Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Star Wars Zero Company

Featured Replies

Opublikowano

Quality ok nawet perf nie testowałem bo to nie gra pod 60

• Odpowiedzi 123
  • Wyświetleń 7,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Ja gram w 140 FPS, ale to nie tak, że dobrze działa, bo jest stutter fest w 3rd person jak chodzimy po bazie i w fabularnych przechadzkach, frametime fluktuje pewnie na cały wykres xyz. Wiadomo Unreal Engine 5, więc dobrze z reguły nie jest.

Na szczęście to jednak gra taktyczna, więc nie jest to jakiś problem.

Gram mysz + klawiatura i tam sterowanie dobrze zrobione nie widzialem problemów z komendami.

Opublikowano

Miałem pierwszego buga nie dało się nic kupić na black market, trzeba było zamknąć grę. I odkryłem że można w ten sposób sobie tam za darmo zmieniać ofertę xd

Ale Cly jest OP. Chyba na stałe będzie w party na każdą misje.

Opublikowano

No niektóre misje to jednak nie takie proste, niestety dokonano masakry na mojej ekipie :).

Opublikowano

Najgorsze misje dla mnie to oczywiście te z ograniczonym czasem, bo nie można kampić tylko trzeba się uwijać. Potem jest jedna fabularna, która mocno nas ciśnie, ale o dziwo nawet na Expert poszło w miarę sprawnie.

Świetna giereczka mimo wszystko. Niech ogarną te wpadki i będzie git. Dobrze się sprzedało, więc chyba można liczyć na kontynuację.

Opublikowano
W dniu 30.08.2026 o 22:44, messer33 napisał(a):

Misja z

Anakinem

GOTY

Zajebista misja

Opublikowano

Expert + Beskar zrobiony. Muszę przyznać, że jak całą grę w miarę lajtowo się szło, tak ostatnia misja to jest spory skok w trudności. Chociaż bardziej nazwał bym to typowym lenistwem devów, bo nasrali masę zwykłych przeciwników dookoła bossa i użeraj się z tym... Do tego cały czas spawnują się nowi. Tragiczny design. Koniecznie weźcie ze sobą jakiegoś tanka, który będzie zbierać hity za resztę, szczególnie w ostatniej fazie.

Mimo wszystko gierka dała mi sporo funu, nawet pomimo upierdliwych bugów. Save'a mi na szczęście nie zjadło, ale kopia w chmurze była w razie czego. Dziwne, że nie dali jakiejś NG+, bo odkrycie wszystkiego w jednym przejściu jest praktycznie nierealne. Aż się prosi o ten tryb. No, ale jak wywali 80% studia to raczej nie ma co liczyć na jakieś dodatki. Zdziwię się jak bugi ogarną.

Do platyny trzeba będzie grę przejść minimum 2 razy chyba. Ponoć można się bawić save&load, żeby wbić niektóre pucharki, ale jakoś wolę sobie normalnie pograć. Zastanawiam się czy na niższych poziomach trudności wpada więcej kasy/xp, bo na Expert to non stop na limicie się jechało.

Opublikowano

Na hard co uzbierasz to tak samo zaraz wydasz do zera, niby mam teraz 7k ale fajny item na black market tutaj upgrade bazy i nie ma nic. W story odbiłem

Luunate

kolejna świetna misja i wpadł bond z Jae na max pepegasm

Opublikowano

Ja cały czas lecę na 0 na hardzie, ledwo starcza na ulepszenia, według mnie gra wcale nie jest jakaś dużo latwiejsza niż Xcom 2, ale może się starzeję. Staram się też grać całą ekipą, a nie tylko najlepszymi.

Opublikowano
1 minutę temu, messer33 napisał(a):

Imo wszyscy są dobrzy ale niektóre komba jak doszła druga specjalizacja to robią masakrę.

No tak specjalizacje trochę uprościły grę, szczególnie przegięta jest ta Jedi.

Opublikowano

Sprawdź sobie Cly z drugą spec gunslinger i daj jej itemy pod crity. Już nie mówiąc co robią te „rzutki” i ile razy może z tego korzystać jak sobie generuje ADV

Opublikowano
19 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a):

gra wcale nie jest jakaś dużo latwiejsza niż Xcom 2

Miałem bardziej na myśli, że w XCOM jest znacznie więcej opcji wyruchania gracza. Trzeba odpowiednio bazę rozbudować, robić ciągle badania, obcy mogą zrobić najazd, przeciwnik może przejąć kontrolę nad postacią gracza, a tym samym ją udupić. Do tego bronie trzeba było przeładować, co zabierało punkt akcji. Tutaj mamy dużo więcej miejsca na oddech. Chyba tylko finałowa misja mnie przycisnęła.

Oczywiście nie chce umniejszać SWZO, tym bardziej że to ich pierwsza gierka. Chwała im za to, że zaryzykowali w tym gatunku i oby były plany na sequel. Fajne postacie, dobrze napisane dialogi, a fabuła w momencie upadku Republiki to cud malinka.

Opublikowano
13 godzin temu, messer33 napisał(a):

Czy to najlepsza gra SW od czasów Kotorów? Jest możliwe.

Gra jest świetna, ale mam ssanie na wampirka RPG, więc na kilka dni pewnie odpuszczam, cykl 23, 18 przepastnych godzin za mną, pewnie za połówką już i stawiałbym to w czołówce zarówno SW, jak i Xcomów.

Jedynie trochę brakuje więcej dialogów z wyborami, jak w Marvelu, ale to już czepianie się, bo to co jest, jest dobrze zrobione. Przede wszystkim postacie, które da się zapamiętać, grać można w zasadzie tylko tymi fabularnymi, co mi się bardzo podoba.

Opublikowano

Przydałoby się trochę więcej dialogów i lekko wydłużyć te niektóre ich questy no ale jest i tak dobrze.

Opublikowano

Strasznie brakuje tu też NG+ bo w jednym podejściu nie ma szans zrobić questów dla wszystkich, wbić im max bonda czy wypełnić wszystkie strefy.

Opublikowano

Chyba już nie będzie miał kto dodać tego NG+ i innych rzeczy bo studio w rozsypce ale ktoś tam jednak został

Opublikowano

Pewnie taki zamysł żeby się nie dało zrobić wszystkich i były jakieś wybory. Quest Tel pepegasm właśnie zrobiłem i wpadł max bond. No i wspomniana w nim postać z

rudego jedi hehe

Stref się nie da? Początkowo to klikałem dość losowo czy przydzielałem kontakty w pogoni za nagrodami ale dalej grając to odpowiednio to planując od początku chyba się da.

Opublikowano

Jedna misja a raczej prezentacja fabuły w niej to już chyba ostre cięcia były

Jak nas gorga wystawia fathom i ta nam robi wiadomo co. Chłop wchodzi w korytarz łapią go po czym jak gdyby nigdy nic se wychodzi i bez dialogów niczego z towarzyszami gramy dalej XD

słabe to było, bo grze nie można odmówić dopracowania i smaczków w innych kwestiach np odmienne animacje używania utility jak miotacz zależne od postaci