Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Ale nie wiem po co robicie chłopaki z tematu Switcha 2 CW.

Edytowane przez GearsUp

• Odpowiedzi 8 tys.
  • Wyświetleń 498,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano
  • Autor

Ale właściwie co ma do tego wszystkiego fakt czy jest w pudełku czy go nie ma. Pro Controller 2 jest standardowym padem do Switcha 2. Gdyby standardowego pada nie było w pudełku Xboxa czy PS5 to cała konsola przez to byłaby tańsza ale nie macie takiej opcji kupna bo opłata ta jest na was wymuszona przez te firemki. Nintendo daje ci opcję dokupienia pada bo jest konsolą mobilną z wbudowanymi przyciskami. Na innych konsolach NIE ZAGRASZ bez pada dlatego dodawany jest do pudełka. Bardzo ciężkie do zrozumienia dla niektórych jak widać.

Opublikowano

Ten u góry to jeszcze ma jakiś kontakt z rzeczywistością?

Opublikowano
41 minut temu, GearsUp napisał(a):

Ta sama półka cenowa co kontroler Xboxa i Dualsense. Jak widać niektórzy mogą się bardziej przyłożyć do swojej pracy od innych.

4 minuty temu, GearsUp napisał(a):

Ale właściwie co ma do tego wszystkiego fakt czy jest w pudełku czy go nie ma. Pro Controller 2 jest standardowym padem do Switcha 2. Gdyby standardowego pada nie było w pudełku Xboxa czy PS5 to cała konsola przez to byłaby tańsza ale nie macie takiej opcji kupna bo opłata ta jest na was wymuszona przez te firemki. Nintendo daje ci opcję dokupienia pada bo jest konsolą mobilną z wbudowanymi przyciskami. Na innych konsolach NIE ZAGRASZ bez pada dlatego dodawany jest do pudełka. Bardzo ciężkie do zrozumienia dla niektórych jak widać.

Dobrze, ze dock dorzucaja i kable z ladowarka (pamietacie 3DSa i dokupowanie ladowarki oddzielnie za chyba 70zl? ) xD

Kocham mintendo jak zone. Ale zone tez czasami trzeba opierdolic, jak cos odwali. A Nintendo wyjatkowo czesto odpierdala jakies fikołki

Opublikowano
  • Autor

Dorzucają dock bo bez niego nie da się zagrać w trybie TV więc jest essential składową całego zestawu w pudełku.

Tak samo jak pad w innej konsoli jest częścią niezbędną aby grać.

Rocket science.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Nie zapomnijcie że switch2 to najmocniejszy sprzęt na świecie do grania w przedziale sprzętów do 7watt!!!!!!!!

Opublikowano
7 minut temu, Pierre Deck napisał(a):

Dobrze, ze dock dorzucaja i kable z ladowarka (pamietacie 3DSa i dokupowanie ladowarki oddzielnie za chyba 70zl? ) xD

Kocham mintendo jak zone. Ale zone tez czasami trzeba opierdolic, jak cos odwali. A Nintendo wyjatkowo czesto odpierdala jakies fikołki

Pierwsze modele jeszcze mialy ladowarke normanie. Nawet i stacje dokujaca dostalem w pudelku zeby sobie wygodnie konsolka na niej lezala. Piekne czasy. Przy XL to juz tak fajnie nie bylo. Dobrze ze pasowal kabelek z pierwszego modelu.

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Daffy napisał(a):

Nie zapomnijcie że switch2 to najmocniejszy sprzęt na świecie do grania w przedziale sprzętów do 7watt!!!!!!!!

Zdecydowana topka jeżeli chodzi o kulturę pracy.

Opublikowano
2 godziny temu, GearsUp napisał(a):

Nintendo Switch Pro Controllers with back buttons (such as the Switch 2 controller or 3rd-party models) allow remapping to any button, enhancing games like Mario Kart 8 Deluxe (drift/brake), The Legend of Zelda: TOTK (item switching), and Splatoon 3 (aiming/jumping). They are widely used for shooters and action games to keep thumbs on the sticks. 

Przecież napisałem, na co mi one? Nie korzystam w ogóle z tego. Niepotrzebne mi to jest.

Opublikowano
3 minuty temu, GearsUp napisał(a):

Bardzo dobrze. Świetnie, że z pamięci potrafiłeś wymienić ile takich przycisków znajduje się konkretnie w którym padzie, dowodzi to temu że ciężko jest się dzisiaj bez nich obyć!

Tyle, Ze lopatki to mapowanie istniejacych przyciskow, a nie jakies dodatkowe guziki. Wiec to raczej kwestia wygody np przy mapowaniu klikniecia analoga, a nie jakis guzik z ukrytym zastosowaniem.

