Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Na joyconie macie MADE IN VIETNAM czy MADE IN CHINA?

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Wyświetleń 255,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano

– Port handled directly by CD Projekt Red

– 30 FPS quality mode, 40 FPS performance modes offered while playing docked / portable

– Docked play targets 1080p with DLSS

– Cyberpunk 2077 quality mode resolution on Switch 2 renders between 720p to 1080p

– Docked performance mode goes to more flexible 540p to 1080p in order to maintain 40 FPS

– Portable play drops this further to 450p to 810p in quality mode via DLSS

– 360p to 720p rang in performance mode while playing portably, reconstructing to 720p with DLSS

– Heavy action with lots of motion can cause DLSS to struggle hiding lower resolutions

– Visual settings are mostly the same between docked and portable

– Reflections in mirrors take a hit in clarity while using performance mode

– Switch 2 version borrows graphical settings from last and current gen consoles

– Same texture quality setting as PS5

– Sometimes surpasses the Xbox Series S version for resolution

– Far better optimized than PS4 for pop-in

– NPC and vehicle density on par with PS4

– Interior settings on Switch 2 improved compared to PS4, but outdoor shadows are a step back

– For frame rate, hits 30 FPS in quality mode aside from the odd frame rate drops and worst case scenarios

– Phantom Liberty expansion causes more abundant 30 FPS drops and hitches

– For performance mode, shootouts and driving tend to drop to 30 FPS and even under instead of the 40 FPS target

– Portable frame rates largely the same in portable mode

– VRR support in portable mode helps with the drops caused in performance mode

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, Emtebe napisał(a):

@GearsUp gdzie ten stempel jest? Błądzę od dłuższego czasu.

20250613190223-01JXN3V0VXYH58AF16TSSJM2RG.jpg

Heat Pipe na samym końcu tego metalu odprowadzającego ciepło. Weź zobacz czy masz na joyconie Vietnam czy Chiny, próbuję coś ustalić, bundle chyba są made China a bez bundla Vietnam

Podobno te z Vietnamu mają gorszy screen

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Emtebe napisał(a):

@GearsUp Chiny

A brałeś w bundlu z Kartami?

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, Emtebe napisał(a):

Tak, bundle z Mario

@grzybiarz a jak Twój golas? VIETNAM?

Ta i trochę to motion clarity mi nie pasi tzn jest identyczne jak w pierwszym Switchu LCD. Jak spadam z jakiejś platformy w gierce 2D to są takie same smugi a wiele osób mówi, że jest poprawa więc te z Chin mogą być lepsze pod tym względem.

Opublikowano

Ja mam chiński i niby ten ekran to ten lepszy? Xdddd

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Daffy napisał(a):

Ja mam chiński i niby ten ekran to ten lepszy? Xdddd

XD a masz minimalny ghosting w platformerach?

Podobno Vietnamski screen to Innolux a Chiński Sharp

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano

No to mamy poważna sytuację i skandal jeśli wyświetlacze mają problem z motion clarity.

Liczę na twoje obiektywne śledztwo w tej sprawie

Opublikowano
  • Autor
18 minut temu, Daffy napisał(a):

No to mamy poważna sytuację i skandal jeśli wyświetlacze mają problem z motion clarity.

Liczę na twoje obiektywne śledztwo w tej sprawie

No to już. Jak ktoś ma China to niech poda kilka gierek 2D (którąś mam na pewno). Nagram filmik telefonem z bliska i porównamy.

Opublikowano

Aż sam sprawdziłem bo byłem pewien że Vietnam, gdyż ekran tego switcha to straszny paździerz. Ale jednak chińczyki zrobily mi konsole, wiec marne pocieszenie.

Opublikowano
  • Autor

Tylko, że niekoniecznie może być lepszy dlatego próbujemy to ustalić, niektórzy zgłaszają, że znowu przyciski są lepiej spasowane w wietnamczyku xd

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Ale przejebane mieć jak giryup wietnamskiego bękarta. obama

Opublikowano
  • Autor

To jest sam początek Hollow Knighta, niech ktoś skoczy z tej samej skałki i ocenimy xd

Streamable
No image preview

Watch 20250613_203253_x264 | Streamable

Opublikowano
35 minut temu, GearsUp napisał(a):

No to już. Jak ktoś ma China to niech poda kilka gierek 2D (którąś mam na pewno). Nagram filmik telefonem z bliska i porównamy.

To jutro w ciągu dnia, bo już wieczór teraz i już się boje grać o tej porze na tym mlecznym wyswietlaczu, dodatkowo gierki 2d jakie posiadam nie dostały patcha pod S2 i nie chce mieć koszmarów przed spaniem

Opublikowano

Skoczcie mu z tej skałki kurwa bo chłop nockę na reddicie spędzi

Opublikowano

Ja bym na miejscu giry dokupił switcha2 Chiny bo sytuacja nie jest jednoznaczna

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Daffy napisał(a):

Ja bym na miejscu giry dokupił switcha2 Chiny bo sytuacja nie jest jednoznaczna

Po co jak mogę zwrot zrobić xd A jeszcze wyjdzie, że Chińczyk gorszy, tego z bundlem chyba nie da się zwrócić

Opublikowano
9 minut temu, GearsUp napisał(a):

To jest sam początek Hollow Knighta, niech ktoś skoczy z tej samej skałki i ocenimy xd

Streamable
No image preview

Watch 20250613_203253_x264 | Streamable

Na komórce OLED na nagraniu nie ma smug

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Daffy napisał(a):

Na komórce OLED na nagraniu nie ma smug

No wiem, na moim qd-oledzie w zadokowanym jest ideolo

Opublikowano

Dobrze, że się nie znam i gówno widzę na tym filmiku. Wracam cieszyć się moim Switchem dalej banderas

Opublikowano

Masz chińczyka bo nie uśniesz w nocy chłopaku

Streamable
No image preview

Watch unnamed | Streamable

Opublikowano
  • Autor

Dzięki, sam już nie wiem, chyba jest podobnie.

4 minuty temu, Emtebe napisał(a):

Dobrze, że się nie znam i gówno widzę na tym filmiku. Wracam cieszyć się moim Switchem dalej banderas

Na dole tej skałki po lewo widać smugę przy zeskakiwaniu, każdy lcd to ma ale jedne mają lepszy response time inne gorszy.