Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Borderlands 4

Featured Replies

Opublikowano

Ten event to kupa gowna i 5 metrow mulu ze im kurwa nie wstyd cos takiego wsadzic do gry xD

• Odpowiedzi 278
  • Wyświetleń 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zdecydowanie, Athena najlepsza syrena w serii.   Ja sobie wróciłem do BL3 kilka dni temu, na głównym sejwie (Amara) się bawię, ale chyba zrobię nowe przejście zaczynając z max lvl.  

• Donatello1991
    Donatello1991

6 i pół h pograne i dużo lepsze od trójki jak dla mnie. Fajne poboczne misje, znajdźki. Działa bardzo dobrze. Żadnych bugów, glitchy czy sttuterów nie stwierdziłem na ten moment.

Opublikowano
  • Autor

No w porównaniu do tego co zaserwowali w BL3 to nie wiem co tak słabo.

Opublikowano
W dniu 18.10.2025 o 13:04, michu86- napisał(a):

Pograłem prawie 100h w to i mimo, że strzelanka fajna, typowa dla tej serii z kilkoma usprawnieniami względem poprzednich odsłon to dla mnie ta gra nie zasługuje na więcej niż 7+/10.

Na +

Open world

Przyjemne usprawnienia w sterowaniu pojazdami

Miodny gunplay

Usprawnienia w kierowaniu postacią (linka, szybowanie)

Na -

Crushe w grze

Błędy w misjach

Nawigacja podczas sterowania pojazdem

Balans

Powtarzalność misji

Endgame

Fabuła

Brak możliwości skipowania nudnych dialogów

Z dobrym buildem nie ma żadnego wyzwania na UVH5 i w sumie poza dość nudnymi misjami nie ma co w tej grze robić. A to co ma być w przyszłości to mało mnie interesuje bo już o tej grze zapomnę ;).

Podpisuje się, nie skończyłem jeszcze, ale gra ma duże problemy z balansem, z questami, z systemem podróży. Robię sobie tylko fabułę, mało pobocznych i nagle wpadłem na ścianę wykrzykników na jednym queście, kto to wymyślił i po co... teraz muszę za wszelką cenę robić nudne questy poboczne przez kilka godzin, żeby wylewelować i z tego co wiem od ludzi to muszę to robić dokładnie po triggerowaniu tej konkretnej misji w grze, wtf? Mogliby napisać już jaki minimalny level na misje, jak kiedyś, a nie jakieś czary.

W teorii open world powinien wszystko zmienić na lepsze, a wyszło bardzo średnio, podróze z A do B trwają dziesiątki minut, chyba, że wcześniej żmudne odblokowywanie punktów podróży nam się spodoba, mnie odrzuciło i zrobiłem kilka. Fast travel w takim Yotei w porównaniu do tego z Borderlands to beka wnusiu.

Mam przegrane z 30h i przynajmniej jeżeli chodzi o crashe to u mnie superstabilnie, ostatnio na PC na Redeonach sterowniki są niesamowicie dopracowane i praktycznie nie ma gier na UE5, które crashują. Ostatni raz zdarzyło mi się w Oblivionie. Gra trzyma też ładnie klatki, tutaj muszę pochwalić Gearbox, chociaż wiem, że nie wszędzie to tak śmiga, może akurat moja konfiguracja im podeszła :).

Generalnie jednak rozczarowanie, bo spodziewałem się nowej jakości, a w sumie oceniając "miód na minutę" to jest najgorzej w serii, bo najwięcej w tej części tracimy czasu na podróz z A do B, zamiast robić to co w Borderlandsach trzeba i jest dobre zawsze, czyli strzelanie.

Opublikowano
  • Autor
41 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

teraz muszę za wszelką cenę robić nudne questy poboczne przez kilka godzin, żeby wylewelować i z tego co wiem od ludzi to muszę to robić dokładnie po triggerowaniu tej konkretnej misji w grze, wtf?

Gdzie niby te misje musisz robić?