Skocz do zawartości

Final Fantasy Tactics - The Ivalice Chronicles

Featured Replies

• Odpowiedzi 51
  • Wyświetleń 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Tylko ta Briana jest beznadziejna jeśli chodzi o głos Aeris.

• Jedna z gierek życia, ale nie dam się za bieda remaster golić na 260 zł, Jak cena zejdzie o połowę to pogadamy. Zwłaszcza, że chwilę przed mamy Silent Hill f, a chwilę po Ghost of Yotei.

• Dla mnie porażka, jeśli chodzi o cenę gry jak i fakt że to biedny remaster. Po cichu liczyłem na remake, z ręcznie szkicowaną grafiką (jak w cutscenkach), a oni kurwa po tylu latach dają odświeżone me

Opublikowano

Myślę że dużo ludzi zrobi resist na premiere przez te cenę i to że jest to dość leniwy remaster.

Edytowane przez agst

Opublikowano
  • Autor

Jak najbardziej rozumiem, że ktoś chce poczekać na promke, gdyby to nie była topka gier życia, to też bym poczekał. To jest prawie ta sama wersja co na androidzie kosztuje 79zł i co chwile jest na promkach. Dragon Quest III HD-2D Remake jest tak samo wyceniony, ale gra była zrobiona od zera.

Opublikowano

Ughhh są zepsute efekty dźwiękowe, dobrze to słychać w 30 sek. przy uderzeniu mieczem...

Opublikowano

Ja do tego dzwięku przywyknę. Fajnie że sa dwie wersję ale nie wydaje mi się zebym jednak szybko ograł tę podstawową. Samo przyśpieszanie czasu podczas ataków robi robote.

Opublikowano

Zdecydowanie ogram wersję nową z tym wszystkimi QoL. Szkoda, że nie HD-2D, ale wydaje mi się, że to gorsze do przełknięcia właśnie dla fanów OG, trochę dziwne postępowanie z FInalami ma Square Enix, pompa na FF VII miliardów dolków, a cała reszta ledwo remasterowana (JEDNA scena w VI zrobiona od 0 xD), tymczasem stroszkolne DQ full HD-2D remajczki xD.

No ale za to IX to już pewnie będzie jakiś tam wyższy poziom.

Opublikowano

Dla mnie porażka, jeśli chodzi o cenę gry jak i fakt że to biedny remaster. Po cichu liczyłem na remake, z ręcznie szkicowaną grafiką (jak w cutscenkach), a oni kurwa po tylu latach dają odświeżone menusy i masz graj.

Co mam na myśli to że jest taka możliwość, że w tą grę nikt nie zagra, oprócz fanów serii, bo nie oszukujmy się, disgaea już lepiej wygląda aniżeli to (odkładając sentymenty na bok)

Opublikowano

FFT znajduje się na mojej kupce wstydu od dawna i super, że SE wzięło się za odświeżenie tej gry. Cieszą nowe usprawnienia, dodanie dubbingu, tylko ta cena. /

Edytowane przez Ddes

Opublikowano

Hmmm 199zł wygląda już odrobine lepiej

Zakup Final Fantasy Tactics - Th...
No image preview

Zakup Final Fantasy Tactics - The Ivalice Chronicles w pr...

Featuring fully voiced dialogue, beautifully enhanced graphics, and countless gameplay improvements, the genre-defining tactical RPG makes its long-awaited return.

Poczekam na Fanatical jeszcze bo tam czasem i kilkadziesiąt złotych można urwać (np SIlent Hill F za 90zl taniej itd). Nadal kurde dużo bo a 200zł to był Star Ocean 2 Remake który zjadał na sniadanie to co pokazują tutaj :/

Opublikowano
  • Autor

Ludzie piszą, że na screenach z jobami nie widać dark knighta i onion knighta, tak samo z Balthierem i Luso. Oby się nie okazało, że to remaster wersji z playstation, bo wtedy odpadamfloyd

Opublikowano

Ja pewnie nie odpadne bo ostatecznie duzo więcej godzin spędziłem z wersją na PSXa ale niesmak będzie potężny. No i promka również będzie musiała być potężna żebym to wtedy brał.

Opublikowano
  • Autor

Może pokazali screeny z tego classic mode, chociaz to juz chyba ta odnowiona grafika, w tej cenie dać mniej niż oferuje wersja na telefony, to by był strzał w pysk

Przechwytywanie.JPG

Przechwytywanie2.JPG

Opublikowano

Dark i Onion Knight mogą być gdzieś niżej oddzielnie bo to były specjalne klasy nie tak oczywiste do odblokowania (Dark Knight miał by strzałki podpowiadające jak go odblokować na całym ekranie). Wątpię że bazą nie jest WotL, wtedy musieli by robić jakiegoś dziwnego składaka bo w oryginale nie było rysowanych cutscenek i voice actingu ALE na jednym screenshocie jest scenka z wersji na PS1 bo w WotL była wtedy animacja więc sam nie wiem.

Mi by nie brakowało postaci i klas z WotL bo one psuły balans i robiło się za łatwo, dla tego wolę grać w oryginał ale jak wywalą animacje to wtedy mocno się zastanowię nad zakupem.

k.jpg

Opublikowano

Tam w wersji na PSP nie było też dodatkowych misji? Np Delita miał coś chyba czego nie było w oryginale? Pamięć może mnie zwodzić...

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, łom napisał(a):

Mi by nie brakowało postaci i klas z WotL bo one psuły balans i robiło się za łatwo, dla tego wolę grać w oryginał ale jak wywalą animacje to wtedy mocno się zastanowię nad zakupem.

Lepiej mieć więcej zawartości niż mniej, przeciez nikt nie kaze ci ich uzywac. Nawet w klasyku można zrobić tak przepakowane buildy, że nie ma czegoś takiego jak balans i trudne walki.

Opublikowano
Teraz, pawelgr5 napisał(a):

Tam w wersji na PSP nie było też dodatkowych misji? Np Delita miał coś chyba czego nie było w oryginale? Pamięć może mnie zwodzić...

Było parę walk gdzie sterowało się Delitą.

Opublikowano
  • Autor

Na amazonie do preorderów dają plakat z wszystkimi jobami i też brak dark i onion knighta, jestem złej myśli jeśli chodzi o ten remaster.

81fhZzxXQBL.jpg

I bonusowe itemy

81LI0Vn0a0L.jpg

Opublikowano

Ten pre order bonus w grze to piękne XD. Co do klas to trudno. Za odpowiednią cenę (czyli nie 269zł) wezmę i tak. Coraz bardziej mi się udziela hype tak czy tak. Mam nadzieje, że muzyki nikt nie ruszy. Zwłaszcza tej z intro.

Opublikowano

Square enix jak zawsze lubic graczy w poopke walic mocno. Kiedys ogram, jakos mi sie nie spieszy. Albo uzywke wezme

Opublikowano

Dojna krowa FFXIV troche umiera po chujowym Woke DEI dodatku z jeszcze gorszym story wiec szukaja kasy gdzie popadnie... FFT to jedna z gier zycia ale no £50 xD Zwlaszcza ze do teraz mam kaca po E33 i twierdze ze wszystkie corpo gry to gowno obesrane 😀