Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Star Wars Zero Company

Featured Replies

• Odpowiedzi 123
  • Wyświetleń 7,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
4 minuty temu, messer33 napisał(a):

w jednej recenzji fabuła między walką jest jako minus xd

Mnie się pewnie spodoba, jeżeli to jest tak zrobione jak w Marvelowskej odsłonie.

Opublikowano

nie wiem jak, w jakimś preview widziałem że tam jest baza normalnie między misjami itp sklep upgrade broni itp i się robi też jakieś "supporty" między postaciami jak w 3H. Mi się również spodoba takie coś.

Opublikowano

Dokładnie. Tam fabuła też nie zachwycała, podobnie jak te wątki poboczne i więzi... ale gameplay był przedni.

Opublikowano
1 minutę temu, messer33 napisał(a):

nie wiem jak, w jakimś preview widziałem że tam jest baza normalnie między misjami itp sklep upgrade broni itp i się robi też jakieś "supporty" między postaciami jak w 3H. Mi się również spodoba takie coś.

No takie coś, w Marvelu wcale dużo tego nie było, ale było miodne (jako przerywnik).

Opublikowano

No do takiego SW settingu to też zajebiście pasuje taka baza.

Jakiś jebniety chłop musiał recenzować.

Opublikowano
2 minuty temu, messer33 napisał(a):

No do takiego SW settingu to też zajebiście pasuje taka baza.

Jakiś jebniety chłop musiał recenzować.

Niektórzy pewnie nie lubią gadania w takich grach, no ale to są właśnie Xcom-like'i, szczerze mnie się bardziej podobało Marvel z tą karciano-bohaterską oprawą, niż zwykły Xcom z samymi walkami, bo fabuły tam nie ma nigdy w ogóle.

Opublikowano

Oglądałem recenzje kogucika i ponoć na normalu gra jest banalnie prosta.

Opublikowano

Zacząłem na Expert + Beskar i szczerze nie ma jakiś większych problemów póki co. Trzeba rzecz jasna grać bardzo ostrożnie, bo jeden/dwa błędy i tracimy członka drużyny, ale wg mnie XCOM był znacznie trudniejszy, więc jak ktoś tam ogarnął to tutaj pójdzie bez większych problemów.

Opublikowano

Normal w tej grze jest jak łatwy, pierwszy poziom to historia, tam pewnie to w ogóle nic nie trzeba robić.

image.png

Opublikowano

Pograne początek i co jak co, ale graficznie się to bardzo ładnie jak na tacticala prezentuje na PC.

20472B~1.JPG

20D19B~1.JPG

207188~1.JPG

Opublikowano

Podobno optymalizacja zjebana. Akurat chciałem to ograć na handheldzie (

Opublikowano

Wczoraj cisnąłem do północy dziś od rana parę h. Świetny tytuł dla fanów taktycznych i SW pepegasm

Gram na hard i owszem nie jest jakoś super trudno ale błędy bolą, trzeba ulepszyć medbay bo jeden unikalny kompan już 2x ranny a gram z perma death. No i dylematy bo za 3 cykle mija czas na jego quest więc pewnie trochę podleczony będzie musiał w nim uczestniczyć.

Opublikowano

Jest dużo manadżmentu między misjami? Jak bardzo trzeba lubić SW (lubię tylko starą trylogię)?

Opublikowano

Gra rzeczywiscie jest dosyć łatwa na trudnym, ale z drugiej strony tutaj jest więcej rzeczy, niż sama walka, a wbijać na expert i obgryzać paznokcie to mi sie nie chcę.

Dopiero jakoś 6, czy 7 cykl, więc mało wiem, ale zazębiać się to zaczyna na bardzo bardzo porządny xcomlike, niemniej jednak Marvelowska część mi się bardziej podobała od początku, przede wszystkim akcje w bazie tutaj na razie mniej ciekawe, zobaczymy jak dalej.

Opublikowano
W dniu 29.08.2026 o 02:09, Chewie napisał(a):

Podobno optymalizacja zjebana.

Na Steamie gra obrywa właśnie przez słabą optymalizację i bugi. No nic, trzeba czekać na łatki.

Opublikowano

Na konsoli najdziwniejsze błędy to zdecydowanie masakryczny losowy lag po wybraniu jakiegoś ruchu (najczęściej gdy ruzcam komuś apteczkę) oraz sporadyczne migotanie tekstur (głównie w przerywnikach). No i raz miałem freeza w środku tury i musiałem grę wyłączyć.

Ludzie piszą też, że wywala zapisy, więc robię kopie. Też miałem błąd od zapisu raz, ale grałem dalej i się samo naprawiło. Mimo wszystko takie coś nie powinno mieć miejsca.

Opublikowano

Przycisk akcji działa losowo, raz za pierwszym, a innym razem za 4 razem. Myslałem nawet, że to awaria pada, gram drugim i to samo.

Wskazanie kolejnego miejsca dla postaci to niekiedy męka, faktycznie kursor lata, jak poyebany, a jak lokacja kilkupoziomowa, to spada w dół. Da się grać, ale potrzebna łatka. Btw gierka przekozak.

Opublikowano
29 minut temu, Boomcio napisał(a):

Da się grać, ale potrzebna łatka.

Świetny slogan reklamowy dla współczesnego gamingu.

Opublikowano

Niestety.

Opublikowano
3 godziny temu, Boomcio napisał(a):

Wskazanie kolejnego miejsca dla postaci to niekiedy męka, faktycznie kursor lata, jak poyebany, a jak lokacja kilkupoziomowa, to spada w dół. Da się grać, ale potrzebna łatka.

musisz sobie przy tym obracać kamerą i "prowadzić" trasę jaka ma przejść postać czyli jest drabina np to musisz tak obracać żeby była widoczna. Durne ale działa.

Ja gdzieś w ~15 cyklu na hardzie z permadeath i momentami są emocje jak jest gdzieś mało hp a nie wejdzie overwatch przy 90% i podbiega jakiś cwel melee do słabej postaci. Wiadomo kasy mało, brakuje często to szkoda jeszcze płacić za medbay.

Gra ogólnie zajebista, czują SW i dowieźli klimatem jak i same postacie też są świetne. Interakcje między nimi w bazie itp ktoś kto to robił lubi SW bo wyszło jak trzeba a nie jak u Disneya ) U mnie już w kompanii są

jedi i bounty hunter

super mają zdolności. Ale najbardziej chyba lubię jebnąć z ultimate ataku Tricka, szkoda że raz na walkę nawet ulepszony na max i warto z tym czekać.

Technicznie jest średnio, tak jak wyżej jakieś prześwity i migotania w cutscenkach no i gram w quality bo perf za bardzo rozmazane.