Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Assassin's Creed: Shadows

Featured Replies

Opublikowano
16 minut temu, Mustang napisał(a):

Moje ulubione poza fabułą były misje „scooby doo” (z Yokai).

Te robię, bo w każdym jest coś innego i wszystkie "Yokai" wyglądają inaczej :)

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 195,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
W dniu 29.08.2026 o 14:03, Resident Debil napisał(a):

Dla mnie póki co Origins > Odyssey (przynajmniej po 20 h, bo właśnie gram) > Valhalla. Ta ostatnia nie taka zła, setting klawy, ale nadmuchane to i rozwleczone na maksa. Słyszałem, że Shadows to o wiele bardziej skondensowane doświadczenie

image.png

Przeszedłem wszystkie asasyny. Serię uważam, w ogólnym rozrachunku, za bardzo dobrą.good2 Jej problemem było to, że wałkowali ją rokrocznie, a czasami pojawiały się nawet dwie części w ciągu roku.

Seria zaczęła zjadać własny ogon. Choć nawet w Syndicate grało mi się w porządku, to dobrze się stało, że Origins przyniósł reset serii.

Przygody Bayeka uwielbiam. Piękna to była gra. Ogrywałem ją na One X. Coś wspaniałego. Sama rozgrywka – rewelacja, choć zaznaczam, że trzeba lubić asasyny.

Odyseja, jak dla mnie, okazała się jeszcze lepsza. Ogromny, piękny świat. Wspaniały klimat. Grało mi się w to tak dobrze, że kilka miesięcy po ograniu imponującej wersji na One X kupiłem ją na PS4 Pro i machnąłem platinum.

Przy Valhalli liczyłem na powtórkę z rozgrywki, ale w mroźnych klimatach. Nadmienię, że to moja pierwsza gra na Series X. Niestety, strasznie ją rozwlekli.

/

Wątek fabularny u mnie pękł w okolicach 80 godzin – tyle zajęło mi 100% w takim molochu jak Odyseja.

Zasadniczo przygody Eivor to dobra gra, ale gdyby zamknęła się w 30–40 godzinach, to byłoby aż nadto.

Shadows podobało mi się bardziej, ale i tak Alexios rządzi. touche

Trzeba jednak oddać, że gra prezentuje się obłędnie na PS5 Pro.shok

Reasumując:

Odyseja > Origins > Shadows > Valhalla.

Ale to tylko moje zdanie.

Opublikowano

Mam nastukane z 45h w Odysei. Pół mapy odkryte, każdy znacznik zrobiony, główny wątek ledwo liźnięty. Chyba siądzie platynka - choć ogólnie mam na nie wywalone - jak 9 lat temu calak w Origins na One X. Tak jak piszesz, świat piękny i eksploracja, choć maksymalnie powtarzalna, to wywrotki radochy. Ogólnie dużo bardziej leży mi Asasyn w formule quasi-RPG. Miesiąc temu nadrobiłem Unity i niby przedstawiona tam reimaginacja XVIII wiecznego Paryża wciąż robi, to „nowożytne” odsłony o wiele bardziej przemawiają do mnie pomysłem, realizacją i gameplayem ;3