I fakt. Lopatki super sprawa ale dalej jebac nintendo za chujowe spusty

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Pierre Deck napisał(a):

Tyle, Ze lopatki to mapowanie istniejacych przyciskow, a nie jakies dodatkowe guziki. Wiec to raczej kwestia wygody np przy mapowaniu klikniecia analoga, a nie jakis guzik z ukrytym zastosowaniem.

Trzymając kciuki na na analogach są wręcz zbawienne.

4 minuty temu, Pierre Deck napisał(a):

I fakt. Lopatki super sprawa ale dalej jebac nintendo za chujowe spusty

Switch służy głównie do ogrywania indyków a w takich grach szybka reakcja na triggerach jest ważniejsza niż jaranko wynikające z siły nacisku

Pro Controller 2 = pad kompletny

Opublikowano
5 minut temu, GearsUp napisał(a):

Trzymając kciuki na na analogach są wręcz zbawienne.

Switch służy głównie do ogrywania indyków a w takich grach szybka reakcja na triggerach jest ważniejsza niż jaranko wynikające z siły nacisku

Pro Controller 2 = pad kompletny

No ja na Switchu ogrywalem praktycznie wszystko. Nie tylko indyki. Wiec procon2 pad NIEkompletny

Ps. Przypomnij mi prosze ile gier ograles na Switchu 2 za pomoca pro controllera 2?

Edytowane przez Pierre Deck

Opublikowano
  • Autor

Właśnie wpadł filmik z gry na kanale DF od którego wzięła się cała dyskusja. Zgadnijcie ile razy podczas tej recenzji wspomnieli o analog triggerach

Opublikowano
1 minutę temu, GearsUp napisał(a):

Właśnie wpadł filmik z gry na kanale DF od którego wzięła się cała dyskusja. Zgadnijcie ile razy podczas tej recenzji wspomnieli o analog triggerach

Ciekawe dlaczego? Moze dlatego, ze DF w tym filmie zajmuje sie testowaniem softu (czyt. Gry) a nie pada, ktory jest wybrakowany

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Pierre Deck napisał(a):

Moze dlatego, ze DF w tym filmie zajmuje sie testowaniem softu (czyt. Gry)

xDDDD

To jest recenzja z ogólnego doświadczenia ogrywania tej gry na konsoli Nintendo Switch 2.

Opublikowano
44 minuty temu, GearsUp napisał(a):

Ne napisałeś "na co mi one" tylko

A skoro nie wiesz i nie posiadasz wiedzy w jakim celu mógłbyś je wykorzystać to ci podpowiedziałem do czego one służą.

Ale ja nie pytałem do czego służą, bo to do czego one służą nie jest mi zupełnie potrzebne. Zapomniałem, że ty z tych co nie rozumieją słowa pisanego. Następnym razem narysuję swój post pastelowymi kredkami to może będziesz miał łatwiej ogarnąć. Zwłaszcza to, że nikt cię o nic nie pytał.

Opublikowano

Cała ta dyskusja o 4 letniej mocno średniej grze grid legends której kluczyki na steam można kupić poniżej 10zł świadczy o sytuacji w jakiej jest konsola Nintendo Switch 2 i jej użytkownicy.

Opublikowano
2 minuty temu, GearsUp napisał(a):

Ferdek przekreśla gry wyścigowe przez brak anal triggerów więc nie przejdzie.

A ty bedziesz mial na czym ograc? Bo dalej nie wiemy, czy masz tego switcha 2, czy tylko wzdychasz do niego

Teraz, devilbot napisał(a):

Cała ta dyskusja o 4 letniej mocno średniej grze grid legends której kluczyki na steam można kupić poniżej 10zł świadczy o sytuacji w jakiej jest konsola Nintendo Switch 2 i jej użytkownicy.

Z takich gier tez sie ciesza

Opublikowano

Chyba dalej nie ma, bo by się pochwalił w zakupach growych, a nie przypominam sobie żeby wrzucał tam foto S2

Opublikowano

Przecież on ma switcha 2 bo jako jedyny na forum ma ten chujowy egzemplarz z wietnamu czy skądś tam

Opublikowano

No chyba ma bo wrzucał że nabił tam ileś godzin w banana, a to tylko S2.

Opublikowano
3 minuty temu, Pupcio napisał(a):

Przecież on ma switcha 2 bo jako jedyny na forum ma ten chujowy egzemplarz z wietnamu czy skądś tam

Nie mow tak, bo zaraz Cie wyjasni, ze wietnamskie najlepsze. Konsola kompletna, joycony kompletne, ladowarka kompletna i dock kompletny i w ogole tak kazdy gada z zazdrosci,bo nie maja wietnamskiego modelu

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, Pierre Deck napisał(a):

ladowarka kompletna

Masz absolutną rację. Ładowarka z wyciągalnym kabelkiem USB-C jest gigantycznym upgradem nad Steam Deckiem, którego ładowarka jest połączona na stałe z kablem przez to jest mniej poręczna i jak uszkodzisz kabel to masz po całej ładowarce.