Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, nero2082 napisał(a):

no i do tego 5.06 to rzeczywiście jest brick bo gry z NS1 są emulowane przecież

To nie jest czysta emulacja tylko taka hybrydowa emulacja połączona z boostem sprzętowym, przynajmniej z tego co mówili w wywiadzie.

Zresztą wszystko się niedługo okaże, jeżeli fpsy z gier S1 będą identyko to oznacza w 100% emulację, jeżeli klatki podskoczą (nie będzie spadków) będzie to oznaczało to drugie rozwiązanie

Edytowane przez GearsUp

• Odpowiedzi 4,2 tys.
  • Wyświetleń 216 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

• Nowobogackim Polakom nie przeszkadzają gierki za $90, a na discordzie i reddicie ludzie z bogatszych krajów narzekają, że nie dadzą tyle za gierke dla dzieci. Po premierze Astro Bota mase wpisów widzi

Opublikowano
6 minutes ago, GearsUp said:

To nie jest czysta emulacja tylko taka hybrydowa emulacja połączona z boostem sprzętowym, przynajmniej z tego co mówili w wywiadzie.

Zresztą wszystko się niedługo okaże, jeżeli fpsy z gier S1 będą identyko to oznacza w 100% emulację, jeżeli klatki podskoczą (nie będzie spadków) będzie to oznaczało to drugie rozwiązanie

Każda emulacja odbywa się z boostem sprzętowym jeśli sprzęt na to pozwala to żaden ewenement.

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Czoperrr napisał(a):

Każda emulacja odbywa się z boostem sprzętowym jeśli sprzęt na to pozwala to żaden ewenement.

Nie.

Opublikowano

Czoper pół życia na xboxie i nagle mu przeszkadza brak krzyżaka? Sieczunia :)

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Dohta: If we tried to use technology like software emulators (22), we’d have to run Switch 2 at full capacity, but that would mean the battery wouldn't last so long, so we did something that’s somewhere in between a software emulator and hardware compatibility.

Coś pomiędzy emulacją a kompatybilnością sprzętową.

Opublikowano
3 minuty temu, Pupcio napisał(a):

Co Ty pierdolisz pupi, pad od Xboxa ma krzyżaka a nie cztery osobne guziczki.

Opublikowano
  • Autor

Najwięcej ludzi gra jednak na guziczkach (PS, NS) na xboxie nikt nie gra także tego... widać co gracze wybrali

Opublikowano
7 minutes ago, Pupcio said:

3/4 życia na PlayStation, 1/4 Xbox Nintendo Sega.

Opublikowano

Najwięcej ludzi słucha muzyki pop i rapu zamiast klasycznej, także tego. Kurwa, to oszukiwanie samego siebie i wszystkich dookoła o SPRZĘCIE PREMIUM BEZ WAD DLA ELIT jest przeurocze, ale męczące.

Opublikowano

Wiadomo, nintendo jak nawrocki - nawet jak robi źle to robi dobrze.

Opublikowano

Dobrze ze sporo ludzi jednak widzi te wady. Naprawde ciekawi mnie jak Nintendo sobie poradzi. Ani ja ani zadnen znany mi czlowiek ktory posiada Switcha nie planuje kupic dwojki na premiere. Czy to cos znaczy? Pewnie nic ale S1 od startu odbierany byl jednak inaczej.

Opublikowano
  • Autor

Dobrze ze sporo ludzi jednak widzi te zalety. Naprawde ciekawi mnie jak Nintendo odbierze ten sukces. Każdy znajomy mi czlowiek ktory posiada Switcha planuje kupic dwojkę na premiere. Czy to cos znaczy? Pewnie nic ale S1 od startu odbierany byl jednak podobnie.

Opublikowano
Godzinę temu, nero2082 napisał(a):

trochę mało premium zapakowane tak jak NS1, @iluck85 nie będzie zadowolony cool2

no i do tego 5.06 to rzeczywiście jest brick bo gry z NS1 są emulowane przecież i wymagają update'u firmware a te z NS2 (MKWorld) nie mają włączonych serwerów...

a ten yt zaraz poleci bo te nintendo ninje są jakieś takie agresywne na te leaki P

no do Apple brakuje, ale do chujni Sony brakuje jeszcze.

Opublikowano
46 minut temu, pawelgr5 napisał(a):

Dobrze ze sporo ludzi jednak widzi te wady. Naprawde ciekawi mnie jak Nintendo sobie poradzi. Ani ja ani zadnen znany mi czlowiek ktory posiada Switcha nie planuje kupic dwojki na premiere. Czy to cos znaczy? Pewnie nic ale S1 od startu odbierany byl jednak inaczej.

