June 4, 20251 yr Premiera 30 wrzesnia, dwie wersje gry będą do wyboru, klasyczna i ta z psphttps://blog.playstation.com/2025/06/04/final-fantasy-tactics-the-ivalice-chronicles-comes-to-ps5-and-ps4-september-30-2025/
June 4, 20251 yr Reamster w stylu Tactics Ogre Reborn. Więcej nie oczekiwałem. Jeśli wyjdzie wersja pudełkowa na Switch1, to kiedyś się kupi na promce.
June 4, 20251 yr Author Może dożyjemy kiedyś rimejka w stylu trylogii Dragon quest, ale i tak dam się teraz ogolić, bo chce legalnie zagrać w jedna z gierek życia.
June 4, 20251 yr Trochę zjebali w sumie, że graficznie tylko na modłę Tactics Ogre, ale no parę rzeczy innych robią w tym remasterze, i tak day1 bo nie grałem w OG wjedzie na jakimś handheldzie na pewno, pewnie SD.
June 4, 20251 yr 8 minut temu, Shen napisał(a):Może dożyjemy kiedyś rimejka w stylu trylogii Dragon quest, ale i tak dam się teraz ogolić, bo chce legalnie zagrać w jedna z gierek życia.Ta gra właśnie zasługiwała na takie potraktowanie. Niby się spodziewałem, a i tak się zawiodłem, Square jak widać aż tak nie docenia jednej ze swoich najlepszych gier.
June 4, 20251 yr Saga Frontier 1 dostał eleganckiego remastera, Star Ocean 2 remake w 2D-HD a FFT bieda remaster... Czekam na info odnośnie zmian w rozgrywce, czy będą jakieś nowe poziomy trudności, wyzwania, zmiany w balansie itd.
June 4, 20251 yr FINAL FANTASY TACTICS - The Ivalice Chronicles | Square Enix BlogWięcej info "New difficulty levels - Do you want to really test your tactics, or are you in it more for the story? New difficulty levels let you adjust the game to your playstyle!"
June 4, 20251 yr Author Cholera kusihttps://eu.store.square-enix-games.com/final-fantasy-tactics--the-ivalice-chronicles--collectors-boxMozna już preordery robić, spodziewałem się raczej ceny w okolicach 199zł
June 4, 20251 yr Najważniejsze, że jest pudło na Switch1. https://eu.store.square-enix-games.com/final-fantasy-tactics---the-ivalice-chronicles?searchid=0&search_query=FINAL+FANTASY+TACTICS
June 5, 20251 yr Szkoda ze to nie 2D-HD ale wazne ze jest. Podoba mnie sie ten ten ekran pokazujący drzewko klas. Skoncze z czasem obie wersje.
June 5, 20251 yr Ile sobie za to krzyczą? Jeśli cena będzie rozsądna to spoko - wiadomo, 2D-HD to nie jest, ale dostępność na normalnym sprzęcie w legalnej dystrybucji w przypadku tej gierki to i tak sporo.
June 5, 20251 yr Author 7 godzin temu, Shen napisał(a):Mozna już preordery robić, spodziewałem się raczej ceny w okolicach 199zł9 minut temu, Bzduras napisał(a):Ile sobie za to krzyczą? Jeśli cena będzie rozsądna to spoko - wiadomo, 2D-HD to nie jest, ale dostępność na normalnym sprzęcie w legalnej dystrybucji w przypadku tej gierki to i tak sporo.
June 5, 20251 yr Troche lipa, ze taka gra jak Tactics dostaje tylko remastera. Do Ivalice zawsze wracam z przyjemnoscia, ale tutaj tez chyba zaczekam na promocje.
June 5, 20251 yr Polecam https://ffhacktics.com/smf/index.php?topic=13119.0 Na emulatorze grafa taka sama jak w tej wersji za 3 bomby xD a zmiany o wiele, wiele lepsze....
June 5, 20251 yr Grafa trochę poprawiona, widać że przez jakieś AI przepuszczone zostały tekstury podobnie jak w Tactics Ogre tylko że tak samo jak tam część detali zostało rozmazane. Mimo że nie jestem zadowolony ani z postaranka ani z ceny to pewnie kupię pudełko.Co do modów z ffhacktics ograłem z 5 i najczęściej zmiany/dodatki psują mocno balans.
June 5, 20251 yr Ogram z ciekawości na pewno. Wiele ludzi stawia to wyżej iż FF7 więc warto na pewno się zaznajomić
June 5, 20251 yr Ehh mogli coś zrobić z wypranymi kolorami i rozmazanymi sprite'ami postaci. Mamy 2025 r., a to nadal wygląda jak Disgaea na ps3. Szkoda.
June 5, 20251 yr Jakościowo się zesrali. Zobaczymy po ile na Steam bedzie ale na ten moment day 1 raczej pass.
June 5, 20251 yr No dla mnie jedna z gierek życia. Więc raczej na S2 wezmę pudełeczko (albo na s1 bo coś pier'dolą że game card).Ale tak, jest niesamak trochę
June 5, 20251 yr Jedna z gierek życia, ale nie dam się za bieda remaster golić na 260 zł, Jak cena zejdzie o połowę to pogadamy. Zwłaszcza, że chwilę przed mamy Silent Hill f, a chwilę po Ghost of Yotei.
June 5, 20251 yr Pełen voice acting włącznie z Codym i Briana jako Cloud i Aerith. SE gotuje przed part3 .