Opublikowano wtorek o 22:251 dzień Albo podrasowany filmik na potrzeby marketingu, chciałbym wierzyć, że tak dobrze będzie wyglądać na premierę, wygląd lokacji jest dużo lepszy, dodali też skok. Po code vein 2, kolejna gra która się inspiruje otwartym światem z Eldena, zobaczymy jak im to wyjdzie, w czwartek będzie jeszcze demko do sprawdzenia.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Demo jest juz na PS store. Prawie 59 GB. Edytowane 10 godzin temu10 godz. przez Fraczek
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. I jak wrażenia? Ja dopiero po pracy stestuje jak działa i wygląda na PC.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 2 hours ago, Rotevil said:I jak wrażenia? Ja dopiero po pracy stestuje jak działa i wygląda na PC.Ja też wersję PC stestuje wieczorem. Póki co sprawdziłem tylko sam początek (do pierwszego bossa) na PS5 amator:Gra wygląda jak Nioh1 w trybie wydajności z PS4 Pro ;) a czasami nawet gorzej. Miejscami gubi klatki - co przy jeszcze większej dynamice walk w stosunku do poprzednich części - bardzo razi w oczy.Duże pole do popisu jak chcemy walczyć co niestety wiąże się z tym, że przyzwyczajenie się do sterowania może zająć dość długo czasu. Jako przykład: w postaci samuraja pod R1 mamy Ki pulse, czyli odzyskanie Ki po ataku. W postaci Ninja pod R1 mamy unik, który dodatkowo powoduje powstanie pół sekundowego cienia mającego zmylić przeciwników. Do tego Ninjitsu, blokowanie czerwonych atakow (tak jak w Nioh2), które byłoby spoko, gdyby nie fakt, że używamy do tego R2, który odpowiada za zmianę formy z Ninja na samuraja i na odwrót. Tak więc jeśli nie wyczujesz okienka, to nie dość że dostaniesz w łeb to w dodatku masz zmienioną formę, której ruchy i broń różnią się od siebie znacząco ;) EDIT-- znalazłem w ustawieniach mozliwość zmiany akcji. I tak po dłuższym przytrzymaniu zmianiamy formę, a po jednokrotnym naciśnięciu wykonujamy blok czerwonego ataku.Możliwość przełączania się pomiędzy dwoma stylami oznacz również, że mamy podwójne zarządzanie lootem bo dla każdej z tych form wypadają inne przedmioty. Dla mnie jest to wadą, ponieważ już na samym początku dema (przed samym bossem) lootu leci od cholery. Być może w pełnej będzie to troszkę znerfione lub po prostu do tego przywykne ;)Hit boxy mobów dziwnie wyglądają. Chodzi o to, że wykonan animacja nie zawsze pokrywa się z naszymi oczekiwaniami - myślisz że trafisz moba lub zrobisz unik a tu dupa.Timing bloku zmienił się w stosunku do Nioh 2 (którego niedawno ponownie ogrywałem). Teraz okienko jest dużo mniejsze a samo niezablokowanie ataku powoduje dużo większą utratę staminy niż powinno. W związku z tym opłaca się blokować tylko czerwone ataki a reszte gry opierać na unikach.Tak więc to tyle, tak na szybko. Wieczorem usiądę na dłużej ;) Póki co jestem 50/50 czy kupować. Edytowane 5 godzin temu5 godz. przez Fraczek
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Zajebiście się gra, w dodatku zdecydowanie lepiej działa i lekko lepiej wygląda od pierwszego dema. Wtedy spadki w open worldzie, teraz fajnie stabilnie śmiga. Albo chińczyki poprawiły kod albo to moc pro się do czegoś tu przydaje.
Opublikowano 11 minut temu11 min Właśnie też nie wiem dlaczego nawet napisów nie ma po polsku, słabo.A co do gry to więcej starego Nioha grafika bez szału, ale walka spoko jak we wcześniejszych częściach. Choć sterowanie dla mnie dziwne chyba ten skok lepszy byłby pod X niż kwadratem.
Opublikowano Teraz1 min Nie wiem skąd te banalne pytania o napisy. Nioh 1 i 2 fundowało Sony, które było również wydawcą poza Japonią to i miało polskie napisy.