Wiiu bylo porażka, switch rozwinął koncepcję tabletu i wyszedł im handheld. Rynek HH jebnął dosyć mocno, więc fani dostali przenośna konsola i stacjonarna. Wkładasz switch w docka i cyk już masz duży ekran. Do tego cena, premiera nowej zeldy i mamy to.

Teraz dostajemy poprawionego switcha, mocniejszego i tyle.

Sama premiera mocno średnia, MK spoko ale dla mnie takie z doskoku.

Brak Oleda i płatne demo, to kpina.

Mimo że do końca roku jest pół roku i wyjdą spoko gry, tak samo day one nijakie.

Mam co robić na jedynce jeszcze, a biorę tylko dla samego faktu że premiera.

Opublikowano
  • Autor

Wiadomo, że jest co robić, tyle sztosów co oni przez te kilka lat wypuścili na S1 ciężko ogarnąć nawet będąc fanbojem a jeszcze ogrywać je ponownie i masterować.

No i tu masz kolejny powód żeby brać S2 na premierę - będziesz je ogrywał teraz w jeszcze lepszej jakości.

Opublikowano
44 minuty temu, GearsUp napisał(a):

Wiadomo, że jest co robić, tyle sztosów co oni przez te kilka lat wypuścili na S1 ciężko ogarnąć nawet będąc fanbojem a jeszcze ogrywać je ponownie i masterować.

No i tu masz kolejny powód żeby brać S2 na premierę - będziesz je ogrywał teraz w jeszcze lepszej jakości.

Krótka piłka. XB 2 będzie ulepszony na premierę?

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Donatello1991 napisał(a):

Krótka piłka - tak bo nie będzie spadków klatek. No i w tej grze jest dynamiczna rozdziałka więc teraz obraz też będzie lepszy bo cały czas będzie najwyższa wartość

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano
4 minuty temu, Donatello1991 napisał(a):

Możliwe że będzie wyglądać gorzej niż na S1, jeśli emulacja nie zapewni podbicia rozdzielczości lub trybu dock s1 przenośnie na s2 to będziemy skazani na 576p na ekranie full hd LCD gdzie na S1 skalowalo do 720p z możliwością pięknych kolorów ekranu OLED

Opublikowano
  • Autor

1 minutę temu, Daffy napisał(a):

to będziemy skazani na 576p

to jest dynamiczna rozdziałka w trybie hh

w docku jest stałe 720p

As a reminder, Xenoblade X on Wii U - which serves as the basis for Xenoblade 2's engine - runs at a native 720p. For Switch users playing docked to your flat panel, resolution remains at that same level, despite reports of dynamic resolution scaling.

However, everything changes when playing in handheld mode and image quality takes a nose dive. Unlike docked mode, playing on the go sees the developers deploy a dynamic resolution solution. The results range from 552p or so to 432p and even as low as 368p in some cases.

Opublikowano

368p na 8 calach full hd LCD fsg

Opublikowano
  • Autor

Dobrze, że dynamiczną zastosowali więc może teraz będzie stała górna rozdziałka

Opublikowano

W jednym S2 już jest NAJ....najbardziej zjebane okładki ever

Screenshot_20250528_170341_Facebook.jpg

Opublikowano

Ten czerwony jest magnetyzujacy…

Niestety o ile kolor jest piekny, o ile miesisty pasek u gory mozna przebolec, bo zmienia proporcje okladki na lepsze (kadr zawiera wiecej tresci)

O tyle te napisy na dole i te gowno dodane pod logotypem s2 edition, to juz chyba postawa wyjeb*nca i plucie na pudelkowcow nintendowcow

A jeb*c, jakosc druku i rozdzielczosc na okladkach gierek na Switch OG i tak byla gowniana i nic z tego nie widac, szczegolnie z tylu, jedyne co w tym dobrego, ze mozna odsprzedac

I tak sie bedzie to sprzedawac wiec narzekanie nie ma sensu ;)

A moze wielkie N musi podac takie informacje na froncie, moze sa na to jakies przepisy, mogliby drukowac te okladki obustronnie, na polki sklepowe z tym gownem z jednej strony a dla kolekcjonerow wersje bez tego gowna na odwrocie, zeby sobie zamienic po zakupie

No ale to trzeba miec mozg

Edytowane przez Ken Adams