Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Do niedawna brak takiego rozwiązania był największą zaletą Switcha i dowodem wyższości tych wydań nad jakiekolwiek inne na rynku.Tu nie ma filozofii - wyczuli, że gamecardy są tańsze w produkcji, a pewnie dają najwięcej hajsu z marży, bo praktycznie każdy wydawca będzie wybierał to rozwiązanie.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):Do niedawna brak takiego rozwiązania był największą zaletą Switcha i dowodem wyższości tych wydań nad jakiekolwiek inne na rynku.Tu nie ma filozofii - wyczuli, że gamecardy są tańsze w produkcji, a pewnie dają najwięcej hajsu z marży, bo praktycznie każdy wydawca będzie wybierał to rozwiązanie.Nie jest to idealne rozwiazanie, ale dalej lepsze, niz bycie zmuszanym do cyfry.Bo zapewne jesli nie daliby tego, to bysmy byli zalewani pudelkami z kodem na karteczce (jak robilo to od dluzszego czasu UBI na Switchu, czy aktualnie Rockstar zaczal tak gry wydawac na Switcha) lub ograniczeni jedynie do eShopu.Te zagrywki juz zaczely sie wczesniej, ale dopiero teraz podniosl sie placz, bo glosno o tym sie mowi Edytowane 11 godzin temu11 godz. przez Pierre Deck
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 6 minut temu, Pierre Deck napisał(a):Nie jest to idealne rozwiazanie, ale dalej lepsze, niz bycie zmuszanym do cyfry.Bo zapewne jesli nie daliby tego, to bysmy byli zalewani pudelkami z kodem na karteczce (jak robilo to od dluzszego czasu UBI na Switchu, czy aktualnie Rockstar zaczal tak gry wydawac na Switcha) lub ograniczeni jedynie do eShopu.Te zagrywki juz zaczely sie wczesniej, ale dopiero teraz podniosl sie placz, bo glosno o tym sie mowiTo prawda, rozwiązanie jest już znane od dawna. Bardziej kłuje w oczy hipokryzja, bo Microsoftowi oberwało się za instalki na płytach i to naprawdę mocno, ale kiedy rozwiązanie to zaproponowało Nintendo to łyknięto to już bez popity. Zaś najwięksi zeloci przekuli tę niedawną wadę, ten absolutny deal breaker który czynił wydania fizyczne na Xboxie bezwartościowymi, jako ogromną zaletę S2.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Teraz, Paolo de Vesir napisał(a):Teraz, Paolo de Vesir napisał(a):Zaś najwięksi zeloci przekuli tę niedawną wadę, ten absolutny deal breaker który czynił wydania fizyczne na Xboxie bezwartościowymi, jako ogromną zaletę S2.Zwykłe cwele imo. Oczywiście że jest to lepsze niż jakiś obsrany kod no ale i tak beka ze zjebów co to bronią :)
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):To prawda, rozwiązanie jest już znane od dawna. Bardziej kłuje w oczy hipokryzja, bo Microsoftowi oberwało się za instalki na płytach i to naprawdę mocno, ale kiedy rozwiązanie to zaproponowało Nintendo to łyknięto to już bez popity.Zaś najwięksi zeloci przekuli tę niedawną wadę, ten absolutny deal breaker który czynił wydania fizyczne na Xboxie bezwartościowymi, jako ogromną zaletę S2.Bronic keyCardy to juz czysty fanatyzm. Ja nie psioczylem na te rozwiazanie ,bo wiedzialem, ze nic nie zmienie nazekaniem. Dostane te namiastke wydania fizycznego w formie karta, ktory bede mogl pozyczyc zawsze komus. Jak mowie - lepsze to, niz kod w pudle. Nie bede robil z siebie krola hipokrytow, co wysmiewa takie wydania gier i to, ze ktos takie wydanie gry kupil, a potem sam kupi lub nawet kupil takie wydanie, ktore przeszedl i puscil dalej na handel, bo i takie jednostki sie trafily :)
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Autor Ja oczywiście wolę rozwiązanie Nintendo, na bieżąco śledzę które gry wychodzą w całości na cartach na pierwszym Switchu ale Key Cardy co by o nich nie mówić mają swoje plusy (jak szybsze czasy wczytywania bo zwykłego kartriżdża nie da się zainstalować na pamięci wewnętrznej a nadal jest to lepsze od digitala bo mam licencję w łapie a nie na smyczy przypisaną do konta) i nie ma co tego wypierać bo takie są fakty.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Tej ale RDR jest w 100% na cartridge’u przeciez razem z dodatkiem koszmarnym
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 1 minutę temu, Ken Adams napisał(a):Tej ale RDR jest w 100% na cartridge’u przeciez razem z dodatkiem koszmarnymTak. Na karcie byl do tej pory. Ale nowy rzut jest juz z kodem w pudle. Trylogia GTA tez. Na Ultimie za ok 130zl masz pudelka z tymi karteczkami Edytowane 11 godzin temu11 godz. przez Pierre Deck
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. KeyCardy niczym klucz do bramy piekiel, ktora wlasnie otworzono.Czuje, ze bedzie takich pudelek z kodem jeszcze wiecej Edytowane 11 godzin temu11 godz. przez Pierre Deck
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 3 minutes ago, Pierre Deck said:Tak. Na karcie byl do tej pory. Ale nowy rzut jest juz z kodem w pudle. Trylogia GTA tez. Na Ultimie za ok 130zl masz pudelka z tymi karteczkamiMocno tną koszty, dwa lata temu kupiłem RDR2 na Xbox One i w środku nie było już mapki, a pudełko było w nowym stylu bez tego zielonego plastiku na górze jak w grach z Xbox One, tylko okładka na cały front a zielony pasek był po prostu nadrukowany...
