Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Eliminacje polegały na wygraniu meczów w piłkę i wyszły jak wyszły. To chyba mówi wszystko.Ludzie mówili że mało jest miejsc na Europę wśród 48, a na razie te dolne ekipy z Europy wcale nie wymiatają, niejedna odpadnie i nie wejdzie nawet do 32. Niby wedlig rankingu FIFA, każda ekipa z UEFA powinna wejść do 32.Większość pewnie wejdzie, no ale wcale nie ma tak że każdy z Europy odstaje. Z tych 16 co wygrały eliminacje, większość nie przekonuje mniej lub bardziej, nie ma demolacji na boisku.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Ej czy w Katarze były "hydration breaki" bo jakoś sobie nie przypominam.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Teraz, Mani napisał(a):Ej czy w Katarze były "hydration breaki" bo jakoś sobie nie przypominam.Nie było. To amerykański wymysł by były dodatkowe przerwy wykorzystywane na reklamy.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Na poprzednich turniejach takie przerwy były ale tylko na mecze gdzie temperatura miała być wysoka. Teraz sa niestety na wszystkich.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 4 minuty temu, Sep napisał(a):Nie było. To amerykański wymysł by były dodatkowe przerwy wykorzystywane na reklamy.W 1994 tez były. Katar byl o wiele chłodniejszy podczas mś.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. co mnie pokusiło na remis w typerku to nie wiem, chyba byłem naje%any, przecież szwecja to poziom naszych orłów
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 6 minut temu, bartiz napisał(a):co mnie pokusiło na remis w typerku to nie wiem, chyba byłem naje%any, przecież szwecja to poziom naszych orłówPewnie wygrana 5:1 z tunezja. Jak mnie.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Wszyscy w każdym kraju pomstują na te przerwy, od Kloppa po ex-piłkarzy, kibice na stadionach buczą, ale imo populistycznie przesadzają.rok temu był Klubowy Mundial w USA i piłkarze powszechnie mówili o bardzo ciężkich warunkach. Niektórzy mówili o nieznośnych bólach. "To jest niemożliwe tak grać", mówił Marcos Llorentetak, w wielu miejscach jest i będzie w chuj gorąco, 30-40 stopni przy tej wilgotności powietrza to ciężka sprawato najgorętszy Mundial w historii, ale i tak najgorsze jest połączenie z tą wilgotnością...kilka meczów było już granych w warunkach, które przekraczają wytyczne Związku Piłkarzy Fifpro i nie powinny według nich być grane. nie wszędzie jest taki upał, tak. Ale wiadomo, że uznaniowość i okazyjność utrudnia planowanie. Jasny plan: w każdym meczu będą przerwy po równo i tyle, pozwala dopracować organizację. Nie pierwszy raz coś jest organizowane regularnie, chociaż niby tylko czasami jest potrzebneTV może robić co chce z tymi przerwami, niektóre puszczają coś innego niż reklamy. Tak jak obraz w trakcie samej gry i powtórek jest różny w zależności od stacji.Nie mówię że to dobre, ale ma powody. Jednym z nich jest to, żebyśmy my w Europie oglądali większość meczów, a nie mieli wszystkie jak śpimy.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Holandia praktycznie 3 bramki strzeliła tak samo. Z gry Szwecja aż tak źle nie wyglądała i grała w piłkę z dogodnymi sytuacjami. Pierwszy mecz im w sumie nic nie dał, bo wrócili do punktu wyjścia i przed nimi ciężki bój z Japonią. Zaraz zobaczymy co szwabsony pokażą z afrykańcami. Przeczuwam porażkę szwabów.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. WKS z linią ataku Diallo-Bonny-Diomande a za nimi Oulai, toż to średnia wieku 21 lat. Wygrali mecz a trener zmienił sporo nazwisk w jedenastce, jaja ma, tyle wiem. Ogólnie widzę że prawie każdy zawodnik urodził się w WKS. Bodaj dwóch z Francji. Widocznie tam nieźle podszedł poziom szkolenia, skoro mają tylu dobrych młodych piłkarzy urodzonych tam.