napisał(a):

Fields wnosi gatunek na taki poziom, że trudno wrócić do rozgrywki z innych gier.

Tak daleko bym się nie posunął. Gra jest bardzo odtwórcza i bezpieczna. Co prawda porządna, solidna, dopracowana, przyjemna, ale jak na razie nie widzę tam nic naprawdę rewolucyjnego, czego nie byłoby w innych grach tego gatunku. No chyba, że masz na myśli wszelkie QoL, bo tych faktycznie jest mnóstwo. Ale i tych było już dużo w SV po patchach.

Do tego ogromna część gry, craftingu itp. to czysta kosmetyka. Nawet studnia jest tylko ozdobą - konewki nie trzeba uzupełniać, ma nieograniczoną ilość wody. Jak ktoś lubi bawić się w customizację od strony estetyki, to rewelacja, ale funkcjonalnych rzeczy podobno za dużo tam nie ma. Gra zdaje się nadrabiać to klimatem, fabułą, licznymi dialogami.

Co nie zmienia faktu, że kupiłem i gra mi się bardzo przyjemnie. Na Decku gra wygląda i działa cudownie. Podobno zmienili przed premierą silnik gry, co możę sugerować wersje konsolowe w przyszłości.

17 godzin temu, ogqozo napisał(a):

Ciekawe że nie ma recenzji

Na szczęście można zasugerować się blisko 30k opiniami na STEMie, z czego 97% pozytywnych.

Na temat faktycznie może to nie zasługuje (prędzej cały gatunek), ale dla spragnionych kolejnej inkarnacji sielankowych farming-simów myślę, że będzie to świetna pozycja. No i wygląda na to, że patche są regularne i dev nie porzuci szybko projektu i będzie go rozwijał. Mam przynajmniej taką nadzieję.

EDIT:

A propos gatunku, to też fajnie wygląda:

Opublikowano

Przyznam ze od poczatku troche czekam na te gre bo lubie miec takie cozy game pod reka dla mocnego chillu. Problem taki ze dzien pozniej chyba Castlevania wychodzi wiec wpadnie najpierw.