Skocz do zawartości

Blades of Fire

Featured Replies

Opublikowano

A tak swoją drogą jestem bardzo ciekawy ponieważ nigdzie nie znalazłem informacji na ten temat jaki jest maksymalny poziom prestiżu broni, który zyskujemy poprzez jej używanie i zabijanie wrogów. Pierwszy podstawowy to Ordinary. Jeśli chcielibyśmy coś dostać od staruchy, znaczy się materiały do kraftingu lub co ważniejsze - naprawy zużywającej sie broni to musimy podnieść poziom z Ordinary na wyższy. Im wyższy poziom to tych materiałów dostaniemy więcej. Następne poziomy o ile pamiętam to Known, Common, Famed, Outstanding itd... W tym momencie moja najcenniejsza włócznia, znaczy się ta którą wykulem na osiem gwiazdek i często używam ma już poziom Historic. Czy to maksymalny poziom? No właśnie... Pytam, bo została mi z tych ośmiu gwiazdek tylko zaledwie jedna na naprawę i już nie długo nie będę mógł jej używać.

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 53
  • Wyświetleń 4,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wredny
    Wredny

Nikt gierki nie kupił? Smutne to trochę, bo jest ZAJEBISTA Po około 10h (wczoraj 7 jebłem, ciężko się oderwać) mogę napisać, że jak nic się nie spierdzieli do końca jakoś drastycznie to Clair Obscur

• Czezare
    Czezare

Dalej ostro napieram w gierkę. Mam już za sobą bez mała 60 godzin, a mam wrażenie sądząc z nieodkrytego areału mapy, że jeszcze sporo przede mną. Niestety...natrafiłem na następnego poważnego bossa kt

• Stylistycznie odpycha, wyglada nudno. Gra pod abonament

Opublikowano

Dalej ostro napieram w gierkę. Mam już za sobą bez mała 60 godzin, a mam wrażenie sądząc z nieodkrytego areału mapy, że jeszcze sporo przede mną. Niestety...natrafiłem na następnego poważnego bossa który zwie się

Spoiler

Thalmudak

Przy nim poprzedni boss (Aecides), z którym - przypominam - miałem potężne problemy to wręcz Teletubiś. Niestety, w odróżnieniu od walki z panem A. tutaj nie da się żeromowaćfrogCzysta szermierka i tyle, ponieważ arena jest czysta, okrągła i w pełni otwarta.

Na razie póki co jedyny uzysk to skrojenie mu jednej trzeciej krechy. Mało. Coś mi się zdaje że będę zmuszony dla tego bossa naruszyć swoje żelazne zapasy najlepszych stali i wykuć najlepszą broń jaką mogę zrobić tj włócznię lub rapier. Obie są szybkie i zapewniają należyty zasięg. Młot jest za wolny. Teraz mogę już wkrochmalać najlepsze stale w same narożniki trójkąta. Materiałów do wykucia nie powinno mi nań zabraknąć, ponieważ trzymam w inwentarzu dwie legendarne, choc już zużyte bronie za które dostanę fhui najcenniejszych komponentów.

W ogóle gra jest nadal znakomita i bardzo wiele się w niej dzieje. Więcej napiszę po jej ukończeniu. W ogóle to chętnie bym się pokusił w niej o platynę, ale przechodzić niektóre momenty na Hardzie? Nie wyobrażam sobiebeksa

W tym roku tylko i wyłącznie NG4 ma jeszcze szanse na zepchnięcie BoF z tytułu GOTY. I ja za to cudo zapłaciłem zaledwie 220 zydli??! Czuję, że ich (devów) po prostu okradłem!

Bardzo jestem ciekaw czy Mercury Steam planują jakieś duże fabularne DLC. Jeśli tak to zapreorderuję dodatek w ciemno...

Opublikowano

Nie mogąc sobie chwilowo poradzić z bossem T. postanowiłem trochę powrócić do jednej z poprzednich lokacji, a mianowicie zamku Aecidesa. U podstaw tej decyzji stało głównie to, że...

Spoiler

...nasączając broń nowym rodzajem run można otwierać przejścia dotąd niedostępne.

Wydawało mi się, że ów zamek poprzednio zeksplorowalem gdzieś tak w 90-ciu procentach. Nie mogłem się bardziej mylić! Co tam jest poukrywane w podziemiach lub na blankach to głowa mała! banderas Będę powtarzał do znudzenia: architektura poziomów w tej gierce jest jest nie-sa-mo-wi ta, a ich głównemu projektantowi szefowie MS powinni zapłacić tyle złota ile sam waży, żeby nie odszedł czasem do konkurencjiobama

Opublikowano

A tak jeszcze na potwierdzenie mych słów, że gra na Normalu stanowi już dość solidne wyzwanie przedstawiam poniżej stan mojego hiroła po zwycięskiej walce z pewnym świńskim duetem subbossów, których pokonanie jest absolutnie obowiązkowe, żeby grę fabularnie dalej kontynuować. Jak widać na załączonym obrazku mógł mnie zabić podmuch piardu bossa. Na szczęście chybiłD

IMG_20250715_184048563_HDR.jpg