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 9 minut temu, GearsUp napisał(a):Ja oczywiście wolę rozwiązanie Nintendo, na bieżąco śledzę które gry wychodzą w całości na cartach na pierwszym Switchu ale Key Cardy co by o nich nie mówić mają swoje plusy (jak szybsze czasy wczytywania bo zwykłego kartriżdża nie da się zainstalować na pamięci wewnętrznej a nadal jest to lepsze od digitala bo mam licencję w łapie a nie na smyczy przypisaną do konta) i nie ma co tego wypierać bo takie są fakty.Wciąż skrzętnie wymijasz fakt, że jakoś jak na Xboxie wychodziły jedynie instalki to był to dla Ciebie powód do nieskończonej beki. Że taki fizyk, ale żaden fizyk. No, ale jak Nintendo robi to jest gituwa. :)Ja podzielam tutaj zdanie Ferdka i Pupcia, te instalki na nośniku fizycznym to jakaś forma smyczy, ale i tak lepsze niż full cyfra.Ty z “haha beka z wydań na Xboxie” przeszedłeś płynnie w “to fenomenalne rozwiązanie i najlepsza forma game preservation”. :) Hipokryzja lvl gira.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Autor 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał(a):Ja podzielam tutaj zdanie Ferdka i Pupcia, te instalki na nośniku fizycznym to jakaś forma smyczy, ale i tak lepsze niż full cyfra.Przecież dokładnie to samo ja wyżej napisałem, coś ci się jebie od tego skakania po tematach xdNigdy nie robiłem beki z płyt Xboxowych bo mam cała masę płytek DVD xboxa 360 a tam też się całość ściąga we wstecznej, nawet cieszyłem się, że mogę sobie kupić płytkę za grosze z allegro zamiast kupować cyfrówkę full price.Nie jest to takie samo rozwiązanie jak na Nintendo oczywiście bo te płyty-licencje po zainstalowaniu przy odpalaniu potrzebują synchro z netem a Game Key Cardy niczego takiego nie potrzebują jak już je zainstalujemy czy sobie gdzieś tam zarchiwizujemy tę instalkę na Micro SD czy innym dysku przenośnym. Edytowane 10 godzin temu10 godz. przez GearsUp
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. No dobra @Paolo de Vesir wiadomo, że gira to gira, nei wiem z czym tym walczysz. Znalazłeś jednego fanatyka, to w niego nawalasz. Jeszcze pewnie że wszyscy co niny lubio to tak myślą jak on xdd (tak uważam się przede wszystkim za fana Niny, mimo że najwięcej ostatnio grałem na xie w Henryczka1 a teraz cisnę KCD2 i zaraz Chronos na PS5)Ekolega Pierre ma rację, jest to opcja, ja dzięki temu gów'nu wziąłem taniej Strit fightera, bo gey card.Teraz aż telepie, że jak chce DQ 1-2 (ale chyba skip bo 3 mam cyfrę), to tylko gey card. No niestety.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 9 minut temu, GearsUp napisał(a):Nie jest to takie samo rozwiązanie jak na Nintendo oczywiście bo te płyty-licencje po zainstalowaniu przy odpalaniu potrzebują synchro z netemTo powiedz mi proszę jak często się to dzieje? :)
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Autor 4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):To powiedz mi proszę jak często się to dzieje? :)No to jest właśnie najgorsze w tym ekosystemie xboxa nigdy nie wiadomo kiedy to się zadzieje, kiedy zarząda autentyfikacji z sieciąI played over 100 hours of Fallout 3 offline using my 360 disc to access the "bespoke version" locally on my hard drive. What you are missing is that this has recently stopped working without online re-verification. Edytowane 10 godzin temu10 godz. przez GearsUp
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Autor Teraz, Mari4n napisał(a):A tam czasem nie działa to dokładnie tak samo jak key cardy?Nigdy nie słyszałem żeby na Nintendo w trybie offline komuś gra przestała działać i rządała weryfikacji
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 11 minut temu, GearsUp napisał(a):No to jest właśnie najgorsze w tym ekosystemie xboxa nigdy nie wiadomo kiedy to się zadzieje, kiedy zarząda autentyfikacji z sieciąI played over 100 hours of Fallout 3 offline using my 360 disc to access the "bespoke version" locally on my hard drive. What you are missing is that this has recently stopped working without online re-verification.Czyli w sumie nie wiadomo. Jeszcze dodatkowo mówimy o grze z X360 we wstecznej.Nie zmieniaj się nigdy.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Teraz, tlas napisał(a):Przepaść na korzyść Nintendo Switch 2 (R)Zaraz stim dekle sie zjawia i zaczna gadac, ze lossless scalling sprawi, ze ta gra bedzie dzialac i wygladac jak na topowych PCtach
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Autor 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał(a):Czyli w sumie nie wiadomo. Jeszcze dodatkowo mówimy o grze z X360 we wstecznej.Nie zmieniaj się nigdy.No nie wiadomo bo ani ja, ani ty, ani nutella tego nie wie, nikt nie ma nad tym kontroli.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Przykra sprawa że posiadacze sd muszą obejść się smakiem i ominie ich tak wyjątkowa perełka ze świata star wars
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Teraz, Pupcio napisał(a):Przykra sprawa że posiadacze sd muszą obejść się smakiem i ominie ich tak wyjątkowa perełka ze świata star warsszkoda, że ograłem na decku Rebirth w 27 fpsach z doczytywaniem obiektów 2m przed nosem, trzeba było czekać na wersję Switch 2