Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ninja Gaiden 4 -- Platinum Games

Featured Replies

• Odpowiedzi 323
  • Wyświetleń 18,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wukongowi i RoR bliżej imo do Soulsów, bo ten pieprzony pasek staminy psuje mi obraz slashera. Grając w slashera to ja chcę linkować kombosy i robić cancele a nie patrzeć czy paseczek łaskawie pozwoli

• Ja już mam urlop nagrany, żona wie, że to moje święto, siedzę zamknięty w pokoju i napie#### :D

• Dobra grane bylo do 4 - jestem w misji, która byla pokazana na gamescom (chapter 11) Perfekt parry i dodge to najlepsze co przytrafiło się tej serri od lat! Yakumo to świetna postać pasuje tu jak ul

Opublikowano

Można zmienić poziom trudność w trakcie gry?

Opublikowano

Ale czekaj, czekaj. Czyli w NG4 są ng+? Rzeczy z Normala, przechodzą na Hard?

Opublikowano

Ehhh, miałem nie kupować gier na premierę/za 300zł (i więcej) ale posty @Soul sprawiły że muszę to mieć "teraz" :) To nic że mam "zaległości" w innych grach :P Pozostaje pytanie lepiej PS5 czy PC? Mam dobrego kompa, ale obawiam się żę Japończycy mogą mniej lub bardziej olać optymalizację.

Opublikowano
21 minut temu, Alastor84 napisał(a):

Ehhh, miałem nie kupować gier na premierę/za 300zł (i więcej) ale posty @Soul sprawiły że muszę to mieć "teraz" :) To nic że mam "zaległości" w innych grach :P Pozostaje pytanie lepiej PS5 czy PC? Mam dobrego kompa, ale obawiam się żę Japończycy mogą mniej lub bardziej olać optymalizację.

Obniżysz co nie co i będziesz grał w superplynnosci. Bo to chyba ważne w takiej grze.

Opublikowano
Godzinę temu, Szermac napisał(a):

Ale czekaj, czekaj. Czyli w NG4 są ng+? Rzeczy z Normala, przechodzą na Hard?

Tak

Opublikowano

Gierka chodzi za 250zł, więc brać i nie jęczeć.

Opublikowano
6 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Obniżysz co nie co i będziesz grał w superplynnosci. Bo to chyba ważne w takiej grze.

Lepiej podwyższyć grafikę, wtedy przeciwnicy atakują wolniej

Opublikowano
Godzinę temu, Josh napisał(a):

Można zmienić poziom trudność w trakcie gry?

Tak

Opublikowano

No to git. Zacznę na hardzie, ale jeżeli mnie przytłoczy to po prostu zmienię na normal. Z mordoklepek pokonało mnie kiedyś Sifu, zmuszając do zejścia z hard na standardowy poziom trudności.

Opublikowano

Na hardzie jak gram w zasadzie tylko bossowie stanowią jakieś tam wyzwanie :P

Normal to świetny trening :)

Opublikowano

Nie zapomnij wytankować na hejnał trzech Monsterków i poprawić dzbankiem mocnej kawy <3

Opublikowano
W dniu 14.10.2025 o 17:16, Soul napisał(a):

Panowie los się do mnie uśmiechnął, mam pierwsze minuty za sobą i dziś czeka mnie długa noc.

Co mogą powiedzieć nie wierzcie w nic co tam czytacie w internetach - gierka jest Kosior Totalny - NG3 wciąga dupa i stoi jak równy z równym z NG2 tyle mogę napisać.

Fanatyków zdanie, dzieli się na dwa...

Opublikowano

To podziel, w czym problem? Wyjdzie na to, że wciąga trójkę jednym pośladem.

Opublikowano

Dobra gra, to dobra gra i nic tego nie zmieni, piszę tylko że opinie nakręconego hypem fana, należy przyjąć z dystansem.

Kogoś zabodło?

Opublikowano

Fana to chyba raczej trudniej zadowolić.

Nie ma nic gorszego niż fanbase danej gry

Opublikowano
18 minut temu, genjuro napisał(a):

Dobra gra, to dobra gra i nic tego nie zmieni, piszę tylko że opinie nakręconego hypem fana, należy przyjąć z dystansem.

Kogoś zabodło?

Raczej siedzą w tym temacie ludzie, którzy z serią mają coś wspólnego i czwarta odsłona po tylu latach okazuje się być dobra. Walenie na krzyżaka to raczej dana w takiej sytuacji.

Jak mówiłem, skoro zdanie fanów trzeba podzielić na dwa to podziel i wyjdzie, że to nadal dobra gra.

Opublikowano
20 minut temu, devilbot napisał(a):

Fana to chyba raczej trudniej zadowolić.

Nie ma nic gorszego niż fanbase danej gry

No niby tak i po części się zgodzę, ale znam też takich fanów, że jak widzą grę ze swojej ulubionej serii, to choć jest crapem lub średniakiem, mówią że cud, miód. Więc ich opinię w buty wsadzam...

Ale nie róbmy offtop.

Czytałem że jakieś dwa portale mało znane, wybiły się z recenzjami i piszą że NG4 sztos.

Edytowane przez genjuro

Opublikowano
7 minut temu, genjuro napisał(a):

Czytałem że jakieś dwa portale mało znane, wybiły się z recenzjami i piszą że NG4 sztos.

Oba portale arabskie prawdopodobnie pojebały czas

Opublikowano

O to nie o mnie, bo gnoiłem Ninja Gaiden 3 :)

Opublikowano

Każdy kij ma dwa końce - mogę byc fanem głęboko zaślepionym albo gościem który do tego podchodzi na chłodno i nie ma problemu z krytyką.

Takie NG3 zjechałem na maksa, tym bardziej po 13 latach miałem na prawdę ogromne oczekiwania co do tego tytułu.

Każdego roku ogrywa NGB i NG2 i wiem co uczyniło te gry tytułami wyjątkowymi, jakby NG4 niczego sobą nie reprezentowało, nie miał problem z napisaniem, że ssie no ale co ja poradzę, że gra została dowieziona? ;)